Cultuur en gastronomie bij Restaurant Felix in Amsterdam

Het restaurant in het vernieuwde cultuurhuis Felix Meritis

restaurant felix
Restaurant Felix

Regelmatig kleurt de lucht boven de grachten prachtig babyblauw met zachtroze, als de zon haar plek inruilt voor de maan. Dat geldt niet alleen voor de lucht, ook de muren van Restaurant Felix in cultuurhuis Felix Meritis hebben die prachtige kleuren.

Restaurant Felix

In het indrukwekkende Felix Meritis aan de Keizersgracht huist Restaurant Felix. Op de begane grond herken je de blauw-roze muren direct – dit keer verweven in de wandbekleding.

Elke kamer in het pand is geïnspireerd op de rijke historie van het pand, het restaurant weerspiegelt een zeventiende eeuwse stijlkamer. Achter de pannen staan de jonge chef Floris van Straalen en zijn keukenteam, die je wellicht nog kent uit de keuken van Envy. Maar bij Felix doet hij het even helemaal anders.

restaurant felix meritis
Restaurant Felix

Verrassingsmenu

Bij Restaurant Felix kies je alleen het aantal gangen: 4 gangen à €50,- per persoon of 6 gangen à €70 per persoon. Ben je vegetarisch? Dan kun je dat uiteraard ook bij je reservering doorgeven.

Het seizoensgebonden menu bestaat uit stuk voor stuk culinaire hoogstandjes die de allerbeste Nederlandse producten in het zonnetje zetten. Voorbeelden van gerechten zijn hamachi met gebrande visgraat en bramen, kwartel met aardpeer, artisjok en rode biet, of een dessert van chocolade en sechuan peper (zie foto bovenaan).

restaurant felix
Restaurant Felix
restaurant felix
Restaurant Felix

Sommelier

Een glansrol is bij Felix weggelegd voor de sommelier, die haar rol met verve invult. Saskia Smeenk komt bij Hotel Okura vandaan, waar ze zestien jaar aan ervaring opdeed – om over de rest van haar indrukwekkende carrière nog niet eens te spreken (onder andere het Amstel Hotel en restaurant Vermeer).

Smeenk ontploft haast van enthousiasme aan tafel en schenkt onder andere sake, waar de chef op zijn beurt weer mooi op inspeelt door de beurre blanc in het gerecht te maken met dezelfde Japanse rijstwijn. Keuzes die elkaar versterken zoals je het niet vaak proeft. Ook de rest van het jonge personeel is aangenaam, goed geïnformeerd en daarbij niet stijf.

Felix Meritis

De heropening van het Felix Meritis zou oorspronkelijk 20 maart plaatsvinden, maar we weten allemaal welk roet daar in het eten gooide. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en staan de deuren wagenwijd open. Restaurant Felix opereert alsof ze de afgelopen jaren niet anders deden. En de officiële opening? Die vond vrijdag 25 september plaats.

> Restaurant Felix, Keizersgracht 324, Amsterdam

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder