Dit Japanse restaurant bezorgt de allermooiste sushiboxen

Indruk maken op je thuisdate? Hier moet je zijn.

ichi e sushi japans
Ichi-E

Hoe houd je 't spannend als je 24/7 met elkaar thuis zit? Wel, met een eetdate op eigen bank, bijvoorbeeld. Laptops uit, kaarsen aan en nog héél even naar de website van ichi-E voor een bestelling sushi alvorens je de gordijnen sluit. Werkt ook voor huisgenoten.

Ichi-E

Eigenlijk zouden we een hap gaan eten bij ichi-E, een betaalbaar Japans à la carte-restaurant in Amsterdam-Zuidoost dat ideaal ligt voor een avond uit. Pathé als buurman, de Johan Cruijff ArenA, AFAS Live, de hele reutemeteut. Heb je een film, sportwedstrijd of concert op de planning, dan zit je hier normaliter dus meer dan perfect.

Ichi-E komt van een Japans gezegde: ‘ichi-Go, ichi-E’, wat letterlijk ‘één moment, één ontmoeting’ betekent. Genieten van 't moment dus, een mooi credo. De prima geprijsde kaart biedt daar alle mogelijkheid toe. Op het menu vergaap je je aan gerechten uit alle hoeken van Japan. Ramen, teppanyaki, bento boxen en donburi - maar maakt sushi het allergrootste deel van de kaart uit.

Duurzaam Japans restaurant

Duurzaamheid staat er hoog in het vaandel, wat zich ook uit in het ingenieuze pand waar de warmte uit de keuken optimaal gebruikt wordt voor andere doelen. Veel vis waar ichi-E mee werkt is MSC- of ASC-gecertificeerd en er zijn biologische mogelijkheden voor vlees. Ook zijn de vegetariër en veganist er meer dan welkom.

Nu horen we je denken: wie bestelt er sushi als-ie vegetarisch eet? Nou, dat kan dus prima. Ichi-E biedt een volledig vegetarische box aan en serveert zelfs vegan-opties. En ook in andere boxen zitten vega rolls en nigiri; zo werden wij verrast door smaken als truffel en kaas. Klinkt vreemd, maar is vreemd lekker. En handig als je huisgenoot geen vlees eet.

Ichi-2-Go

Want zoals je momenteel geen enkel restaurant binnen mag, moest ook ichi-E de deuren tijdelijk sluiten. En zo werd onze sushitrein aan de Johan Cruijffboulevard, een thuisbezorgd-exemplaar. Ichi-2-Go is de afhaalkant van ichi-E, dat ook sushiboxen aan huis levert in Amsterdam-Zuidoost, Amsterdam-Zuid, Amsterdam Amstel, Amstelveen, Diemen en Ouderkerk aan de Amstel. Stuur je ze een appje, dan komen ze soms zelfs nog verder.

ichi 2 go sushi
Sophie van der Meer

Een prachtige schaal sushi staat je te wachten, een waarmee je die bankdate absoluut verrast. Douze points voor de presentatie inclusief eetbare bloemetjes, maar ook de inhoud stelt niet teleur. Ook bij bestellen is het aanbod enorm en kun je het zo gek maken als je wilt.

Maar bestel in elk geval onze unanieme favorieten: de Unagi Kabayaki Roll met paling en de ichi-E Special Roll. Zo speciaal als dat-ie klinkt: gefrituurde garnaal met avocado in een jasje van licht geflambeerde zalm, tonijn en zeebaars, afgetopt met zeewier, tobiko en een ichi-E special saus. Dus, blijven we thuis vanavond? Ichi-2-go bestel je hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland