ZOEK

Vakantie-tips! 5x goede adressen voor paella in Valencia

Valencia is een prachtige stad met cultuur, zee en in de zomer veel zon. En ook op culinair vlak is het er goed toeven. De makers van de 100% stedengidsen delen met ons hun top 5 adressen voor paella in Valencia.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
La Pepica - Foto: Vincent van den Hoogen

TOP 3

1. PAELLA MET ZEEVRUCHTEN BIJ CANELA
Canela serveert de typisch Valenciaanse keuken. Het restaurant staat bekend om de rijstgerechten, bijvoorbeeld paella, maar wat denk je van melosos, een soort dikke soep met rijst. Of de arroz negro. Dit is zwarte rijst, gekleurd met inkt van de inktvis. De kleur is misleidend, want het smaakt heerlijk!
> Canela, Carrer de Quart 49

2. PAELLA BIJ LA PEPICA 
Vanaf 1898 wordt er al paella geserveerd bij La Pepica. Koning Alfonso XIII gaf toestemming om de houten strandtent van La Pepica te bouwen. Inmiddels is het restaurant verhuisd naar de boulevard. Hemingway at er en schreef er in zijn tijd al lovend over. Later volgden nog vele beroemdheden, onder wie het Spaanse koningspaar. De foto’s hangen aan de wanden. Neem ook een kijkje in de open keuken; leuk om te zien hoe de paella in grote pannen wordt bereid.
> La Pepica, Paseo Neptuno 6

3. PAELLA BIJ LALOLA
In een klein straatje naast de kathedraal zit LaLola, een strak ingericht restaurant met witte meubels en knalrode accenten. Je eet hier lokale specialiteiten als Valenciaanse tomaten, gamba’s, inktvis en verschillende rijstgerechten, waaronder een goede paella. Op sommige avonden is er live flamenco.
> LaLola, Pujada del Toledà 8

MEER PAELLA IN VALENCIA:
4. Aan het Albufera-meer vind je El Rek > Calle de Pintor Martí 1
5. La Riuá is een familierestaurant met een intieme sfeer > Calle del Mar 27
6. Azahar staat bekend om de goede rijstgerechten > Paseo de Neptuno 10

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO