Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2019

Als de kippen erbij en als eerste aan een gloednieuw tafeltje? Deze splinternieuwe restaurants in Amsterdam zijn nu open, of openen hun deuren bíjna.

Nieuwe hotspots Amsterdam 2019 ELLE Eten
ZA Amsterdam

2019

Brasserie Carstens

Geen poespas, écht lekker eten en pal tegenover het Centraal Station. Klinkt als verkooppraatje voor de zoveelste toeristenzaak, maar is er een die daar waarschijnlijk behoorlijke verandering in gaat brengen. Brein achter Carstens in het Park Plaza Victoria Hotel is niemand minder dan Maik Kuijpers, voormalig chef-kok van De Librije. Achter de pannen Rick van der Meij, die belooft te koken met veel aandacht voor het product. Wij proefden voor en werden verrast met Hollandse klassiekers, waarbij zelfs de garnalencocktail (deluxe) de revue passeerde.
> Carstens, Park Plaza Victoria Amsterdam

NENI

De familie Molcho strijkt per februari neer in de iconische Citroëngarage, waar de eerste vestiging van NENI komt. Het restaurant, inclusief deli met eigen bakkerij en bar The Lemonman. Verwacht er een huiselijk sfeertje, met Oost-Mediterrane kaart. Mezze, frisse groenten, spul van de houtskoolgrill en meer van zulks om te delen.
> NENI, Stadionplein 22 - 24, Amsterdam

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Waar Nacarat het eerder niet werd, hoopt Ron Blaauw het met een nieuw Indonesisch restaurant boven warenhuis Hudson's Bay wel te gaan maken. En dat restaurant belooft wat: het is Blaauw's succesverhaal uit Ouderkerk dat naar de hoofdstad komt. En ook bij Ron Gastrobar Indonesia Downtown eet je de vertrouwde rijsttafels, rendang en cocktails.
> Ron Gastrobar Indonesia Downtown, Rokin 49, Amsterdam

The Food Department

Meer dan vijftien foodstands, een cocktailbar, biergarten met speciaalbieren, centrale bar en een coffee corner op de tweede verdieping van Magna Plaza. To be continued...
> The Food Department, Nieuwezijds Voorburgwal 182I, Amsterdam

The Gaia

Hij deed afstand van zijn zaak aan zijn zoon, maar chef Ferry van Houten is er nog niet klaar mee. Zijn nieuwe zaak The Gaia opent op nog onbekende locatie, maar de spatel draagt hij over: bij The Gaia komt een bekende chef te staan die kookt op hoog culinair niveau. Spannend.
> The Gaia, Amsterdam

Capital C

We wachten er al een jaar op, maar Capital C staat voor 2019 op de planning. Hét creatieve hoofdkantoor van Amsterdam zal zich vestigen in de Amsterdamse Diamantbeurs, waar Creativiteit, Conversaties, Colleges, Community, Culinair samenkomt. Verantwoordelijk voor het culinaire gedeelte (van 500 m2!) is horecaonderneming Debuut, bekend van Stan&Co, Olivier en Popcatepetl.
> Capital C, Weesperplein 4, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland