Het nieuwe restaurant Bellezza is dé reden om de Wallen op te gaan

Hier komt ook de echte Amsterdammer aan z'n trekken. Maar dan net even anders.

amuse bij restaurant bellezza
Lyan van Furth / LVFfood.com

We raden je niet vaak aan om vrijwillig de Amsterdamse Wallen op te gaan, maar geloof ons: Bellezza geeft je alle reden daartoe. Verstopt in een rustig steegje achter de Oudezijds Achterburgwal vind je geen peeskamer of toeristentoko, maar een extravagant restaurant waar een topchef de komende maanden de lakens uitdeelt.

Arturo Dalhuisen en Dennis Huwaë

Die chef is Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***), die begin deze maand zijn comeback maakte in de keuken van Daalder. Het originele team van Daalder mocht met de benen omhoog en Dennis Huwaë gaf de sleutel voor twee weken aan vriend en chef Dalhuisen. Een uitverkocht succesverhaal waar met de pop-up op de Wallen een staartje aan komt.

Pop-uprestaurant Bellezza op de Amsterdamse Wallen

Vier maanden lang is Dalhuisen onder de pannen bij het nieuwe Bellezza, waar hij wederom zijn eigen signature dishes (duif met pistache, bijvoorbeeld) combineert met klassiekers van Daalder (zoals de befaamde stroopwafel). Een gouden combi, kunnen wij na een avond voorproeven vertellen.

In zeven gangen werden we van superfris en licht naar rijk en vol geleid, en weer terug. Een kleurrijk menu, zowel in smaak als in letterlijke zin. Favoriet in het rijtje: perfect gegaard ei, briochecroutons, morilles en Parmezaanse kaas. Al geven wij de allesbehalve saaie kabeljauw met wortel en jasmijn-beurre blanc ook de stempel van perfect gegaard en doet het friszoete mandarijn-yuzu-kokosdessert niet onder voor onze favoriete stroopwafel.

Extravagant interieur

Het pop-uprestaurant is tevens een unieke ervaring. Gedurende de vier maanden verandert niet alleen het menu maandelijks, maar is ook het interieur voortdurend onder constructie. Production designer Harry Ammerlaan - die normaliter dus filmsets doet - heeft zich daarbij niet ingehouden.

Een ontvangstruimte bekleed met donkere velours gordijnen en projecties op de muren, een paars-roze zevende hemel een verdieping hoger en een cocktailbar ontsnapt uit de roaring twenties was de stand van zaken bij ons bezoek. Kom je over een maandje, dan kun je zomaar eens zitten onder een dak met roze veren en projecties op het plafond. Tot 't ooit echt af is.

Restaurant Bellezza della Vita

Want ook die tijd gaat er komen, Bellezza is niet van plan weg te gaan als de pop-up ten einde komt. De samenwerking tussen initiatiefnemer en eigenaar Melcher de Wind en chef Dennis Huwaë zet zich voort als permanent restaurant Bellezza della Vita. De tijdelijke invulling is een gevolg van de coronacrisis: vanwege de maatregelen kan het oorspronkelijke concept voor de zaak nog niet uitgevoerd worden.

Bellezza della Vita wordt een Italiaans restaurant, waarvan de chef nog niet bekend is. De huidige situatie gooit roet in het eten vanwege het doel om Amsterdammers letterlijk samen te brengen. Aan een gezamenlijke tafel worden de hartige gangen geserveerd. Tot het licht boven je plek dooft en het tijd is om naar boven te gaan. In de zogenaamde zevende hemel volgen de desserts, waarna er ruimte is voor een afsluiter in de naastgelegen bar.

Een avondvullende ervaring met daarbij ook nog gedurfd vermaak in de vorm van videoprojecties. 'Op het randje, maar niet eroverheen,' belooft de Wind ons. Tot die tijd: Arturo’s pup-up in Bellezza is vanaf 27 augustus geopend. Reserveren kan via de website van Bellezza.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder