Met dit vegan restaurant overtuig je zelfs de vleeseter nog

Zo niet, is een stukje bio-vlees optioneel.

Soil-Amsterdam-vegan
SOIl, via Facebook

We geven toe, wij bij ELLE Eten zijn niet vies van een veganistisch maal. Maar écht goed vegan eten buiten de deur? Dat lukt nog zeker niet overal. Iets waar SOIL of Amsterdam een aangename uitzondering op is.

SOIL of Amsterdam

Kom je binnen, dan tref je een vrij basic zaak aan. De toffe stellingkast met ingemaakte groenten verraadt wel direct: bij SOIL wordt alles huisgemaakt. Skip de kaart en ga voor de shareabowls: een tafel vol met veganistische seizoensgerechten zoals je ze waarschijnlijk niet eerder hebt gegeten. Kost je nog geen twintig euro.

Vegan menu

Laat je vooral niet misleiden door de quinoa-linzensalades waar je rijsttafel à la SOIL mee begint. Want één: prima lekker, en twee: dat is slechts het begin. Wat er daarna op tafel kan komen? Dat varieert. Warme stoofgerechten, een peanut bowl, kimchi van ofwel spruiten, ofwel radijs, ofwel elke andere groente die je kunt bedenken, gerookte tofu (favoriet!) en meer van zulks. Het vriendelijke personeel weet wat-ie doet, en houdt van wat-ie doet.

Vegetarisch of met vlees

En zwicht de carnivoor aan tafel écht niet voor de plantaardige tour? Saillant detail: mede-oprichter Gustavo is een Zuid-Amerikaan, die daar ooit een barbecuerestaurant runde. Veganistisch is hij zelf dus niet, bewust is hij absoluut.

Er is dan ook altijd de optie om voor vlees in de bowls te gaan. Een kippetje bijvoorbeeld, dat van een blije boerderie uit de buurt komt. Want buiten huisgemaakte producten, gaat SOIL voor enkel lokale producten. Dat kippetje kost de carnivoor wel iets extra, want veganistisch is de basis, alles daar bovenop een supplement.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland