Lunchtip in Rotterdam: 4 multiculti hotspots op de West-Kruiskade

Taurai Becker, de kok achter het Youtube kanaal de Fijnproever onthult zijn favoriete lunchspots en toko’s in de meest multiculturele straat van Rotje.

Hotspots Rotterdam
Nicolette de Weerd

Rotterdam ontpopt zich steeds meer als culinaire stad. Maar liefst vier Rotterdamse restaurants behoren in 2020 volgens Gault Millau tot de absolute top en kregen 17+ punten toegekend. Maar er is zo veel dat nooit de top gaat halen, maar wél geweldig lekker is. Voor de verborgen parels komen de beste tips van locals. De Rotterdamse vlogger Taurai Becker, bekend van Fijnproever op YouTube, deelt zijn favoriete hotspots in de multiculturele straat West-Kruiskade in Rotterdam.

Kiem Foei: Surinaamse pikante lunch

Kiem Foei is een Javaans-Surinaams-Chinees-Caribisch eethuis. Tatiana en haar broer zijn alweer de tweede generatie die het familiebedrijf runt. Kim Foei betekent goud, iets kleins dat is uitgegroeid tot iets groots. En groots zijn ook de smaken… De signature dishes zijn saoto soep (met kip of vegetarisch), tjauw min (bami), broodje pom en natuurlijk een broodje kip kerrie. Het broodje pom – de favoriet van de eigenaresse zelf – is een typisch Surinaams gerecht met pomtayer (aardappel), cassave en kip. De pom bij Kiem Foei is rijkelijk gevuld met kip en dankzij geheime ingrediënten erg smakelijk. Taurai Becker: 'Probeer ook de huisgemaakte dawet, een typisch Surinaams drankje. Een fris, lichtroze drankje dat smaakt naar kokos.' Een aanrader als je iets nieuws wilt proberen bij je lunch.
> Kiem Foei, West-kruiskade 29, Rotterdam

QQ Bakery: Chinese zoete broodjes

Deze ambachtelijke Chinese bakkerij met roots in Hongkong zit om de hoek van de West-Kruiskade. De bestsellers in dit kleine familiebedrijf zijn Lao Po Bing (Wife Cake), egg tart en fritters. Lao Po betekent vrouw, vandaar de naam ‘Wife Cake’. In China moesten bruidjes dit koekje als geschenk geven aan de familie van hun echtgenoot. Bij QQ Bakery is dit een van de meest gewilde koeken, gevuld met zoete witte bonen. De egg tart is een klein taartje met een vulling van opgeklopt ei. Je kunt het vergelijken met de Pastéis de Nata uit Portugal. Een fritter is een gebakken deegstengel (lekker om in een ramensoep te dopen). De smaak heeft iets weg van een oliebol. Bijzonder is het gebruik van orchideemeel dat de producten echt een andere smaak en structuur geeft. Fijn: alle lekkernijen, zoet of hartig, kosten € 1,20 en dat levert een zeer betaalbare lunch op.
> QQ Bakery, Westersingel 5, Rotterdam

Slagerij Schell: vlees uit alle windstreken

Slagerij Schell opende de deuren in 1796 en staat bekend als de oudste slagersfamilie van Rotterdam, die van oudste zoon op oudste zoon is doorgegeven. Op dit moment staat de achtste(!) Schell, Freek, aan het roer. Deze van oudsher Hollandse slagerij heeft tegenwoordig een multiculturele klantenkring. Om die reden komt het personeel uit alle windstreken. Zo kan iedereen in zijn of haar eigen taal bestellen. Freek wil duurzaam werken en hanteert het ‘kop tot staart’-principe en biedt ook ‘vergeten vlees’ zoals geit aan. 'Hartstikke zacht van smaak, vergelijkbaar met lamsvlees.' Hij adviseert verder een mooi stuk ribeye of een speklap te proberen – toevallig zijn eigen favorieten.
> Slagerij Schell, West-Kruiskade 69, Rotterdam

Amazing Oriental: toko van je dromen

Met twintig vestigingen is Amazing Oriental de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland, met het ruimste aanbod aan verse en diepvriesproducten uit Azië. Een walhalla voor liefhebbers van de Aziatische keukens en Taurai is er wekelijks te vinden. Taurai: 'Een van de bekendste basisgerechten van de Japanse keuken is dashi, de basis van bijvoorbeeld misosoep. Deze krachtige bouillon wordt getrokken van kombu (gedroogd zeewier) en bonito flakes waardoor het een ziltige smaak krijgt. Dat geeft het die umami smaak.' Amazing Oriental verkoopt kant-en-klare dashi maar óók alle ingrediënten om zelf mee aan de slag te gaan. Nog een tip van Taurai: 'Wil je een goede vissaus of oestersaus, zoek dan de versie in het schap met het hoogste percentage van het hoofdingrediënt, dus ansjovis en oesters. Dat is namelijk de smaakmaker.'
> Amazing Oriental, West-Kruiskade 28, Rotterdam

Deze adresjes ontdekte ELLE Eten tijdens een Rotterdamse foodtour van Taurai Becker van blog fijnproever.com en het gelijknamige channel op YouTube.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland