9 favoriete vegan restaurants in Amsterdam

Deze hotspots overtuigen zelfs de die-hard carnivoren.

vegan-restaurant-amsterdam
Café Restaurant Bureau

Café Restaurant Bureau

Bovenin een grote start-uphub en in het midden van een gigantische daktuin, ligt café restaurant Bureau. Iedere eerste vrijdag van de maand wordt een vegan vijfgangenmenu geserveerd voor € 39,50 met een bijpassend wijnarrangement voor € 25. Daarnaast staan er ook plantaardige gerechten op de kaart voor iedere dag. Mocht je nog steeds twijfelen aan wat de veganistische keuken te bieden heeft, dan is een ommetje naar Café Restaurant Bureau het meer dan waard.
> Café Restaurant Bureau, Johan Huizingalaan 763A, Amsterdam

Vegabond

Vegabond begon als plantaardige supermarkt toen veganistisch nog gelijk aan geitenwollen sokken stond. Vier jaar na het openen van deze eerste vegan eetwinkel van het land, zijn we meer dan klaar voor een nieuwe vestiging; en begin 2019 was die daar. Buiten het vertrouwde aanbod vegan producten - vleesvervangers, vegan kazen, zoet spul - is deze tweede zaak een deli, waar je rustig kunt zitten en je eten zelf samenstelt van de kaart of vanuit de vitrine.
> Vegabond, De Clercqstraat 48, Amsterdam

Mama Makan

Stiekem leent die Indonesische keuken zich uitermate goed voor veganisten. Mama Makan laat dat zien met hun vegan rijsttafel, waarin je geen soto, kipsaté of rendang terugvindt. In plaats daarvan paddestoelenbouillon, sambal goreng tempé, gado gado, perkedel jagung (maisbeignet) en ananascurry op tafel. En nog veel meer. Tip: ga in plaats van voor een wijnarrangement eens voor de beer pairing. De rijsttafel doet het namelijk heel goed met de uitgekozen Lowlander-bieren.
> Mama Makan, Spinozastraat 61, Amsterdam

Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar vereist geen introductie meer, maar mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Veganistisch comfort food op z'n allerlekkerst - hier heb je echt niet door dat je geen vlees eet. Burgers, bitterballen, nuggets, kapsalon. Zelfs voor sashimi is er een alternatief.
> Vegan Junk Food Bar, meerdere locaties in Amsterdam

Kim Chi Wow

Koreaanse bibimbap. Er is er maar één op de kaart die veganistisch is, maar die maakt Kim Chi Wow voor de veganist wel het bezoeken - of bestellen - waard.
> Kim Chi Wow, Van Woustraat 113, Amsterdam

SOIL of Amsterdam

Een ietwat steriele, maar symphatieke zaak aan de Bilderijkstraat. Het menu is seizoensgebonden en bestaat uit verschillende soorten bowls, zoals hete curry's en salades. Daarnaast hebben ze verschillende burgers, met onder andere kimchi, jackfruit en tempé. Wij waren overtuigd na onze ervaring bij SOIL of Amsterdam.
> SOIL, Bilderdijkstraat 141, Amsterdam

Vleesch Noch Visch

De ster van elk foodfestival - de vega pita gyros - is vanwege de tzatziki niet veganistisch, maar Vleesch Noch Visch heeft meer te bieden. De 'pita mi gado' bijvoorbeeld, met satésaus van versgebrande pinda's, en de Indiase tikka masala, met huisgemaakte saus. Royaal gevulde broodjes waarbij je niet doorhebt dat je in nepvleesch hapt.
> Vleesch noch Visch, Schaepmanstraat 2, Amsterdam

Mr. & Mrs. Watson

Deze zaak in Oost is het die vegetariërs zowaar de kaasdrempel kan helpen. Mr. & Mrs. Watson staan namelijk bekend om de veganistische kazen (vegan kaasfondue!) die ze er zelf maken. En niet alleen daarop doen ze hun best om verboden middelen na te bootsen; op de kaart ook feta frittata en een philly cheese steak burger: bananenbloesem, soja en shiitakesteak, champignons en kaassaus.
> Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3h, Amsterdam

ManaMana

Wederom een die niet per se veganistisch is, maar wel een groot aanbod vegan gerechten op de kaart heeft. ManaMana is een knus Israëlisch restaurant dat er al ruim voor de Midden-Oosterse hype was. Vanaf dag één serveren ze er eten met groenten in de hoofdrol. Niet gek, gezien dat die keuken zo typeert.
> ManaMana, 1e Jan Steenstraat 85 hs, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder