ZOEK

Binnenkort op vakantie? Hier onze top 6 culinaire stedentrips

Als je écht van eten houdt, dan ga je hierheen op vakantie.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images
1 / 6

Valencia

Een trip naar Valencia is alles in een. Je kunt er ronddwalen in de binnenstad, naar de mercado om wat te snoepen en gigantische historische kathedralen bezoeken. Stap in de bus of taxi naar de haven en het strand. Niet geheel onbelangrijk: je kunt er ook goed eten. Vooral met paella weten ze van wanten. We hebben de 5 beste adressen voor paella in Valencia op een rij gezet >

Zelf een soort paella maken? Dat doe je zo >

Parijs

De stad van de liefde, maar ook van de liefde voor lekker eten. Natuurlijk eet je hier de allerbeste Franse kaas, croissants en baguettes. Of sjiekdefriem naar hét truffelrestaurant, La Maison de la Truffe, als je zot bent van die ondergrondse paddenstoel. Bovendien zijn er tal van delicatessenwinkels waar een ieder die van eten houdt zijn hart kan ophalen.
Bekijk hier onze hotspots in Parijs >

Rome

De hoofdstad van Italië is net een groot museum. Op elke hoek van de straat vind je weer een prachtige fontein, een verstopte kerk of een kleine muurschildering. Als je stapel bent van pasta’s in alle soorten en maten, krokante pizza’s en Italiaans ijs ben je hier sowieso aan het goede adres.

3x pizza in Rome
De beste pizza van Rome haal je bij Pizzeria Baffetto, waar je gegarandeerd in de rij staat voor een tafel, en overal in het restaurant foto’s hangen van beroemdheden die je voorgingen. In Trastevere, op nog geen tien meter van elkaar: Ivo en Popi-Popi. Met op hout gestookt vuur gebakken pizza’s, van die dunne met dikke luchtbellen in de bodem.

> Baffetto, Via Governo Vecchio 114
> Pizzeria Ivo, V. d. S. Francesca a Ripa 158
> Popi-Popi, Via delle Fratte di Trastevere 45

Londen

London calling! Londen is een grote stad, daarom moet je wel een beetje weten welke buurten nu hip zijn. Met de nadruk op nu, want dat verandert in rap tempo. Als je dacht dat Notting Hill het nog helemaal is, zit je er flink naast. Nog steeds leuk, daar niet van. Maar voor 2016 tippen de Oost-Londense wijk Shoreditch, waar ook de Brick Lane Market is. Daar kun je zalig streetfood halen. Kebab-kommaardoor!

Dit zijn onze 8 favoriete restaurants in Londen >

Dit streetfood moet je eens geproefd hebben >

Berlijn

Rauw en een beetje lelijk, dat is Berlijn in een notendop. Juist dat geeft de stad zijn charme. In de metropol zitten tal van Vietnamese restaurants omdat die in de jaren 80 als gastarbeider naar de DDR kwamen. Ook zijn Berlijners dol op döner kebab, dat komt door de Turkse gastarbeiders. De absolute topfavoriet is Mustafa Gemüse Kebab, waar je soms wel vier uur (!) voor in de rij staat. Maar dan heb je wel de allerlekkerste döner van heel Berlijn in je handen.

Onze lijst met de beste Aziatische restaurants in Berlijn >

New York

In New York moet je zijn voor de lekkerste hamburgers en de hipste restaurants. De stad heeft meer dan 24 duizend (!) eetgelegenheden, en om het wat overzichtelijker te maken selecteerden wij 10 gezonde en betaalbare waar het zeer goed toeven is >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO