6x routes voor de lekkerste culinaire stadswandeling door Amsterdam

Er valt in elke hoek van Amsterdam wel iets te halen, maar met welke culinaire wandeling pik je het beste mee?

oester in hand
Getty Images

Wie had het ooit gedacht een paar jaar geleden: wandelen is hobby nummer één anno 2021. Een hobby die nogal goed te combineren is met een oude liefde: eten. Nu kun je zelf een culinaire wandeling gaan uitstippelen, maar ook voor de makkelijke weg gaan. De georganiseerde foodwalk.

Er gingen je namelijk velen voor, die routes kriskras door Amsterdam hebben uitgekiend met een vast tarief voor een hap en drankje per pitstop. En vrees maar niet dat je achteraan een optocht moet aansluiten, want de wandelingen zijn coronaproof en bedoeld voor twee personen op eigen tempo. Snor je wandelmaat op, trek stevige schoenen aan en boek een culinaire reis door de stad.

Belvedere Vodka Trail

Vodkafan? Feestje voor jou! Dit weekend loop je de Belvedere Vodka Trail, die je door de stad langs zes verschillende stops leidt. Uiteraard met vokda-cocktails, bites én uiteraard niet zonder reden. Belvedere gaat namelijk dit jaar 100% natuurlijk en dat verdient een wandelfeestje. De happen staan in het teken van de drie elementen van Belvedere: rogge, vuur en water.

Waar de trail je langs leidt? In twee uur tijd loop je langs Salmuera, Super Lyan, Satchmo, Freddy's, Flying Dutchmen en Bo Nam. Voor € 59,- per persoon krijg je daar vijf bites en zes happen. En let op! Dat kan dus nog tot aankomende zondag. Paraplu omhoog, we zijn toch niet van suiker?
> Tickets Belvedere Vodka Trail

Golden Chopstick Route

De Golden Chopstick Route is een route naar Azië. Dat is vrij ver natuurlijk, dus je loopt niet écht naar het Verre Oosten. Op 17 en 18 april leidt de Golden Chopstick Route je in zes kilometer langs vier zaken met Aziatische smaken. Onderweg doe je Rouhi, Bo Nam, De Japanner en Mama Makan aan. Daar pik je vier afhaalgerechten op en krijg je twee drankjes voor € 42,61. Extra bestellen mag natuurlijk altijd.
> Tickets Golden Chopstick Route

Clubwalk

Waar het erop lijkt dat we binnenkort weer een terrasstoel mogen reserveren, is de kans dat we snel een club binnen mogen wandelen nihil. Een beetje troost (en perspectief voor clubeigenaren!) wordt geboden in de vorm van de Clubwalk. Speciaal voor deze wandeling openen Amsterdamse clubs hun deuren, inclusief dj.

De route (€ 46,50) vindt vanaf 23 april iedere weekenddag plaats. Met een bliksembezoek haal je een cocktail of bite in de verlichte zalen van Supperclub, Bar Rouge, Kopstootbar, ClubNL, Disco Dolly, Cannibale Royale en Escape. En dan weer wegwezen. Of de route de week erop weer lopen. Sta je toch nog ieder weekend in de club...
> Tickets clubwalk

Oesterwandeling

Dol op oesters? Dan is deze voor jou. Tijdens de Oesterwandeling is het bij de pitstops slurpen geblazen: vijf of zes oesters en vier of vijf drankjes. De hoeveelheid is afhankelijk van de route waar je aan meedoet. Er gaat er een door het Centrum en de Pijp, een door West en een door Oost. Kost dat? € 35,50 de man.
> Data en tickets Oesterwandeling

The Breda Group Foodtour

De drie van Breda hebben met hun Amsterdamse zaken goud in handen. Ver genoeg uit elkaar, genoeg variatie en stuk voor stuk de moeite waard. Er is een street food walk van zeven kilometer langs Paindemi e, Pita, BREDA, Guts en Maris Piper, een fine dining walk waarbij je vijf kilometer aflegt voor enkel die laatste drie. De luxepoes walk doet fine dining plus een glas champagne. Drankjes of drankarrangementen tik je apart af.
> Data, routes, prijzen en tickets The Breda Group Foodtour

Le Food Walk

Seger (van onze favoriet Sjefietshe en online magazine Foodini) en Anne (van het platform Your Little Black Book) liggen altijd op de loer voor lekkers en verzonnen een rondje Amsterdam incluis afhaalhappen bij fijne zaken. Je raadt het: in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels zijn ze mijlenver, want er staan zeven routes op de kaart. Ook voor als je de stad nu écht op je duimpje kent. Le Food Walk loop je namelijk ook in Haarlem en op het strand van Zandvoort!
> Data, routes en tickets Le Food Walk

Culinaire stadswandeling in Amsterdam gemist?

Staat er een culinaire stadswandeling in Amsterdam niet tussen, die wél gelopen moet worden volgens jou? Stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram en wellicht staat je tip binnenkort in dit lijstje. Zelf een foodwalk maken? Hieronder vind je de lekkerste zaken om langs te lopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland