Thuis uit eten! Bij deze toprestaurants bestel je een menu om thuis af te maken

Een (sterren)maaltijd aan eigen eettafel.

bord'eau à la maison   restaurants take away delivery amsterdam thuis uit eten
Bord'Eau à la maison - Sophie van der Meer

Er is één voordeel op te noemen dat de sluiting van de horeca ons heeft gebracht: toffe take-away en bezorging door restaurants die dat normaliter niet doen. Sommige daarvan bleken een blijvertje. En sommigen springen, na de tweede mini-lockdown, weer op de kar.

Van een sterrenmaaltijd aan eigen eettafel tot bouwpakketten voor thuis: grijp je kans bij deze restaurants waarbij je nu terechtkunt voor een compleet menu. Even de puntjes op de i en je bent uit eten in je veilige, vertrouwde huis.

Liever kant-en-klaar? Bij deze restaurants in Amsterdam kun je afhalen. En deze restaurants bezorgen je eten zelfs thuis in Amsterdam. Maar echt uitpakken, dat doe je met het lijstje hieronder.

Thuis uit eten - afhalen in Amsterdam


Choux voor thuis

Choux voor thuis is een wekelijks wisselend doe-het-zelf driegangenmenu (met brood en dé karneboter). Je geeft bij het hoofdgerecht aan of je vlees of vega wilt en haalt je bestelling op een aangegeven tijd op bij het restaurant. Geen stress, bij je menu zit een QR-code, waarmee chef Merijn van Berlo je er digitaal doorheen loodst deze avond. Ook opent Choux een wijnwinkel, met de fijne natuurwijnen van Zuiver Wijnen in de verkoop.
> Choux voor thuis

Bar Alt

Ook de heren van Bar Alt, je weet wel: dat fijne restaurant in Amsterdam-Zuid dat bekend staat om hun killer beer pairings, zijn er tijdens de tweede lockdown als de kippen bij. Vrijdag, zaterdag en zondag kun je voor €35,- per persoon hun 3-gangen menu (inclusief brood en amuses), ophalen bij het restaurant aan het Stadionplein. Bestelbaar in zowel een vlees/vis-variant als vega en eventueel aan te vullen met borrelhapjes, kaas, wijn en natúúrlijk bijpassend bier.
> Bar Alt voor thuis

Okura at Home

Na jaren van dromen is het zover: je kunt eindelijk thuis genieten van al het culinaire goeds dat hotel Okura te bieden heeft. Op het menu staan een handjevol signature dishes, verschillende Japanse curry's en ramen die je kunt afhalen voor thuis, bereid door de chefs van restaurants Yamazato en Sazanka.

Sommige gerechten zoals de sushi, sashimi en Sazanka fried rice zijn kant-en-klaar, andere moet je zelf nog voor een deel bereiden. Denk aan de zeebaarsfilet in zoutkorst die wij proefden, maar ook wagyu beef, sukiyaki en shabu shabu. Erbij bestel je simpele bijgerechten als Caesar salade, een mix van Japanse groenten of verschillende wieren. Okura at Home kun je vrijdag, zaterdag en zondag afhalen bij het hotel. Bestellen doe je minimaal een dag van tevoren.
> Okura at Home

Bord'Eau à la maison

Door een toevallige passant werd ons al ingefluisterd dat de take-away van sterrenzaak Bord'Eau de allerbeste was en daar bleek niets aan gelogen. Bereid je voor met een lege maag en een enorme boodschappentas, want na een avond Bord'Eau à la maison is het uitbuiken geblazen.

Je kunt er zelf voor kiezen of je het menu - waarbij je zelf enkel de puntjes op de i hoeft te zetten - in gangen verdeelt of alles in één keer op tafel zet. Het aanbod wisselt met de seizoenen en is goed vertegenwoordigd door groentegerechten. Je bestelt het uiterlijk donderdag, om het op vrijdag of zaterdag op te pikken. Ook kun je bij Bord'Eau nu wekelijks een pizza special ophalen.
> Bord'Eau à la Maison

Graziella a casa

Bij de buren van Bord'Eau kun je van donderdag tot en met zondag terecht voor een afhaalmaaltijd. Cosa mangiamo? Nou, een Italiaans menu van twee of drie gangen met keuze uit antipasti, primo, secondo en dolce, bijvoorbeeld. Of haal verse pasta af, met huisgemaakte sauzen. Ook hier geldt: thuis rest je enkel nog de finishing touch.
> Graziella a casa

RIJKS Take Away

Als er iemand deze crisis heeft bewezen flexibel te zijn, dan is het Joris Bijdendijk wel. Na binnen no time een take-away gemaakt te hebben van sterrenzaak RIJKS, volgden tal van nieuwe succesverhalen. Ook deze tweede lockdown staat het team weer voor je klaar. Dit keer met een afhaalmenu van drie gangen, dat je thuis, met instructies van Bijdendijk afmaakt.
> RIJKS Take Away

Thuis met Daalder

De beleving van Daalder, maar dan thuis. Hier geen aangepast menu, maar het niveau wat je van het fine dining-restaurant gewend bent. Inclusief video-hulp van de chef. Of hulp van de chef zelf, want het team kiest eens per week vijf bestellingen uit om persoonlijk te bezorgen én af te maken. Dennis Huwaë, geheel volgens de regeltjes, in eigen keuken.

Het menu is ontstaan uit overschotten van leveranciers, waar Huwaë gerechten omheen verzon. Je bestelt vijf gangen die zowel met vlees als vega en zelfs veganistisch te verkrijgen zijn. Ook zijn er extra's als brood, een kaasplank, bubbels en wijn. Oppikken kan bij Daalder en bij Edel in West.
> Thuis met Daalder

Coulisse at home

In de korte tijd dat Coulisse open was, gooide het hoge ogen. De komende tijd serveert het restaurant nog steeds diner, maar dan voor thuis. Drie gangen, ophalen en zelf afmaken. Het menu wisselt regelmatig, maar blijft qua verrassende smakencombinaties kenmerkend voor Coulisse. Bijpassende wijnen zijn er ook, en een liter kombucha.
> Coulisse at home

Binnenvisser bij jou binnen

Bij het immer drukke Binnenvisser was het altijd al passen en meten, maar mag je nu uiteraard al helemaal niet meer komen. Dus komt Binnenvisser lekker bij jou binnen, met de Binnenvisser box. Het aanbod wisselt en wordt op social media bekendgemaakt, maar bestaat in de basis uit vier gerechten. Met de bijgeleverde kookinstructies staat het menu in een handomdraai op tafel. Het pakket is vanaf donderdag op te halen en houdbaar tot zondag.
> Binnenvisser bij jou binnen, Bilderdijkstraat 36, Amsterdam


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland