4x culturele hotspots verborgen in hartje Rotterdam

Er zijn nog steeds wereldse plekken die geheim blijven voor de massa. Ssst, niet doorvertellen…

Liza de Vries
Liza de Vries

De ontwikkelingen die de Maasstad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, hebben geleid tot een ware metamorfose. In het centrum schieten de conceptuele zaken uit de grond. Hartstikke leuk natuurlijk, bontgekleurde caffè latte’s en shared dining, maar af en toe heb je gewoon zin in een oude bekende. Zo’n plek waar je simpelweg het allerlekkerste broodje carpaccio eet.

Zie je door al de hipsterbarren in Rotterdam het bos niet meer? Rotterdamse foodie Taurai Becker, bekend van de vlog Fijnproever op YouTube, tipt zijn favoriete multiculti adresjes. Deze plekken zijn ondanks de hausse aan Instagrammable hotspots nog altijd topbestemmingen voor ‘gewoon lekker eten’.

Advertentie - Lees hieronder verder
Deli Tasty: Vietnamese pho-hemel
dely-tasty-rotterdam
Deli Tasty, via Instagram

De vriendelijke familie Tran opende vijf jaar geleden het Vietnamese eethuisje aan de Meent. Vind je inmiddels op bijna elk hip festival pho tussen de andere trendy gerechten op de menukaart? Bij Deli Tasty serveren ze het op traditionele wijze, met een bordje verse kruiden en spices ernaast om het zelf af te maken. Ook fijn, het is er niet duur: een kom pho ga – traditionele kippensoep met glasnoedels – eet je al vanaf € 7,50.

> Deli Tasty, Meent 40, Rotterdam

De Smaak van Afrika: pittige stoofschotels
smaak-van-afrika-rotterdam 
Smaak van Afrika

Nog vóór de Nederlander zich van eetcafé-snacker tot nieuwsgierige alleseter transformeerde, stonden er bij De Smaak van Afrika al exotische bijzonderheden op de kaart. Wat dan weer helemaal van nu is, is dat vegetariërs en vleesminderaars er terecht kunnen voor de heerlijkste spicy stoofschotels (vanaf € 11,50). Geserveerd op een injera, de gefermenteerde pannenkoek uit Oost-Afrika. De linzen, bonen en groenten worden op smaakt gemaakt met de pittige Afrikaanse kruidenmix berbere, die eigenaar Sam door zijn familie in Ethiopië laat samenstellen en naar Rotterdam haalt. 'Want dat is echt zo veel beter dan de wat je hier kunt kopen.'

> De Smaak van Afrika, Goudsesingel 342a, Rotterdam

SolFood: beste broodje carpaccio
sol-food-rotterdam
Sol Food, via Instagram

Met het strakke, minimalistische interieur is SolFood geen adresje dat nostalgische herinneringen oproept. Dat de traiteur aan de Pannekoekstraat wél in dit lijstje staat, komt door hun vertrouwde aanbod van belegde broodjes en lekkere hapjes. Waar eet je nou nog een flinke bol met huisgemaakte filet americain? Of een broodje carpaccio (€ 6,50) dat – zo beweren ze zelf – de lekkerste in de stad is? Zin in wat lichters, bestel dan een stukje hartige taart of old skool tapas, zoals insalata caprese op een stokje of meloen met flinterdun gesneden parmaham. Alle ingrediënten uiteraard zelf geïmporteerd van de beste mediterrane leveranciers.

> SolFood, Pannekoekstraat 18a

De markt op de Binnenrotte: van kroepia tot kibbeling
markt-binnenrotte-rotterdam
Markt Binnenrotte, via Instagram

In vijf jaar tijd werd Rotterdam drie(!) foodhallen rijker, maar er gaat niks boven de gouwe ouwe markt op de Binnenrotte. Daar eet je de lekkerste versgebakken kibbeling bij de visboer en ontdek je bij de kraam van Ron Balakian de allerbeste kroepia (€ 2,50), een loempia met een vulling van gekruide rijst waar ze voor in de rij staan. Bij de Turkse bakker geniet je van een börek – een filodeegbroodje met een vulling van feta, spinazie en munt – en bij de Surinaamse stand haal je een warme bara (een snack van gemalen gele erwten, vaak gevuld met kerriekip). Alle mogelijke kruiden om thuis aan de slag te gaan koop je bij de kraam van De Kruidenspecialist. Leuke bijkomstigheid is dat je je ogen uitkijkt: in geen enkele horecazaak zie je zoveel paradijsvogels als op de Rotterdamse markt. De markt vind je elke dinsdag en zaterdag op de Binnenrotte.

> Markt op de Binnenrotte, Rotterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland