Dit zijn de fijnste corona-proof terrassen in Amsterdam

Met alle ruimte en creatieve oplossingen.

corona proof terras amsterdam gouden reael
WANG TAO - terras Gouden Reael

Hoera! We mogen weer. Berg de picknicktas maar op en zet koers richting één van deze zonovergoten terrassen in Amsterdam. Ruim opgezet en helemaal corona-proof staat hier de bediening als vanouds voor je klaar. Met wat aangepaste terrasregels uiteraard.

Dit artikel volgt de meest recente maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid en het RIVM. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Carré terras op de Amstel

De maatregelen bieden hier en daar bijzonder buitenkansje. Zoals deze: Koninklijk Theater Carré opende pal voor de deur een gigaterras op het water. Er is, netjes volgens de regels, plek voor zestig tafels en zo'n 250 stoelen. Ook is er een stadsstrand met strandstoelen om in weg te zakken met de zon op je kop - want die staat hier, als hij schijnt, heel wat uurtjes op te stralen. Met je bestelling steun je het theater, waar de afgelopen maanden de inkomsten volledig zijn weggevallen. Win-win, dus. Enne, er zit dus ook nog een heel tof culinair tintje aan het terras, lees hier maar.
> Carré terras op de Amstel, Amstel 115 /125, Amsterdam

De Gouden Reael

De familie Caron heeft twee bekende zaken in de hoofdstad, maar wist je dat ze er ook nog een hebben die hun naam niet draagt? De Gouden Reael heeft een groot pluspunt: het knappe (en ruime) terras aan het water en een rustige straat. Met uitzicht op zowel de monumentale panden van het Prinseneiland, als de moderne bebouwing rondom het IJ.
> De Gouden Reael, Zandhoek 14, Amsterdam

Waterkant

Het enorme terras van Waterkant is er een waar we vele uren doorbrachten in het pre-coronatijdperk. Na de terrasopening op 1 juni is waarschijnlijk niet zoals voorheen struikelen over mensen op tafels, stoep en krukken, maar netjes aan de picknicktafel. Als we één biertje gemist hebben, is het wel de Biri aan de waterkant.
> Waterkant, Marnixstraat 246, Amsterdam

Bar Kantoor

Als er ergens in de stad lang zon is, is het wel op het laag bebouwde Westergasterrein. Bij Bar Kantoor gaan ze creatief om met corona en riepen ze Corrie in het leven. Corrie is een op afstand bestuurbare ober op wielen, die je bestelling contactloos komt brengen. Vrees niet voor een robot, Corrie is slechts een serveerwagen. Hij blieft dus ook geen fooi.
> Bar Kantoor, Haarlemmerweg 8, Amsterdam

Wolf Atelier

De bijzondere locatie op de brug had al een dromerig terras op hoogte, maar breidt flink uit deze zomer. Op social media vingen we hier en daar al een glimp op van pallet-meubilair en beschilderingen door tattoo-artiest Ben de Boef. Strijk hier vooral niet alleen neer voor een drankje; dit is je kans om eindelijk weer een fine dining-menu voorgeschoven te krijgen zónder er zelf moeite voor te hoeven doen.
> Wolf Atelier, Westerdoksplein 20, Amsterdam

Vessel Bay

1 juni wordt de dag dat het relatief nieuwe Vessel zijn megaterras voor het eerst openen mag. Bij Vessel Bay zit je met je kop in de zon aan het IJ, in een nieuw stukje stad: de Houthavens. Veel meer dan dat hebben we niet nodig. Dat het menu nog geheim is, nemen we dus prima voor lief.
> Vessel, Revaleiland 500, Amsterdam

Meneer Nieges

Meneer Nieges heeft er maar geluk mee, met al die buitenruimte daar aan het IJ. Het terras is klaargestoomd voor de gasten en is daarmee ook voorbereid op minder weer: overdekking en verwarming. Voor je plekje - in een van de shifts - even reserveren.
> Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H, Amsterdam

Edel by Dennis

Gloednieuw terrasmeubilair, aan meerdere zijden omringd door water, hartje stad. Tel daar nog een chef van niveau bij op - Dennis Huwaë - en het plaatje is wel compleet, niet?
> Edel by Dennis, Postjesweg 1, Amsterdam

Karavaan

Een van de allerbeste terrasplekken in hartje Amsterdam is het grote Kwakersplein. Het leek even of de nieges in het pand op de hoek was geslopen, maar nu de heren van 3WO er Karavaan hebben gevestigd, hebben we er het grootste vertrouwen in dat dit een blijvertje is. 1 juni wordt de eerste dag dat het nieuwe terras staat. De reserveringen zijn geopend.
> Karavaan, Kwakersplein 2, Amsterdam

Hannekes Boom

Op het heerlijke terras van Hannekes Boom wordt met shifts en reserveringen gewerkt vanaf 1 juni. De picknicktafels blijven, maar het terras wordt wel een soort van uitgebreid. Ben je de gelukkige eigenaar van een boot, dan mag je namelijk ook een beetje meedoen: vanwege corona is onlangs Hannekes Pizza Boot geopend.

Een drijf-in waar je pizza's en drankjes haalt, om vervolgens je boot om te toveren tot terras. Bestellen moet je dan wel even vooraf doen.
> Hannekes Boom, Dijksgracht 4, Amsterdam

Kanarie Club

De Kanarie Club in West is niet alleen een lekkere flexplek voor wie het thuiswerken even helemaal beu is, maar heeft ook een terras waar de anderhalve meter prima te realiseren is. Met lekker lang zon in de namiddag, cocktails en prima borrelhappen.
> Kanarie Club, Bellamyplein 41, Amsterdam

Pllek

Dubbel feest: bij de heropening van Pllek komt er niet alleen weer een groot terras terug, maar ook een stadsstrand. Voor de oase aan de noordzijde van het IJ is het extra spannend, gezien het restaurant verlenging van de tijdelijke locatie heeft aangevraagd. Verlenging tot na 2021 is cruciaal voor het voortbestaan van Pllek. Des te meer reden voor een tochtje met de pont.
> Pllek, T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder