ZOEK

Verpakkingsvrij boodschappen doen? Het kan bij deze winkels

Gewapend met weckpot of jutezak naar de winkel om daar naar hartelust groenten te graaien en noten te scheppen: dit is het nieuwe boodschappen doen.

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Foto: Sikkom.nl

Bewust leven is een ding: we kopen zoveel mogelijk bio, groeien onze eigen kruiden en bannen de plofkip om massaal flexitariër te worden. Nieuwste telg in deze groene familie: de verpakkingsvrije winkel. Weg met plastic pakjes en zakjes, wij vullen voortaan onze eigen zakken. Dat kan tegenwoordig hier:

OPGEWECKT NOORD
De eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Alle producten zijn verpakkingsvrij, biologisch en regionaal. Je kunt er boodschappen doen (duh) maar ook neerstrijken voor een laptopsessie met een overheerlijk en verantwoord taartje.
> Opgeweckt Noord, Astraat 16, Groningen

GOODsONLY
Regionale en fairtrade producten die je wederom zelf kunt teppen en schappen. Eh.. Scheppen en tappen. Ook hier is een pindakaasmachine aanwezig, en altijd wat te proeven. Vinden wij fijn.
> GOODsONLY, Nieuwstad 23, Zutphen

DELICIOUS FOOD
Oké, niet volledig verpakkingsvrij, maar zeker het noemen waard. Een groot deel van de granen, noten en pasta's is zelf te scheppen. Bovendien zijn alle producten van Delicious 100% biologisch.
> Delicious Food, Westerstraat 24, Amsterdam

ROBUUST
De eerste verpakkingsvrije winkel van België en een van de koplopers op dit gebied. Bij Robuust koop je seizoensgebonden groenten en fruit van lokale bioboeren en verpakkingsvrije zuivelproducten, zoetigheden en granen, maar ook badkamerproducten en keukenartikelen.
> Robuust, Reyndersstraat 2/1, Antwerpen

Ook zelf noten scheppen? Deze vijf soorten zijn het gezondst >
Nu online: een gids voor de meest bijzondere producten in foodland >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO