Nu open: tartaria Prinz Wolf van chef-kok Michael Wolf

Prinz Wolf, koning der tartaren. 

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto

We hebben je een tijdje terug al lekker gemaakt: het nieuwe restaurant van de Oostenrijkse chef Michael Wolf, die zijn succes al bewees met Wolf Atelier. Sinds gisteren is Prinz Wolf geopend, en we stapten er binnen toen de verf praktisch nog te ruiken was.

Dit zijn de favoriete restaurants van Michael Wolf zelf >

DE KAART
Koning der tartaren Wolf laat in zijn nieuwe tent aan de Prinsengracht zien dat je als goede chef niet afhankelijk bent van chique vijftiengangendiners en serveert bij Prinz Wolf een menu gebaseerd op enkel tartare: twee vlees, twee vis, twee vega. Duidelijk, maar niks simpels aan en alle smaken perfect in balans. 

Nieuw in Amsterdam: deze hotspots zijn nog meer nét geopend >

'T IS AAN JOU
Met de kleine kaart kun je het zo gek maken als je wilt; ga er heen voor een snelle hap en bestel een grote tartare met frietjes, of ga all out en begin met een oester, kies verschillende kleine tartares en combineer met wat bar bites. Zo beknopt als de kaart is, zo uitgebreid is de wijnkaart erachter. Voor het selecteren van de wijnen ging het team tot over de grens, om de wijnen onder meer zelf van het Spaanse land te plukken - figuurlijk, dan.  

Deze chef-kok is van plan een driesterrenrestaurant te openen >

OPEN KEUKEN
En het restaurant zelf? Dat smalle pand loop je niet zo snel meer voorbij. De mooie wijnen pronken aan de muren en het interieur glimt je tegemoet, maar het is de keuken die de show steelt. De term open keuken krijgt bij Prinz Wolf een geheel nieuwe betekenis: wie van voor naar achteren wilt komen, wordt gedwongen het personeel te passeren ín the heat of the kitchen. Yup, de keuken ligt in het hart van de zaak en jij mag er doorheen. Moet je zien, om te geloven.

Enne, wil je en plekkie voor de lunch, borrel of het diner, dan gaat dat op de gok. Reserveren is er niet bij bij Prinz Wolf. 

> Prinz Wolf, Prinsengracht 411, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO