Dit zijn de allerlekkerste hotspots om Japanse ramen te eten

Een dampende kom vol kruidige bouillon, zijdezachte noedels en de lekkerste condimenten: yes, please!

ramen noodle japanese food
Takanori OgawaGetty Images

Ramen, oftewel Japanse noedelsoep, we zijn er dol op. Een dampende kom vol kruidige bouillon, zijdezachte noedels en de lekkerste condimenten: yes, please! Dit zijn de allerfijnste hotspots om ramen te eten door het hele land.

Ramen eten in Amsterdam? Hier vind je de beste ramen van Amsterdam. Liever zelf maken? Gebruik dan ons favoriete recept voor ramen of een van deze variaties op ramen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Otemba Ramen in Amsterdam

Een gloedenieuwe ramen hotspot op de Kinkerstraat in Amsterdam-West gerund door twee broers en een zus. Hier geniet je van klassieke noedelsoep, maar ook varianten met Hollandse ingrediënten zoals langoustine of Old Amsterdam-kaas.

Kinkerstraat 56, Amsterdam

2 ToKokoro Ramen in Nijmegen

ToKokoro is de eerste ramenbar van Nijmegen. Hier geniet je bijvoorbeeld van Tonkotsu Shoyu met langzaam gegaard buikspek,
paksoi, gemarineerd ei, gegrilde mais en goddelijke noedels. Op het menu staan altijd minstens vijf soorten soep: van alles wat, voor elk wat wils.

Grotestraat 12, Nijmegen

3 Ramen-Ya in Amsterdam

Ramen-Ya is gespecialiseerd in Hakata-ramensoep, een dikke, romige bouillon met dunne noedels. Ramen-Ya zit verstopt in een kelder en loop je dus gemakkelijk voorbij – even goed zoeken, dus.

Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

5 Fou Fow in Amsterdam

Fou Fow begon ooit in Toko Dun Yong op de Zeedijk, maar kreeg daarna een eigen zaak op de Elandsgracht en breidde het imperium later zelfs uit met een tweede zaak aan de Van Woustraat. Flinke kommen ramen, die je tussen de waanzinnige Japanse muurschilderingen opeet, geven je het ultieme comfortfood-gevoel.

Elandsgracht 2 & Van Woustraat 3, Amsterdam

7 Hinoki in Rotterdam

Deze ramenshop zit al ruim vier jaar om de hoek van de Rotterdamse Markthal. Geniet hier van authentieke Japanse ramen op basis van soja of miso, maar sla ook zeker de andere kleine hapjes op het menu niet over.

Keizerstraat 52, Rotterdam

8 Sapporo in Amsterdam

Sapporo werd vernoemd naar de de afkomst van zowel de eigenaar als de noodles die er geserveerd worden - een van de meest populaire noodles van Japan. Zowel de carnivoor als de vegetariër komt er aan zijn trekken en je eet er een dampende kop óf een zomerse koude variant. Er zijn inmiddels twee vestigingen in Amsterdam: in West en in de Pijp.

Ceintuurbaan 49H en Marco Polostraat 223H, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots