Klaar voor de stad! 10x de leukste restaurants in Sevilla

Local Annika Hamelink kwam in 2007 per toeval in Sevilla terecht en was direct verliefd. In het weekend gaat ze graag naar het centrum, waar ze met vrienden eet bij een hippe gastrobar. Deze week tipt ze ons de 10 leukste restaurants van de stad.

gerelateerd
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp
Fancy uit eten in New York
Getty Images

1. Eslava

In het hart van San Lorenzo, naast de gelijknamige kerk, presenteert het team van Eslava zijn indrukwekkende kookkunsten. Je kunt er tapas eten in de bar of rustig dineren in het restaurant. De keuken staat al jaren bekend als een van de beste van Sevilla en kenmerkt zich door de innovatieve manier waarop typisch Andalusische gerechten worden bereid. Verlaat de zaak niet voordat je hun beroemde Cigarro para Becquér hebt geproefd.
> Eslava, Eslava 3, Sevilla

Restaurants in Barcelona voor ontbijt, lunch, borrel en diner >

2. La Chunga

Laat je niet ontmoedigen door de naam van La Chunga (‘waardeloos, flut’). Hier kun je namelijk wel degelijk heerlijk lunchen en dineren. De bar heeft een frisse uitstraling en het levendige team doet er alles aan om je een fijne eetbelevenis te geven. Het is er meestal druk, locals komen hier graag. Vertrek niet voordat je de (voor Spaanse begrippen) pikante patatas bravas en de romige risotto hebt geprobeerd.
> La Chunga, Calle Arjona 13, Sevilla

3. L’Inspiration Bistro

L’Inspiration Bistro is een juweel, verborgen in de straten van El Porvenir. De keuken is creatief en biedt verrassende nieuwe interpretaties van klassieke Spaanse gerechten, zodat je ze eenmaal op je bord nauwelijks herkent. Niet voor niets werd het restaurant in 2015 genomineerd als beste nieuwe restaurant van het jaar.
> L'Inspiration Bistro, Calle Valparaíso 13, Sevilla

Dit zijn de 10 leukste restaurants van Porto >

4. Coloniales

Deze taberna zit al decennialang in de familie. Vroeger werden er vooral koloniale producten verkocht. Tegenwoordig is het een plek om van de authentieke Spaanse keuken te genieten. De klassiekers van Taberna Coloniales zijn onder andere solomillo al wisky, patatas bravas, berenjenas (aubergine) met salmorejo (koude tomatencrème) of honing en tortillitas de camarones (gefrituurde garnalenpannenkoekjes). Het kan er druk zijn, maar geen nood! Je kunt je naam en het aantal personen op het bord laten schrijven. Zodra er een tafel vrij komt, wordt je naam omgeroepen.
> Coloniales, Plaza del Cristo de Burgos 19, Sevilla

5. Tata Pila

Tata Pila is een originele Andalusische bistro, maar een Franse keuken. Die een heel nieuwe dimensie geeft aan de regionale gerechten die er worden klaargemaakt. Aan alles is hier gedacht: de sfeer en decoratie zijn tot in de details verzorgd, je kunt vooraf een heerlijke aperitief of cocktail bestellen en de toetjes zijn goddelijk.
> Tata Pila, Calle Julio César 14, Sevilla

Dit zijn de 10 leukste restaurants van Rome >

6. Maquila Bar

Ondanks dat de grote Spaanse bierbrouwer Cruzcampo in Sevilla werd opgericht, staat de stad niet bepaald bekend om zijn bier. Toch is lokaal gebrouwen bier ook hier helemaal hip. Maquila Bar is de eerste brewpub van Sevilla, waar een wisselende selectie van zes huisgebrouwen bieren van de tap wordt geschonken. Bijzonder is dat je het brouwproces van onder andere hun SON-bieren vanuit de bar kunt volgen door de glazen afscheiding tussen de open keuken en het lab.
> Maquila Bar, Delgado 4, Sevilla

7. Mariatrifulca

Restaurant Mariatrifulca is in alle aspecten een hommage aan de recente geschiedenis van de Guadalquivir. In dit kleine gebouw, dat locals vooral kennen onder naam Faro de Triana, werden vroeger kaartjes voor de stoomboot naar Sanlúcar verkocht en gingen de passagiers aan boord. Het design is dan ook volledig in jarentwintigstijl. De naam Mariatrifulca verwijst naar het strand dat hier vroeger aan de rivier lag, en voor visliefhebbers is de zaak een must. Reserveer wel van tevoren als je op het dakterras of in het restaurant van het uitzicht op de brug wilt genieten.
> Mariatrifulca, Puente de Triana s/n, Sevilla

Van currywurst tot food market: 10x streetfood Berlijn

8. Lonja de Feria

De Mercado of Lonja de Feria is een bijzondere plek. Hier zie je modern en traditioneel Sevilla samenkomen in een unieke setting. Aan de ene kant bevindt zich de oudste kerk van Sevilla, de Iglesia Omnium Sanctorum, en binnenin de traditionele groente- en fruitmarkt. Daartussen zit de oude visafslag. Die is nu omgetoverd tot een moderne foodhal met verschillende kleine keukens waar je een tapa kunt proeven.
> Lonja de Feria, Plaza Calderón de la Barca s/n, Sevilla

9. Petit Comité

In de wijk El Arenal vind je Petit Comité, een bistro-restaurant dat sfeervol is ingericht als een lichte en klassieke huiskamer. De boekenkast is omgetoverd tot bar en aan de muren hangen zwartwitfoto’s van Sevilla uit de negentiende en twintigste eeuw. De tapas zijn van hoge kwaliteit. Zit het restaurant vol? Loop dan een deur verder om aan de bar of statafels te bestellen.
> Petit Comité, Calle dos de Mayo 30, Sevilla

Foodtrip Tel Aviv? Eet als een local bij deze hotspots >

10. El Pintón

Restaurant El Pintón is een lust voor het oog. Het is opgebouwd rondom een gerenoveerde Andalusische binnenplaats, en links van de moderne bar bevindt zich nog een zaal waarin de muren met de typische keramiektegels versierd zijn. Gelukkig doet de keuken in kwaliteit niet onder en kun je uit een groot aantal moderne platos een keuze maken. De chips de batata met roquefort en knapperige bacon zijn heerlijk.
> El Pintón, Calle Francos 42, Sevilla

Deze adressen en meer staan in time to momo Sevilla, waarin local Annika Hamelink uit liefde voor haar stad de leukste highlights met je deelt. Op culinair gebied, maar ook nog veel meer.  

time to momo Sevilla HR
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO