Waar gaan we eten? Dit zijn de leukste restaurants van Amsterdam

Van Noord tot Zuid, Oost tot West, luxe tot goedkoop: hier vind je ze allemaal.

Restaurant Amsterdam 
ElOjoTorpeGetty Images

Het aantal restaurants in Amsterdam is haast niet meer bij te benen. Om je te helpen hebben we hier elk leuk restaurant in de hoofdstad voor je op een rij gezet, handig per categorie. Van Amsterdam-Noord tot Zuid, Oost tot West en daarbuiten, voor elke gelegenheid. Hier moet je zijn voor een goede hap eten, een borrel of een lekker terras.

De mooiste terrassen van Amsterdam

De zon schijnt! Waar gaan we zitten? Op deze terrassen en hier en daar een binnentuin waar het meer dan goed toeven is in de hoofdstad. Wat ons betreft zijn dit de beste terrassen van Amsterdam in willekeurige volgorde.

DE MOOISTE TERRASSEN

Restaurants in het Centrum

Het zijn niet per definitie de nieuwste, noch de hipste restaurants, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat we er maar wat graag aanschuiven. Onze lievelingsrestaurants in het Centrum van Amsterdam.

RESTAURANTS IN HET CENTRUM

Nieuwe restaurants in Amsterdam - 2019

Als de kippen erbij en als eerste aan een gloednieuw tafeltje? Deze splinternieuwe restaurants in Amsterdam zijn nu open, of openen hun deuren bíjna.

NIEUWE RESTAURANTS 2019

Boozy brunches met een twist

Óók voor zij die geen gepocheerde eieren blieven is hier een lijst met brunch met een tik.

BOOZY BRUNCH

Restaurants in De Pijp

Onze favorieten in De Pijp voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Gaat dat zien! En proeven.

RESTAURANTS IN DE PIJP

De beste broodjes in het Centrum

Courgettebrood, amandelmeel, oathies - soms zijn we er even klaar mee. Wij willen ouderwetse broodjes, mét gluten. En mayo. Dit zijn Amsterdam Centrum's klassiekers en hidden gems op broodjesgebied.

BROODJES IN HET CENTRUM

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: zo maak je zelf het meest lekkere broodje steak óóit

Restaurants in West

Van de Spaarndammerbuurt en Oud-West tot diep in BoLo, en van een diner op stand tot een snelle hap, dit zijn onze favoriete restaurants in Amsterdam-West. In willekeurige volgorde.

RESTAURANTS IN WEST

Indonesische restaurants

Op deze plekken in Amsterdam eet je de lekkerste rijsttafels.

INDONESISCHE RESTAURANTS

Goedkoop eten in Amsterdam

Lekker eten, maar wel betaalbaar? Eigenlijk willen wij dat áltijd wel. Daarom hebben we de tofste hotspots voor lekker én goedkoop eten voor je op een rij gezet. Bam! Budgetknallers!

GOEDKOOP ETEN

Restaurants in Oost

Natuurlijk vergeten we de eastside niet. Van Franse happen tot Hollandse biefstuk: je vindt het allemaal in het oosten van onze hoofdstad. We tippen de plekken waar je het lekkerst kunt eten en borrelen.

RESTAURANTS IN OOST

Favoriete vegan restaurants in Amsterdam

Veganistisch eten kun je in de stad tegenwoordig maar al te goed. Dit zijn de lekkerste plekken voor een plantaardige hap.

VEGAN RESTAURANTS

Restaurants in Noord

Van pop-up restaurants tot hotels en lunchcafés, dit zijn de meest happening hotspots van Amsterdam-Noord.

RESTAURANTS IN NOORD

Lunchen in Amsterdam

Dit zijn ze. Onze liefste plekken voor de lunch in Amsterdam. Van een snelle bam uit het vuistje tot uitgebreid lunchen met alles erop en eraan. Per wijk gesorteerd.

LUNCHZAKEN

Restaurants in Oud-Zuid

Oud-Zuid, supermooi, superduur. Maar hier en daar ook supersimpel, supergoedkoop en uiteraard superlekker.

RESTAURANTS OUD-ZUID

De beste Italiaanse restaurants

Van Italiaanse lunchbroodjes tot uitgebreid klassiek Italiaans tafelen. Dit zijn de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam. Buon Appetito!

ITALIAANSE RESTAURANTS

Favoriete ijszaken in Amsterdam

Wij eisen ijs! Geniet van de zonnestralen en trakteer jezelf op de zomerste traktatie van allemaal: ijs. Dat doe je het liefst bij deze ijszaken.

DE FIJNSTE IJSZAKEN

Ontbijten in Amsterdam

Voor vroege vogels en brakke brunchers – bij deze ontbijtadressen zit voor ieder wat wils.

ADRESSEN VOOR ONTBIJT

De beste Japanse restaurants

Voor Stadskookboek Amsterdam verzamelde culinair journalist Mara Grimm de beste eetadressen in Amsterdam. Van de lekkerste burgers van de stad in Noord tot baklavawalhalla in Nieuw-West… het staat er allemaal in. Hieronder deelt ze vast een aantal van haar favoriete Japanners.

JAPANSE RESTAURANTS

Terrassen aan het water in Amsterdam

Het zonnetje schijnt en de terrassen zitten weer vol. Het mooist is natuurlijk eten en borrelen aan het water. Op zoek naar tips voor de mooiste terrassen met dat beetje verkoeling? Lees en ren.

TERRASSEN AAN HET WATER

Royal Afternoon Tea’s

Rond een uur of vier kleine broodjes en zoetigheid eten, dat is dus een afternoon tea. Niet te verwarren met een high tea; het verschil zit ‘m in dat die maaltijdvervangend is. Wij zetten de hotspots voor de allerbeste afternoon tea in Amsterdam voor je op een rij. Kom maar door met die sandwich zalm.

AFTERNOON TEA'S

Franse restaurants in Amsterdam

La crème de la crème. Bon appétit!

FRANSE RESTAURANTS


Spelletjescafés en arcadehallen met eten

Speciaal om je date night even wat bijzonderder te maken of voor als je gewoon eens wat anders wilt dan bier drinken in 't café.

SPELLETJES EN ARCADEHALLEN

De beste sushi in Amsterdam

We kunnen er geen genoeg van krijgen, dus deden we een grote sushitest. Deze restaurants zijn volgens ons goedgekeurd voor een stokje Japans meeprikken.

SUSHI ETEN

Taart in Amsterdam

Er zijn van die dagen dat koffie alleen niet volstaat. Deze patissiers en koekenbakkers in Amsterdam verzorgen je fix.

PATISSERIE EN TAART

Restaurants voor afhalen

Hoe graag we ook achter de pannen staan, soms is koken gewoon geen optie. Als je ziek bent, of je gasfornuis kapot is. Of als het nieuwe seizoen van Narcos online komt. Gelukkig is het anno nu vers, verantwoord en verrukkelijk wat de afhaalklok slaat. Wij tippen: lekker afhalen in Amsterdam.

AFHAALRESTAURANTS

Oesters voor een prikkie in Amsterdam

Het mag dan gezien worden als delicatesse, oesters eten hoeft heus geen decadente bezigheid te zijn die slechts weggelegd is voor de rijken. Op deze plekken in Amsterdam is het regelmatig oesterfeest – sommigen worden zelfs wekelijks omgetoverd tot oesterbar.

OESTERS VOOR EEN PRIKKIE

En nog meer restaurants...

Ja, we hebben nog meer. Zoals gezonde restaurants, Thaise restaurants, hotspots voor ramen, plekken voor een borrel, Mexicaanse taco's, Chinese toko's of juist Vietnamees, specifiek voor dimsum, pizza of hamburgers, visrestaurants en cocktailbars. Zo. Kun je even vooruit?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder