9 Amsterdamse toprestaurants die nog steeds aan take-away doen

Een sterrenmaaltijd aan eigen eettafel? Grijp je kans, nu het nog kan.

bord'eau à la maison   restaurants take away delivery amsterdam
Bord'Eau à la maison - Sophie van der Meer

Er is één voordeel op te noemen dat de sluiting van de horeca ons heeft gebracht: toffe take-away en bezorging door restaurants die dat normaliter niet doen. Sommige daarvan zijn (voorlopig nog) een blijvertje. Van een sterrenmaaltijd aan eigen eettafel tot bouwpakketten voor thuis: grijp je kans bij deze restaurants waar je nu nog thuis van kunt genieten. Thuis uit eten was nog nooit zo leuk.

Okura at Home

Na jaren van dromen is het zover: je kunt eindelijk thuis genieten van al het culinaire goeds dat hotel Okura te bieden heeft. Op het menu staan een handjevol signature dishes, verschillende Japanse curry's en ramen die je kunt afhalen voor thuis, bereid door de chefs van restaurants Yamazato en Sazanka.

Sommige gerechten zoals de sushi, sashimi en Sazanka fried rice zijn kant-en-klaar, andere moet je zelf nog voor een deel bereiden. Denk aan de zeebaarsfilet in zoutkorst die wij proefden, maar ook wagyu beef, sukiyaki en shabu shabu. Erbij bestel je simpele bijgerechten als Caesar salade, een mix van Japanse groenten of verschillende wieren. Okura at Home kun je vrijdag, zaterdag en zondag afhalen bij het hotel. Bestellen doe je minimaal een dag van tevoren.
> Okura at Home

Camping at Olof's

We noemden 'm al in ons Staycation-lijstje, maar je hóeft niet naar de tot camping omgetoverde Sint Olofskapel om een BBQ-hap van sterrenchef Chris Naylor te proeven. De camping-deluxe maaltijd kan tot september ook aan je eigen voordeur bezorgd worden. Een tas vol salades en vis, vlees of vega van de barbecue, die zeker zo lekker smaakt in je eigen woonkamer. Inclusief wc-rol. Niet schrikken van de prijs - die is wat hoger dan je doorsnee Deliveroo-maaltijd -, de hoeveelheid is groot en de gerechten zijn werelds.
> Camping at Olof's @ Deliveroo

Bord'Eau à la maison

Door een toevallige passant werd ons al ingefluisterd dat de take-away van sterrenzaak Bord'Eau de allerbeste was en daar bleek niets aan gelogen. Bereid je voor met een lege maag en een enorme boodschappentas, want na een avond Bord'Eau à la maison is het uitbuiken geblazen.

Je kunt er zelf voor kiezen of je het menu - waarbij je zelf enkel de puntjes op de i hoeft te zetten - in gangen verdeelt of alles in één keer op tafel zet. Het aanbod wisselt en is, net zoals het Flore-menu dat momenteel in het restaurant geserveerd wordt, goed vertegenwoordigd door groentegerechten. Je bestelt het uiterlijk donderdag, om het op vrijdag of zaterdag op te pikken.
> Bord'Eau à la Maison, Nieuwe Doelenstraat 2 - 14, Amsterdam

Graziella a casa

Bij de buren van Bord'Eau kun je van donderdag tot en met zondag terecht voor een afhaalmaaltijd. Cosa mangiamo? Nou, een Italiaans menu van twee of drie gangen met keuze uit antipasti, primo, secondo en dolce, bijvoorbeeld. Of haal verse pasta af, met huisgemaakte sauzen. Ook hier geldt: thuis rest je enkel nog de finishing touch.
> Graziella a casa, Nieuwe Doelenstraat 12-14, Amsterdam

101 Gowrie

In lijn met de Gaijin-keuken die 101 Gowrie serveert in het restaurant, staat er voor take-away donburi op het menu. De Japanse rijstbowl komt in drie vormen: kingfish kobujime (in zeewier gepreserveerde vis), beef tataki en vegetarisch met BBQ-aubergine. Tot ons verdriet staat de waanzinnige cruffin niet meer op de kaart, maar het huisgemaakte zuurdesem van Alex Haupt gaat gelukkig nergens heen.
> 101 Gowrie, Govert Flinckstraat 326HS, Amsterdam

Sjefietshe al paso

De burgers zijn inmiddels uit het afhaalmenu gesloopt (boeee!), maar daarvoor in de plaats kwam wel de fameuze wafel met crème fraîche en forelkaviaar. Nu Sjefietshe de deuren weer heeft geopend, is het aanbod voor thuis gelijkgetrokken aan de normale kaart. Dat betekent dus ook ruim de keuze uit verschillende ceviches. En dat gefermenteerde frietje... vergeet 'm niet(je).
> Sjefietshe al paso, Van Ostadestraat 1, Amsterdam

Wils Drive

Wees niet bang, voor de Wils Drive hoef je geen auto te bemachtigen om er doorheen te mogen. Ook op de fiets of te voet kun je door de drive trough, die zich tegenover de zaak bevindt. Of pik je bestelling gewoon op naast de voordeur van het restaurant.

Wils biedt een menu dat bestaat uit brood van de broodsommelier, vier side dishes en een vlees of vega hoofdgerecht. Perfect om te delen. Niet genoeg? Je kunt de bestelling nog afmaken met een heel brood, een extra stuk vlees of bijgerechten en een kaasplank.
> Wils take away, Stadionplein 26, Amsterdam

Bo Nam baopakket

Geen zin in een uitgebreid menu? Bo Nam heeft een sneakerbox met roze bao buns, die je zo ver wegmee kunt nemen als je zelf wilt. Maak je hierbij geen zorgen om broodjes die op instorten staan, je bao't ze thuis helemaal zelf. In de box zit tweemaal een bao pulled pork, tweemaal pulled mushroom, imperial rolls en fried rice. Een menu kán overigens ook.
> Bo Nam baopakket, Lange Leidsedwarsstraat 57, Amsterdam

Maris Piper

Met behulp van een Deliveroo-rider belandt Maris Piper nog steeds thuis op je bord. Dat is delivery deluxe, want wagyu en beef Wellington vind je over het algemeen niet gauw in het bezorgaanbod. Noem een klassieker die je kent van het restaurant, en hij past blijkbaar in zo'n kartonnen doosje.
> Maris Piper

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder