11 Amsterdamse toprestaurants die nog steeds aan take-away doen

Een sterrenmaaltijd aan eigen eettafel? Grijp je kans, nu het nog kan.

bord'eau à la maison   restaurants take away delivery amsterdam
Bord'Eau à la maison - Sophie van der Meer

Er is één voordeel op te noemen dat de sluiting van de horeca ons heeft gebracht: toffe take-away en bezorging door restaurants die dat normaliter niet doen. Sommige daarvan zijn (voorlopig nog) een blijvertje. Van een sterrenmaaltijd aan eigen eettafel tot bouwpakketten voor thuis: grijp je kans bij deze restaurants waar je nu nog thuis van kunt genieten.

Bord'Eau à la maison

Door een toevallige passant werd ons al ingefluisterd dat de take-away van sterrenzaak Bord'Eau de allerbeste was en daar bleek niets aan gelogen. Bereid je voor met een lege maag en een enorme boodschappentas, want na een avond Bord'Eau à la maison is het uitbuiken geblazen.

Je kunt er zelf voor kiezen of je het menu - waarbij je zelf enkel de puntjes op de i hoeft te zetten - in gangen verdeelt of alles in één keer op tafel zet. Het aanbod wisselt en is, net zoals het Flore-menu dat momenteel in het restaurant geserveerd wordt, goed vertegenwoordigd door groentegerechten. Je bestelt het uiterlijk donderdag, om het op vrijdag of zaterdag op te pikken.
> Bord'Eau à la Maison, Nieuwe Doelenstraat 2 - 14, Amsterdam

Graziella a casa

Bij de buren van Bord'Eau kun je van donderdag tot en met zondag terecht voor een afhaalmaaltijd. Cosa mangiamo? Nou, een Italiaans menu van twee of drie gangen met keuze uit antipasti, primo, secondo en dolce, bijvoorbeeld. Of haal verse pasta af, met huisgemaakte sauzen. Ook hier geldt: thuis rest je enkel nog de finishing touch.
> Graziella a casa, Nieuwe Doelenstraat 12-14, Amsterdam

101 Gowrie

In lijn met de Gaijin-keuken die 101 Gowrie serveert in het restaurant, staat er voor take-away donburi op het menu. De Japanse rijstbowl komt in drie vormen: kingfish kobujime (in zeewier gepreserveerde vis), beef tataki en vegetarisch met BBQ-aubergine. Tot ons verdriet staat de waanzinnige cruffin niet meer op de kaart, maar het huisgemaakte zuurdesem van Alex Haupt gaat gelukkig nergens heen.
> 101 Gowrie, Govert Flinckstraat 326HS, Amsterdam

Sjefietshe al paso

De burgers zijn inmiddels uit het afhaalmenu gesloopt (boeee!), maar daarvoor in de plaats kwam wel de fameuze wafel met crème fraîche en forelkaviaar. Nu Sjefietshe de deuren weer heeft geopend, is het aanbod voor thuis gelijkgetrokken aan de normale kaart. Dat betekent dus ook ruim de keuze uit verschillende ceviches. En dat gefermenteerde frietje... vergeet 'm niet(je).
> Sjefietshe al paso, Van Ostadestraat 1, Amsterdam

Wils Drive

Wees niet bang, voor de Wils Drive hoef je geen auto te bemachtigen om er doorheen te mogen. Ook op de fiets of te voet kun je door de drive trough, die zich tegenover de zaak bevindt. Of pik je bestelling gewoon op naast de voordeur van het restaurant.

Wils biedt een menu dat bestaat uit brood van de broodsommelier, vier side dishes en een vlees of vega hoofdgerecht. Perfect om te delen. Niet genoeg? Je kunt de bestelling nog afmaken met een heel brood, een extra stuk vlees of bijgerechten en een kaasplank.
> Wils take away, Stadionplein 26, Amsterdam

Rijks at Home

Early adopter Rijks mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Fijnproevers mogen in hun handjes knijpen dat het sterrenrestaurant onder leiding van Joris Bijdendijk take away doorzet op donderdag tot en met zondag. Rijks at Home bestaat uit drie of zes gangen met een vegetarische optie. Zit de millefeuille van rode biet niet in je menu en heb je 'm nooit geproefd: bestel die er dan nog naast. Ook leuk is het ontbijt, dat op zondag af te halen is.
> Rijks at Home, Museumstraat 2, Amsterdam

Bo Nam baopakket

Geen zin in een uitgebreid menu? Bo Nam heeft een sneakerbox met roze bao buns, die je zo ver wegmee kunt nemen als je zelf wilt. Maak je hierbij geen zorgen om broodjes die op instorten staan, je bao't ze thuis helemaal zelf. In de box zit tweemaal een bao pulled pork, tweemaal pulled mushroom, imperial rolls en fried rice. Een menu kán overigens ook.
> Bo Nam baopakket, Lange Leidsedwarsstraat 57, Amsterdam

Thuis met Daalder

De beleving van Daalder, maar dan thuis. Hier krijg je geen aangepast menu, maar het niveau wat je van het fine dining-restaurant gewend bent. Inclusief playlist en boodschap van de chef. Het menu is ontstaan uit overschotten van leveranciers, waar Dennis Huwaë gerechten omheen verzon. Je bestelt drie tot vijf gangen die zowel met vlees als vega en zelfs veganistisch te verkrijgen zijn. Ook is er een zomers BBQ-menu. Oppikken kan bij Daalder en bij Edel in West.
> Thuis met Daalder, Lindengracht 90, Amsterdam

Maris Piper

Met behulp van een Deliveroo-rider belandt Maris Piper nog steeds thuis op je bord. Dat is delivery deluxe, want wagyu en beef Wellington vind je over het algemeen niet gauw in het bezorgaanbod. Noem een klassieker die je kent van het restaurant, en hij past blijkbaar in zo'n kartonnen doosje.
> Maris Piper

Choux voor thuis

Restaurant Choux heeft besloten de deuren pas na 1 juli te openen, maar is ons niet vergeten. Choux voor thuis is een wekelijks wisselend doe-het-zelf driegangenmenu (met brood en dé karneboter).

Je geeft bij het hoofdgerecht aan of je vlees of vega wilt en haalt je bestelling op een aangegeven tijd op bij het restaurant. Geen stress, bij je menu zit een QR-code, waarmee chef Merijn van Berlo je er digitaal doorheen loodst deze avond.
> Choux voor thuis, De Ruijterkade 128, Amsterdam

Binnenvisser bij jou binnen

Bij het immer drukke Binnenvisser is het met de huidige maatregelen passen en meten. Dus komt Binnenvisser nog lekker bij jou binnen met de Binnenvisser box. Het aanbod wisselt en wordt op social media bekendgemaakt, maar bestaat in de basis uit vier gerechten, brood, een fles cider en wijn.

Met de bijgeleverde kookinstructies staat het menu in een handomdraai op tafel. Het pakket is vanaf donderdag op te halen en houdbaar tot zondag.
> Binnenvisser bij jou binnen, Bilderdijkstraat 36, Amsterdam

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder