Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018

Ontbijt, lunch, borrel, diner? Bij deze nieuwkomers aten we in 2017 en hier moeten we zijn in 2018. 

gerelateerd
De zon schijnt weer! Rotterdam Terrassen Top 24
Op naar Den Haag! 17x leuke strandtent in Scheveningen
Nieuwe restaurants in Utrecht! Dé hotspots van 2018
5 hotspots in Rome: uit eten in Pigneto
Nomads, via Facebook

Sta jij ergens het liefst al binnen wanneer de verf nog nat is? Dan is hebben we een lekker lijstje voor je. Deze splinternieuwe restaurants in Amsterdam zijn nu open, of openen hun deuren bíjna. 

Dit zijn de foodtrends voor 2018 >

Côte Wispe

Daar aan de 'kust' van de Amstel heeft tapasrestaurant Tapas de Arroyo plaats gemaakt voor een nieuwe zaak. Bij Côte Wispe kun je je dag vroeg beginnen met croissant en koffie of juist eindigen met een diner en borrel. Voor het realiseren van het concept kregen de eigenaresses de symphatie van het volk: de verbouwing werd mede mogelijk gemaakt door een crowdfundingactie. En daar komt wat voor terug: in het huiskamerrestaurant zullen geregeld evenementjes georganiseerd worden, zoals oesterslurpen en live muziek. Maar met een terras op deze plek heb je eigenlijk sowieso al een streepje voor.
> Côte Wispe, Weesperzijde 85, Amsterdam

Raighley & Ramsay

Onze favoriete wijnbar heeft een nieuwe vestiging in de Pijp en blijer had je ons niet kunnen maken - dichterbij huis had ondergetekende 'm niet kunnen wensen. Bij Raighley & Ramsay krijg je de keuze uit zo'n honderd open wijnen die je zelf mag uitkiezen. Met je credietpasje kies je een proefslok, een half glas of een heel. Een feest voor zowel wijnkenner als wijnweetniet. Momenteel zijn wij al die wijnen even voor je aan het voorproeven en kunnen we je zeggen dat ze tot nu toe zijn goedgekeurd. Hetzelfde geldt voor de kleine menukaart met happen of diner.
> Raighley & Ramsay, Van Woustraat 97, Amsterdam

Nomads

Eigenlijk is Nomads alleen al de moeite waard voor een bezoek vanwege het perfecte terras aan het water en het lekkere interieur. Maar ook het eten is er bijzonder. Om het halfjaar eet je bij Nomads een andere wereldkeuken. Momenteel is de beurt aan de Peruviaanse. En al lijkt de voorheen rondreizende pop-up met deze permanente vestiging uitgereisd, niets is minder waar: om de internationale kaart elke zes maanden samen te stellen, gaat er daadwerkelijk een chef op reis naar het land van keuze. 
Nomads, Oranje-Vrijstaatkade 55, Amsterdam 

Lees hier ons review van misschien wel het bijzonderste restaurant van 2018 >

Persijn

Vers uit de kas, rechtstreeks op je bord. Dat zoiets een succes is, bewees chef Luc Kusters al eerder bij Bolenius, en laat hij bij Persijn samen met chef Alexander Brouwer opnieuw zien. Bij Persijn in het Amstelkwartier eet je de nieuwe Hollandse keuken uit eigen high-tech circulaire kas op het dak, aangevuld met lokale producten. Die kas op 76 meter boven de stad beslaat tweehonderd vierkante meter en biedt niet alleen onderdak aan de groentes, maar ook aan de vissen die op je bord belanden. Not your ordinary groentetuin dus. 

Persijn, Amstelvlietstraat 2, Amsterdam

Juniper & Kin

Pal onder die broeikas hierboven vind je ook Juniper & Kin, waar dezelfde chefs de leiding hebben en dezelfde producten gebruikt worden als bij Persijn. Bij deze rooftop bar zijn de happen alleen wat kleiner en is er een medehoofdrol weggelegd voor lokale drank met wereldse recepten. 
Juniper & Kin, Amstelvlietstraat 2, Amsterdam

Maris Piper

De mannen en dame achter Breda, Guts & Glory en Pita waren alweer klaar voor de volgende stap hebben inmiddels hun nieuwste concept in de Pijp geopend. Dat het bij Maris Piper draait om comfort food, de zaak vernoemd is naar een aardappel en het een zaak in brasseriestijl wordt, zegt overigens niks. Laat je niet misleiden en verwacht bij Maris Piper vooral geen daghap, maar culinaire kunsten van hoog niveau - zo een waar je de portemonnee voor mag (en wilt) - omdraaien.
Maris Piper, Frans Halsstraat 76, Amsterdam

Arket café

Na maandenlang via de achterkant naar binnen gluren – vanaf onze bureaus kijken we precíes bij ARKET naar binnen – is de winkel morgen dan eindelijk open. En dat betekent niet alleen dat we ons modehart op kunnen halen bij de buren, maar we onze pauzes ook door kunnen brengen in het ARKET café. Je eet er op en top Scandinavisch (smørrebrød!), helemaal vegetarisch en enkel producten van hoge kwaliteit. En dat alles omringd door prachtig spul. Wij zijn fan hoor.
> ARKET, Koningsplein 20, Amsterdam

Yerba

Bij Yerba staan niet vlees en vis centraal, maar groentes. Chef Walter Marskamp - bekend van Wilde Zwijnen en Lotti's in The Hoxton - hanteert hier dus niet het kop-tot-staart-principe, maar werkt van root to seed. Dat betekent dat er haast niets in de prullenbak verdwijnt, zonder dat je als gast merkt dat je je wortel tot aan het bladgroen op hebt gegeten. Een stuk vis of vlees is slechts een suggestie op de kaart, maar kan op aanvraag dus wel. En dat stuk is zijn beurt ook weer hartstikke duurzaam. Zo zien we een restaurant graag.
> Yerba, Ruysdaelstraat 48, Amsterdam

Café Comodo

Het team achter Hendrix is met Café Comodo op de Zuid-Amerikaanse tour gegaan en serveert het lekkerste van het continent in hun nieuwe buurtcafé aan de Jan Pieter Heijestraat. Je bestelt je ceviche, pulpo of arepa's in een van de knusse hoekjes, maar inmiddels hebben wij ook ondervonden dat je er zelfs met zeven man aan de bar kunt aanschuiven voor een shared diner. Met tequila. 
> Café Comodo, Jan Pieter Heijstraat 110-112, Amsterdam

Spaarndammerbaut

Traveling circus BAUT opende onlangs wederom bijzondere locatie: De Magdalenakapel aan de Spaarndammerstraat. Een ander interieur, dezelfde kwaliteit en meer dan alleen eten. BovenBAUT, de bovenverdieping, leent zich namelijk als cultureel centrum. Je leest er hier meer over. 
BAUT, Spaarndammerstraat 460C, Amsterdam 

Ook nieuw: airhockeycafé PUCK in Amsterdam

Libertine Comptoir de Cuisine

Kom je weleens bij Libertine café café in de Wolvenstraat? Dan hebben we goed nieuws voor je: er is een Franse frère geboren luttele meters verderop. Bij Libertine Comptoir de Cuisine geen Italiaanse keuken, maar een Franse. Met toast in alle vormen en maten, dus ook heel veel French toast. Casper Reinders, de man achter Libertine en vele andere Amsterdamse horecazaken, is overigens op dreef: de derde Libertine, Libertine Petit Café is ook al in aanbouw aan de Noordermarkt en Reinders is ook met chef-kok Jaimie van Heije in zee gegaan voor het nieuwe Bumbu Kitchen in vijfsterrenhotel NH Collection Amsterdam Doelen.
> Libertine Comptoir de Cuisine, Berenstraat 22, Amsterdam

 

2018

Deze restaurants kregen dit jaar een Michelinster >

Pompet

Hiep hoera! Na het sluiten van Dum Dum Palace aan de Zeedijk kwam er ook goed nieuws: dezelfde eigenaren openen een nieuw restaurant in de Noorderparkbar. Het restaurant met buitenbar in grote binnenplaats serveert de Franse keuken. Creatief collectief Hotmamahot, dat achter de horecazaak zit, is ook van plan jeu de boules en andere activiteiten te organiseren. 
> Pompet, Floraparkweg, Amsterdam

Superette

De Drie Wijzen uit Oost - bekend van onder andere succesverhalen Bar Bukowski, Waterkant en Bar Botanique - zijn na een korte stilte terug met een nieuw concept. Superette belooft 'een kleurrijke bar, eetcafé en buurtsuper' te worden op het Javaplein. Dat moeten we toch even voor ons zien.
> Superette, Javaplein 35, Amsterdam

Bar Alt

Restaurant Jacobsz en biermerk Two Chefs Brewing hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw concept aan het Stadionplein. Bij bar Alt willen ze het idee verwerpen dat bier alleen bij kip of vlees past en de gastronomische kunsten van Jacobsz combineren met speciaalbieren. En wij vertrouwen er met zulke namen op dat dat goedkomt.
> Bar Alt, Stadionplein 103, Amsterdam

 

Deze restaurants verdienden een Bib Gourmand >

Kaap West

Op een landtong aan de Sloterplas komt restaurant Kaap West. Het restaurant wordt gerealiseerd naar duurzaam ontwerp en zal de Levantijnse keuken voeren - de keuken die zijn oorsprong vindt in Israël, Libanon, Palestina en Syrië.
> Kaap West, Sloterplas, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO