7x hotspots in Amsterdam voor vegans én carnivoren

Weten waar je goed zit als vegan, maar ook als vleeseter? We tippen restaurants in Amsterdam waar je als carnivoor je veganvrienden mee naartoe kunt nemen - en andersom.

gerelateerd
Hotspots Maastricht! Onze favorieten voor lunch, borrel en diner
Hier eet je de lekkerste Turkse pizza's en dolama's in Rotterdam
8x spectaculair dineren in Nederland
Hotspots: 6x Royal Afternoon Tea’s
Jackson Dubois

JACKSON DUBOIS
Jackson Dubois is terug in Amsterdam en heeft tijdens zijn wereldreizen de beste plantaardige ingrediënten meegenomen. Dat resulteert in een nieuwe kaart die voor de helft vegan is, maar ook voor de vleeseters nog toegankelijk is gebleven. Wij gingen er voor vegan en aten er onder meer gefrituurde bloemkoolroosjes, veganistische lasagne en een vegan cheesecake na - en kwamen níets tekort.  
> Jackson Dubois, Spui 10, Amsterdam

23 vegan restaurants door heel Nederland >

MORRIS & BELLA
Bij Morris & Bella staan groentes centraal. Zo centraal, dat de basis van de kaart veganistisch is en je 'm zelf naar wens aanvult met vlees, vis en kaas. Voor een prima prijs eet je er tot zes vegangangen, voor ietsje meer met extra's. 
> Morris & Bella, Nova Zemblastraat 586, Amsterdam

DE PLANTAGE
De Plantage is een plaatje op zich. 's Winters zit je lekker in de enorme serre, in de zomer op het terras onder de verlichte bomen, dat grenst aan dierentuin Artis. De menukaart is uitgebreid en wie vooraf even belt dat-ie plantaardig eet, zit er gebakken. 
> Plantage, Plantage Kerklaan 36, Amsterdam

Stedentrip? Dit zijn de 10 leukste steden voor vegans >

MANAMANA
Een favoriet in de Pijp, waar je de Israëlische keuken eet. Hummus, baba ganoush, falafel, dat soort dingen. Op de kaart is bíjna alles vegetarisch, een deel veganistisch, maar de vleeseter wordt er niet compleet genegeerd.
> Manamana, 1e Jan Steenstraat 85HS, Amsterdam 

HAPPYHAPPYJOYJOY
Een zaak qua inrichting en publiek zo druk, dat je je haast in Azië waant. En dat is een goed ding, want bij Happyhappyjoyjoy kom je voor Asian streetfood. Het leukst is het om er alle happen te delen. Op de enorme kaart een handig V-tje voor vegetarisch, maar wie vraagt, wordt als vegan niet overgeslagen. Favoriete veganopties? De aubergine en de sticky kokospudding met gegrilde ananas.
> Happyhappyjoyjoy, Bilderdijkstraat 158HS, 1053 LC Amsterdam

Borreltijd! 7 vegan borrelhappen >

MASTINO PIZZA
Bij Mastino pizza staan echte Italianen in de keuken. Als vega of vegan haal je je hart op bij de vestiging op de Bilderdijk - want: geen grammetje vlees op de kaart -, met carnivorenvrienden kun je beter in de Pijp in de rij aansluiten. De pizza's zijn vers en bijzonder: neem bijvoorbeeld eens een combi van courgette of truffel, of gegrilde groentes en veganistische kaas. 
> Mastino, Eerste van der Helststraat 78H, 1072 NZ Amsterdam

PHO 91
We zijn al meer dan eens teleurgesteld omdat de piepkleine zaak aan de Albert Cuyp stampvol zat, maar heb je een plek, dan zit je goed. Neem er summer rolls of een Vietnamese salade. 
> Pho 91, Albert Cuypstraat 91HS, 1072 CP Amsterdam

Wij tippen nog 8 Vietnamese hotspots in Amsterdam >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO