Sterrenrestaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een gloednieuw interieur

'De gast maakt een reis door drie werelden door middel van een verplaatsing door het restaurant – dat is voor zover mij bekend uniek in Nederland', aldus chef Servais Tielman.

Restaurant 
Beluga Loves You in Maastricht, bekroond met één Michelinster, heeft recentelijk de laatste hand gelegd aan een nieuw interieur. Zodra we weer mogen, reserveren wij héél graag een tafeltje in het sterrenrestaurant van chef Servais Tielman en gastvrouw Stephanie Tielman.

Het nieuwe interieur van sterrenrestaurant Beluga Loves You in Maastricht

Er zijn drie verschillende ruimtes, met elk een uniek interieur. De gast verplaatst zich tussen de verschillende delen, van aperitief tot en met koffie en maakt zo een unieke culinaire reis door drie werelden. Het interieur is ontworpen door Jeroen Smeele van SMEELE Design en weerspiegelt Servais Tielmans voorliefde voor het koken met producten uit de regio Maastricht.

De pijlers onder het door Jeroen Smeele ontworpen interieur vormen de rivier de Maas en de bossen en mergelgrotten rond Maastricht.

het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen

Drie verschillende ruimtes waar de gast eet: uniek voor een restaurant

'De ontvangst vindt plaats in ‘Bosco’, een mystieke bosachtige setting waarin hout en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Hier serveren we het aperitief en de amuses, die op handgemaakte houten plankjes worden gepresenteerd. Daarna nemen we de gast mee naar ‘Aqua’. Deze ruimte kijkt uit over de Maas en Maastricht en biedt plaats aan 30 gasten', aldus Servais Tielmans.

Interieurontwerper Jeroen Smeele gaat verder: 'Aqua is een hommage aan de Maas en aan de producten die de wateren ons geven. Het is een open ruimte met veel licht en blauwe tinten. De ronde tafels zijn bedrukt met een aquarel, waardoor ze lijken te golven. Gezeten op comfortabele stoelen brengt de gast in deze ruimte de meeste tijd door.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De afsluiting van de maaltijd geniet men in ‘Terra’. Jeroen Smeele: 'Deze ondergrondse intieme ruimte bestaat uit een aarde-achtige setting opgetrokken uit mergelkleuren en aardlagen van de Limburgse bodem. Kleine zitgroepjes met luchtig meubilair zorgen voor een huiskamergevoel. Hier worden de desserts voor de ogen van de gast bereid en kan men een keuze maken uit het kaasassortiment op de prachtige handgemaakte houten kaasplank. Ook geniet men hier van koffie, thee, patisserie en digestieven. De aangrenzende patiotuin is bij mooi weer de ideale plek voor lunches en besloten feesten en bedrijfsevenementen.'

RAW-kookstijl

Het nieuwe interieur sluit aan bij de RAW-kookstijl van Servais Tielman. Uitgangspunten van RAW zijn eenvoud van koken, gebruik van het dier van kop tot staart en het combineren van duurzame producten uit de regio met het beste van de planeet.

Het nieuwe interieur geeft Beluga Loves You nog meer een eigen identiteit. Die identiteit laat zich tevens zien in de productenlijn met onder meer een private label kaviaar, olijfolie en messensets. Servais Tielman: 'Ook voeren we een assortiment duurzame ambachtelijk gemaakte houtproducten, gemaakt van bomen uit Maastricht, speciaal voor ons vervaardigd door FoodWood. Zij maakten ook de bijzondere houten amuseblokjes en de kaasplank waarop ons assortiment kazen is uitgestald.'

Wie meer wil weten over het interieur en de filosofie erachter kan de interieurvideo bovenaan dit artikel bekijken. Hierin maken Servais en Jeroen een reis door de drie ruimten en vertellen ze over de achtergronden en de inspiratiebronnen van het interieur.

het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen
het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen
het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen
het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen
het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen
het restaurant interieur van beluga loves you in maastricht
René van Dongen
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland