Cocktailbars in Rotterdam

Waar Amsterdam Eet's Anne-Marleen houdt van cocktails.

nhow cocktails rotterdam
Archief Elle Eten

Waar Amsterdam Eet's Anne-Marleen houdt van cocktails. En dan met name de Bloody Mary. Anne-Marleen tipt vijf hotspots voor de beste cocktails in haar home town Rotterdam.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Suicide Club
Archief Elle Eten

Met stip op 1, geen twijfel over mogelijk. En zonder enig idee van hoe ik dit moet verwoorden, doe ik toch een poging. Nog nooit dronk ik zo'n lekkere Bloody Mary en geloof me, Mary en ik zijn goede vrienden. De aller, aller, allerlekkerste Bloody Mary drink je hier, bij The Suicide Club. De naam doet het al een beetje vermoeden: het is een dak met uitzicht over het centrum van Rotterdam.

Na een zoektocht op een binnenplaats waar een soort etalage vol kaarsen je aandacht trekt, geef je je jas af en neem je de lift omhoog. Eenmaal boven, vol verwachting, kom je midden in de keuken terecht, waar charmante koks je wijzen waar je heen moet. Het kan niet anders dan dat deze jongens vaak dubbel liggen om de verbaasde gezichten van de mensen die de lift uit komen. Je gaat de hoek om en dan... Wat een knappe tent, geheel in Japanse stijl. Ik voel me Carry uit Sex and the City in New York en bedenk me dat ik een jurk aan had moeten trekken.

En dan heb je de Bloody Mary nog niet eens geproefd. O wat smaakt 'ie goed. Scherp, pittig, fris en vooral vol van smaak. En één ding weet ik heel zeker: deze gaat vanavond geen andere cocktail overtreffen. Zoals ze zelf zeggen: 'our talented bartenders will make you a drink to die for’ en daar heb ik niets op terug.

> The Suicide Club, Stationsplein 45, Rotterdam

2 Dr.
Archief Elle Eten

Grappig: tussen de cocktails door krijg je een gekookt eitje (oud gebruik) en er is één regel waar je je ook echt aan moet houden: je telefoon blijft in je tas. Al je aandacht ligt hier bij je cocktail en terecht. Ook als je niet ziek bent: ga zeker naar Dr.

> Dr., adres is geheim, Rotterdam

3 NY Basement
Archief Elle Eten

Deze kersverse cocktailbar en huist zich in, de naam zegt het al, de kelder van het mooiste gebouw van Rotterdam: Hotel New York. En dan natuurlijk met dezelfde klasse en sfeer van het vooroorlogse Manhattan, die we van Hotel NY gewend zijn. De Bloody Mary is er hier niet een die op de kaart staat, maar bij een beetje cocktailbar is dat geen probleem. En dat bleekselderij prima vervangbaar, is bewijzen ze hier. Het publiek is internationaal en NY Basement leent zich perfect voor een zakelijke borrel.

En als je er dan toch bent, pak dan absoluut de watertaxi terug naar het centrum.

> NY Basement, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

4 Level
Archief Elle Eten

In de straat waar ik woonde, toen ik nog in Rotterdam woonde, staat nog steeds cocktailbar Level. Bij deze oude bekende eet je overigens ook lekkere burgers eten om een goede bodem te leggen. De hele tent hangt vol met vrolijke illustraties, zelfs op het toilet, dus vergeet vooral niet even te gaan.

Ook buiten de kaart om, kunnen de barmannen hier lekkere drinks voor je maken. De Bloody Mary blijft hier net zo vertrouwd als mijn oude straat.

> Bar Level, Pannekoekstraat 76a, Rotterdam

5 Nhow
Archief Elle Eten

De Rotterdamse skyline is er een die je niet mag missen. Het beste is om de bekende Erasmusbrug, ook wel de Zwaan genoemd, over te steken naar een van de nieuwste wolkenkrabbers aan de Kop van Zuid. Nhow heeft het allermooiste uitzicht in de bar van het hotel. En nog beter is hier wakker worden met datzelfde uitzicht. Laat die gordijnen maar open. Als je jezelf niet kietelt lach je nooit.

> Nhow, Wilhelminakade 137, Rotterdam

6 Waar Amsterdam Eet
Archief Elle Eten

WAAR AMSTERDAM EET: ANNE-MARLEEN

Anne-Marleen (30) organiseert bij Playground Brand Activation in de evenementenbranche als scout en stylist en struint daarnaast de beste borrelplekken af, want de vijf zit altijd wel ergens in de klok. Volgens Anne-Marleen is aanhaken meemaken. De komende weken zal Anne-Marleen samen met het team van Waar Amsterdam Eet iedere woensdag en vrijdag hotspots delen uit heel Nederland.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland