Bazaar Beverwijk: onverwachts verborgen streetfoodparadijs

Shoppen is bijzaak, wij komen om te eten. Dit is onze top 5 foodstands.

bazaar-beverwijk
Tycho Müller | Tycho's Eye Photography | www.tychoseye.nl

Voor streetfood naar de Bazaar in Beverwijk. We gaan eerlijk zijn: het kwam niet in onszelf op. Chef-kok Jaimie van Heije nam ons mee op safari en loodste ons langs zijn favoriete foodstands. En dit is onze top 5.

Bazaar Beverwijk foodhal en foodmarkt

Wat blijkt: je waant je op wereldreis en raak prettig overprikkeld door kleur, geur en smaak op de Bazaar in Beverwijk. Een ruwe diamant van een foodmarkt. Waar te beginnen? In hal 30 tot en met 33 op precies te zijn. Met deze lijst aan je zijde.

#1 Yasmins arganolie en amlou

Yasmins perst live én handmatig olie uit geroosterde argannoten. Deze geurende arganolie doe je dus niet door je haar, maar wel door je salade. Je zou er twee keer zoveel vitamine E mee binnenkrijgen als met olijfolie. Ook de amlou, een Marokkaanse notenpasta van amandel, arganolie en honing, komt voor je neus uit een soort omgekeerde vijzel. De verleiding weerstaan om even je vinger door de stroom notenpasta te halen is lastig.

#2 Sheer yakh: Afghaans ijs

Nóg een stand die je op lekkers én op spektakel trakteert. Een ijsmaker ‘smeert’ met krachtige slagen een mengsel van melk, room en rozenwater langs de wanden van een diepe metalen emmer. Die emmer staat weer in een bak met ijs, zodat het melkmengsel langzaam bevriest. ‘sheer yakh’ betekent dan ook zoiets als ‘bevroren melk’. Over het fluweelzachte ijs gaat een strooisel van pistache en kardemom. Geslaagd is je dag.

#3 Perzisch eten van Aryana Restaurant

Schuif aan in hal 30 te midden van restaurants uit alle werelddelen voor authentiek klaargemaakt eten. Aryana Restaurant serveert Perzische klassiekers en grilt perfecte spiesen met saffraan kip, pittige kalkoen en natuurlijk aubergines. Een onverwachte favoriet is de groene rijst met bonen. Die moet je écht proberen.

#4 Indiaas eten van Indian Delight

Je bent er toch al. Waarom zou je dan niet tegelijk Perzisch én Indiaas eten? De boterkip met knoflooknaan van Indian Delight is comfortfood zoals het bedoeld is. Heb je nog plek? De samosa’s en pakora’s zijn groot en zó lekker.

#5 Syrische baklava van Tarboosh Sweets

Dit is een unieke kans: Syrische baklava vind je niet zo vaak. Het is écht anders dan de Turkse variant. Die heeft fijngemalen noten en is vaak zoeter. Arabische baklava van Tarboosh zit vol met felgroene, hele pistachenoten en is slechts licht gezoet met honing. Wat ons betreft even mooi als de juwelen in de goudsouk verderop.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland