RISE BAKERY: nieuwe hotspot in De Pijp voor koffie, lunch en zuurdesembrood

Een plek waar je je meteen thuisvoelt

rise bakery amsterdam
Liselotte Legebeke

Soms stuit je op pareltjes waarvan je meteen weet: dit is goed. RISE BAKERY op de Amsterdamse Albert Cuyp markt is zo'n plek. Je voelt je er meteen thuis, de koffie is goed en er wordt het zuurdesembrood uit je dromen gebakken.

Rise Bakery

rise bakery amsterdam
Liselotte Legebeke

Eind augustus opende RISE BAKERY haar deuren onder leiding van drie bevriende eigenaren uit Zuid-Afrika, Italië en Brazilië. Ze werkten voorheen op verschillende plekken in Londen, waaronder het imposante Boundary Hotel in Shoreditch.

Het knusse zaakje vind je achter de kramen van de markt en herken je aan het houten logo boven de brede entree. Bij binnenkomst word je direct verwelkomd door de grote toonbank, de geur van versgebakken brood en de lieve glimlach van eigenaresse Saskia. Een beter welkom is er wat mij betreft niet.

Uit de bakkerij komen perfecte croissants, prachtige taartjes en knapperige zuurdesembroden. Denk aan grote spelt-sesambollen, baguettes, roggebrood en natuurlijk klassieke witte zuurdesembroden.

rise bakery amsterdam
RISE BAKERY

Koffie & lunch

RISE is gelukkig niet alleen een bakkerij, je kunt er ook koffie to-go halen en zitten aan de verschillende tafeltjes of op de lekkere stoelen. De koffie is van Stooker en erbij snoep je iets van de heerlijke zoetigheden uit de toonbank.

Op het lunchmenu staan broodjes zoals ribeye steak met gekaramelliseerde ui, ei-truffelsalade en buttermilk asian chicken met Koreaanse bbq-saus. Maar ook verschillende tosti's, avo toast met roerei en er zijn een paar vegan opties.

Extra tof is dat het interieur voornamelijk bestaat uit hergebruikte materialen en producten. Van de toonbank gemaakt van een oude houten vloer uit de buurt tot een Marokkaans tafelblad dat werd getransformeerd tot muurversiering.

rise bakery amsterdam
RISE BAKERY

Eigenaresse Saskia is misschien wel het meest trots op het toilet. Lachend vertelt ze: 'I think it's my favorite room. We found the wood used on the walls all over Amsterdam on the streets.'

Terwijl ik dit schrijf krijg ik een stukje chocolade salted caramel tartelette onder mijn neus geduwd (dat wil je proeven!) en komt er net een schaal sticky cinnamon buns uit de oven. Als dit niet als thuiskomen voelt, weet ik het ook niet meer. I'll be back.

RISE BAKERY
Albert Cuypstraat 208, Amsterdam


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder