Iets te vieren? 6x hotspots voor een goed glas champagne in stijl

Hélemaal luxe: bij sommige je kunt ook nog blijven slapen. Champagne in bad!

image
Merlet

Bedenk je alvast wat je allemaal te vieren hebt? De hotspots die we voor je in petto hebben, blinken namelijk alle zes uit in luxe, food, design én natuurlijk champagne. Santé.

Maison Ruinart champagne

Die champagne komt van Maison Ruinart, het oudste champagnehuis ter wereld, in 1729 opgericht werd door Nicolas Ruinart. De 'cuveé de prestige' – oftewel de meest prestigeuze wijn van een champagnehuis – is de Dom Ruinart blanc de blancs, oftewel honderd procent frisse chardonnay.

Merlet

Hotel Merlet ligt in het prachtige duingebied Schoorl waar je vanaf het hotel zo middenin staat. Met uitzicht op deze duinen, eet je in het restaurant dat al 21 jaar een ster in bezit heeft. En niet alleen het op het seizoen geïnspireerde eten valt in de smaak. Het recent vernieuwde restaurant werd genomineerd voor ‘Restaurant met het beste design’. Ruinart is de huischampagne van Merlet. Als je blijft slapen kun je in een van de luxeuze kamers met een fles in bad.
> Hotel Merlet, Duinweg 15, Schoorl

Prinsenhof

Een waanzinnig monumentaal pand in de binnenstad van Groningen, vlakbij de Martinitoren met maar liefst twee restaurants. Boetiekhotel Prinsenhof maakt indruk. In het fine dining restaurant ‘Alacarte’, eet je met uitzicht op de Prinsentuin. In het Grand Café ben je welkom voor ontbijt, lunch en informeel diner. Natuurlijk schenken ze je daarbij – op ieder moment van de dag - graag een glas Ruinart-champagne in.
> Hotel Prinsenhof, Martinikerkhof 23, Groningen

Vandal

Bij Vandal in Rotterdam raak je niet snel onderprikkeld. Met een combi van de Japanse en Mediterrane keuken is er sowieso al genoeg te ontdekken. En dan draagt het restaurant ook nog een passie uit voor street art en bijzondere (champagne)wijnen. Ietwat bont, maar als je toe bent aan iets verrassends, dan zit je bij Vandal goed.
> Vandal, 1e Westewagenhof 1, Rotterdam

Petossi

Petossi in Haarlem is het restaurant van oud-MasterChef winnaar Bart van Berkel. Leuk feitje: Petossi betekent boerenkoolstamppot in Brabant, waar roots van de chef liggen. Bij Petossi gebruikt van Berkel weliswaar alleen Nederlandse producten, zijn bereidingen gaan qua smaak en uiterlijk véél verder dan stamppot. Van Berkel is naast gepassioneerd chef, groot champagneliefhebben en Ruinart is zijn favoriet. En toevallig past die perfect bij de selectie Nederlandse oesters die hij serveert. Dat is pas een feestje.
> Petossi, Lange Veerstraat 15, Haarlem

Le Garage

Het iconische Le Garage is recentelijk in ere hersteld. Architect Cees Dam die ook het interieur voor de opening van 1990 ontwierp, is tevens verantwoordelijk voor de vernieuwde inrichting met een meer open uitstraling. De bar-bistro stijl van het restaurant is daarbij gebleven: denk steak tartare, tonijnpizza en kip van het spit met huisgemaakte friet. Nieuwe eigenaren Arthur van de Ven en Erwin Walthaus willen bij Le Garage champagne meer op de kaart zetten onder de gasten. Van de Ven: ‘In een wereld waar prosecco de overhand neemt willen we champagne terugbrengen en dat doen we met champagnehuis Ruinart.’
> Le Garage, Ruysdaelstraat 54-56, Amsterdam

Simply Fish

Zoals eerder gezegd: champagne en oesters zijn een gouden combi. Trakteer jezelf op een schaal in de oesterbar, de eye catcher van het visrestaurant Simply Fish in Amsterdam. De oesterbar serveert een schaal oesters die wisselt in samenstelling, passend bij het seizoen. De ene keer zijn dat Zeeuwse Platte, de andere keer Gillardeau. Of ga voor een uitgebreid plateau fruits de mer. Uiteraard niet zonder een glas sprankelende Ruinart-champagne, die het restaurant standaard in huis heeft.
> Simply Fish, Koninginneweg 212, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland