Sterrenchef Richard van Oostenbrugge begint eigen restaurant

En verlaat Bord’eau samen met zijn sous-chef.

gerelateerd
Eten in en rondom Central Park New York
Dit zijn de tofste rooftops, cocktailbars en wijnbars van New York
Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue
4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp

Na zeven mooie jaren in de keuken en twee Michelinsterren verder verder, verlaat chef-kok Richard van Oostenbrugge Bord’eau Restaurant Gastronomique. Samen met zijn sous-chef Thomas Groot opent hij zijn eigen zaak, waar de heren op gelijke voet de keuken binnenstappen.

Ook deze chef opent een nieuwe zaak >

OP DE VINGERS KIJKEN
In de nieuwe zaak aan de Amstel komt de grote keuken centraal te staan. Gasten schuiven aan rondom het aanrecht, waar ze direct op de vingers van de keukenbrigade kijken – een primeur in Nederland. Door de focus zo op de keuken en producten te leggen, hopen de mannen de zaak naar een nóg hoger niveau te tillen dan ze ooit hebben bereikt.

NIET TE STIJFJES
Van Oostenbrugge en Groot willen een restaurant creëren waar ze zelf zouden komen. Dat betekent geen stijve fine-dining sfeer, maar een intiem restaurant met persoonlijkheid. In de zaak is plek voor slechts 22 tot 24 couverts. De keuken heeft dezelfde Franse signatuur, bijzondere technieken en creativiteit waar de chefs om geroemd worden.

Deze hotspots openden onlangs in Amsterdam >

BORD’EAU
De mannen werkten tien jaar samen, waarvan zeven bij Bord’eau. Bang te zijn dat Bord’eau lijdt onder het verlies van de twee chefs hoef je overigens niet te zijn. Het managementteam van Hotel De L’Europe is hard bezig met het selecteren van nieuwe chefs om het grote succes van de zaak voort te kunnen zetten. 

> Restaurant 212, Amstel 212, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO