ZOEK

Restaurant in Madrid? Wij tippen 10 hotspots om uit eten te gaan

Samen met Time to Momo kwamen we tot een lijst met de fijnste restaurants in Europa. De beurt is aan de stad met voedselvariatie van jamón tot churros en meer: Madrid. 

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Getty Images

Check ook de leukste hotspots in Florence >

EL ABRAZO DE VERGERA
Hier vind je lekker eten in combinatie met vriendelijk personeel, te danken aan de leukste eigenaar van heel Madrid. Het is hier altijd druk, reserveren is dus aan te raden. Probeer eens de croquetas de pulpo (inktviskroketjes) en saquitos de brie (warme brie met jam in bladerdeeg).
> El Abrazo de Vergara, Calle de Vergara 10, Madrid

NAIA BISTRO
Je kunt bij Naia Bistro buiten op het terras zitten, maar binnen is het zeker zo leuk. De gezellige kleuren en het houten meubilair zorgen ervoor dat het restaurant aanvoelt alsof je in iemand huiskamer zit. Een aanrader is de ravioli met pompoen.
> Naia Bistro, Plaza de la Paja 3, Madrid

11x restaurants in Tokio die je niet mag missen > 

EMMA COCINA
Naast de Mercado de San Miguel bevinden zich Taberna Emma en Emma Cocina, twee familierestaurants die simpele, moderne tapasmenu’s aanbieden. Houd je dus in met de snacks op de markt, want bij Emma Cocina vind je de lekkerste hapjes van de stad. Probeer zeker de salmorejo, een dikke, koude tomatensoep uit Córdoba.
> Emma Cocina, Plaza de San Miguel 4, Madrid

GANZ
De Spanjaarden eten ’s middags graag een menu del día. Bij het gemoedelijke Ganz, met tegeltjesvloer en houten stoelen, serveren ze een mooie variatie op dit thema: het tapasmenu van de dag. Eet je liever à la carte? Sla dan zeker de hemelse burrata met truffelolie niet over. 
> Ganz, Calle de Almadén 9, Madrid 

L'ARTISAN
Zin in iets anders dan tapas? Probeer de Frans-Japanse fusionkeuken van L’Artisan. Vier jonge ondernemers uit verschillende landen investeerden tijdens de crisis hun laatste zakcent in dit bijzondere restaurant, wat een goede zet bleek. Het interieur is boven strak en modern, beneden wat intiemer. Aanrader? De Japanse mojito.
> L’Artisan, Calle de Ventura de la vega 15, Madrid 

Damos por cerrado el servicio de hoy con esta ración de tartar de atún salvaje. Hasta el martes!!

Een foto die is geplaatst door L'Artisan (@lartisanmadrid) op

TXIRIMIRIS
Bij Txirimiris proef je de keuken van het noordelijke Spanje. Aan de bar of aan één van de tafeltjes eet je tapas of rancunes, of de specialiteit van het huis. Txirimiris is namelijk de maker van een prijswinnende hamburguesa unai: niet het doorsnee broodje hamburger, maar een verbeterde versie met gekaramelliseerde ui en een heerlijke paddestoelensaus.
> Txirimiris, Calle de Ferraz 38, Madrid

NAÏF
Lekker en betaalbaar dineren in een informele, industriële omgeving, dat doe je bij Naïf. Het restaurant is een tikje alternatief, maar ontzettend populair en perfect na een dagje winkelen in Malasaña, dus reken erop dat het even duurt voordat je plaats kunt nemen aan een tafel. Het eten is er echter het wachten meer dan waard, en niet alleen qua smaak. Kies je bijvoorbeeld voor de zes minihamburgers, dan krijg je burgerbroodjes in alle kleuren van de regenboog.
Naïf, Calle de San Joaquín 16, Madrid

DONDE MONICA
Loop je hier binnen, dan lijkt het haast alsof je een parkeerplaats tussen twee huizen betreedt. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken, want Donde Monica is klein, knus en heeft een gezellig klein terras dat populair is bij de locals. Op de simpele kaart staan gezonde en smakelijke gerechten. Even van tevoren reserveren is wel aan te raden.
Donde Monica, Calle de Padilla 3, Madrid

OLIVIA TE CUIDA
Olivia te Cuida betekent ‘Olivia zorgt voor je’. En dat doet ze zeker, in haar kleine, maar o zo fijne restaurant. Neem plaats aan de gemeenschappelijke tafel voor een lekker ontbijt en rooster je eigen boterham, om hem daarna te besmeren met huisgemaakte jam. Olivia kookt met biologische ingrediënten en met heel veel liefde, lekker én gezond.
> Olivia te Cuida, Calle de Santa Teresa 8, Madrid

LOLINA VINTAGE CAFÉ
In Malasaña vind je niet alleen veel vintagewinkels maar ook onder andere dit café in retrostijl. Bij Lolina Vintage Café heerst een gemoedelijke sfeer en het interieur met meubeltjes uit de jaren vijftig, zestig en zeventig is goed geslaagd. Het fijne is dat je er de hele dag door terechtkunt voor een drankje of een hemels taartje. 
> Lolina Vintage Café, Calle de Espíritu Santo 9, Madrid

 

Deze adressen komen uit de stedengids time to momo Madrid, waarin local Marloes Vaessen uit liefde voor haar stad de leukste highlights met je deelt. Op culinair gebied, maar ook nog veel meer. 

timetomomo_MADRID_frontcover_LR

 

Zie hier onze lijst met favoriete eetplekken in Kopenhagen >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO