8 favoriete vegan restaurants in Amsterdam

Spoiler: een van onze all time favorites serveert tegenwoordig een vegan menu!

Vegan restaurant Amsterdam
Taiko

Vegan Hanami Omakase bij Taiko

Wat zijn we blij dat de tijd voorbij is dat je als veganist op een houtje moet bijten. Onze lievelings, Taiko in het Conservatorium Hotel, bewijst zelfs dat vegan haute cuisine mogelijk is. Het volledig plantaardige Hanami Omakase menu bestaat uit negen stuk voor stuk spannende gangen die je ook een vleeseter zonder mokken kunt voorschotelen. Een rit die vanaf frisse groentegerechten opbouwt en eindigt in een umami-explosie. Je maakt 't zelf mee tot eind juli, daarna is het voorjaarsmenu van de kaart.
> Taiko, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Vegabond

Vegabond begon als plantaardige supermarkt toen veganistisch nog gelijk aan geitenwollen sokken stond. Vier jaar na het openen van deze eerste vegan eetwinkel van het land, zijn we meer dan klaar voor een nieuwe vestiging; en die kwam er onlangs. Buiten het vertrouwde aanbod vegan producten - vleesvervangers, vegan kazen, zoet spul - is de nieuwe zaak een deli, waar je rustig kunt zitten en je eten zelf samenstelt van de kaart of vanuit de vitrine.
> Vegabond, De Clercqstraat 48, Amsterdam

Mama Makan

Stiekem leent die Indonesische keuken zich uitermate goed voor veganisten. Mama Makan laat dat zien met hun vegan rijsttafel, waarin je geen soto, kipsaté of rendang terugvindt. In plaats daarvan paddestoelenbouillon, sambal goreng tempé, gado gado, perkedel jagung (maisbeignet) en ananascurry op tafel. En nog veel meer. Tip: ga in plaats van voor een wijnarrangement eens voor de beer pairing. De rijsttafel doet het namelijk heel goed met de uitgekozen Lowlander-bieren.
> Mama Makan, Spinozastraat 61, Amsterdam

Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar vereist geen introductie meer, maar mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Veganistisch comfort food op z'n allerlekkerst - hier heb je echt niet door dat je geen vlees eet. Burgers, bitterballen, nuggets. Zelfs voor sashimi is er een alternatief.
> Vegan Junk Food Bar, meerdere locaties in Amsterdam

Kim Chi Wow

Koreaanse bibimbap. Er is er maar één op de kaart die veganistisch is, maar die maakt Kim Chi Wow voor de veganist wel het bezoeken - of bestellen - waard.
> Kim Chi Wow, Van Woustraat 113, Amsterdam

SOIL of Amsterdam

Een ietwat steriele, maar symphatieke zaak aan de Bilderijkstraat. Bestel hier de shareabowls, een tafel vol gerechten om te delen waardoor je niet hoeft te kiezen. Wij waren in ieder geval overtuigd na onze ervaring bij SOIL of Amsterdam.
> SOIL, Bilderdijkstraat 141, Amsterdam

Vleesch Noch Visch

De ster van elk foodfestival - de vega pita gyros - is vanwege de tzatziki niet veganistisch, maar Vleesch Noch Visch heeft meer te bieden. De 'pita mi gado' bijvoorbeeld, met satésaus van versgebrande pinda's, en de Indiase tikka masala, met huisgemaakte saus. Royaal gevulde broodjes waarbij je niet doorhebt dat je in nepvleesch hapt.
> Vleesch noch Visch, Schaepmanstraat 2, Amsterdam

Mr. & Mrs. Watson

Deze zaak in Oost is het die vegetariërs zowaar de kaasdrempel kan helpen. Mr. & Mrs. Watson staan namelijk bekend om de veganistische kazen die ze er zelf maken. En niet alleen daarop doen ze hun best om verboden middelen na te bootsen; op de kaart ook shakshuka met kikkerwten-ei en een philly cheese steak: bananenbloesem, soja en shiitakesteak, oesterzwamnuggets en kaassaus.
> Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3h, Amsterdam

ManaMana

Wederom een die niet per se veganistisch is, maar wel een groot aanbod vegan gerechten op de kaart heeft. ManaMana is een knus Israëlisch restaurant dat er al ruim voor de Midden-Oosterse hype was. Vanaf dag één serveren ze er eten met groenten in de hoofdrol. Niet gek, gezien dat die keuken zo typeert.
> ManaMana, 1e Jan Steenstraat 85 hs, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder