Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2019

Als de kippen erbij en als eerste aan een gloednieuw tafeltje? Deze splinternieuwe restaurants in Amsterdam zijn nu open, of openen hun deuren bíjna.

nieuw restaurant Amsterdam NAZKA
NAZKA

Nazka

De Peruaanse keuken verovert het land, maar bij Nazka leerden we op verrassende manier pas wat die echt in zijn mars heeft. En dat is meer dan alleen ceviche. Bij Nazka komen alle buitenlandse invloeden die de Peruaanse keuken tekenen samen en naar eigen hand gezet. Dat betekent culturele klassiekers op het menu, maar ook eigentijdse gerechten en ingrediënten die juist uit de omgeving hier komen. Een high end restaurant voor Amsterdam, maar dus ook ván Amsterdam. De ceviche classico kan vega ook met palmharten en bamboescheuten, de gefrituurde aubergine met gerookte yoghurt en saus van aji panca, miso en hoisin is belachelijk lekker en verrassen gebeurt tot het nagerecht. Met quinoa-ijs, bijvoorbeeld.
> Nazka, Van Ostadestraat 352-354, Amsterdam

Hula Hula

Hoe de duistere pijpenla waar voorheen club Korsakoff zat, veranderd is in een koraalkleurig, exotisch restaurant van twee verdiepingen weten we niet, maar het is heus waar. Na het succes van Chin Chin was het voor de eigenaren van die zaak tijd voor een nieuwe windrichting: Hawaii. Aldaar eet je vanaf volgend weekend zogenaamd island food, waar veel vis tussen te vinden is, maar vegetarisch ook prima kan. Op de cocktailkaart veel rum, ananas en kokos, maar op een smaakniveau dat wel wat verder dan de pina colada reikt. Blijf dus vooral even hangen om die af te werken, want natafelen mag bij Hula Hula tot laat.
> Hula Hula, Lijnbaansgracht 161, Amsterdam

Compartir

Het interieur staat nog in de steigers, maar o, wat ziet het er al goed uit. Begin juli opent aan de Spaarndammerstraat Compartir, een restaurant dat ontstond uit liefde voor de borrelplank. Je leest hier alles over Compartir.
> Compartir, Spaarndammerstraat 49, Amsterdam

Sjefietshe

De mannen achter Sjefietshe introduceerden het Zuid-Amerikaanse gerecht toen nog geen Amsterdammer het kon uitspreken. Ceviche werd dus Sjefietshe en vele succesvolle pop-ups verder is het tijd voor een écht restaurant. In de Pijp kun je niet alleen terecht voor vijf varianten van de signature dish, maar ook voor andere visgerechten, een verdwaalde coppa (want dat vinden de mannen zelf gewoon lekker) en een goede borrel. Een kleine testlunch heeft ons inmiddels wel overtuigd; hier zwemmen we deze zomer vaker heen.
> Sjefietshe, Van Ostadestraat 1, Amsterdam

La Fiorita

Van een nieuwe Italiaan in de hoofdstad worden wij al blij, van een Italiaan op niveau al helemaal. Keukenervaring werd opgedaan bij Toscanini en De School, nog meer horeca-ervaring bij het altijd rammend drukke en naastgelegen La Perla. Die vlieguren zijn te merken, want overal is over nagedacht. Fijne, vernieuwende antipasti, de primi en secondi een tikkie traditioneler. En wat een fijn interieur.
> La Fiorita, Tweede Tuindwarsstraat 12A, Amsterdam

Oeuf

Eitje! Oeuf in de Pijp is je nieuwe brunchspot. Het is menens: dit concept maakt élk brak weekend beter. Eind mei opende de zaak officieel de deuren - hier lees je de ins and outs over Oeuf.
> Oeuf, Daniel Stalpertstraat 36, Amsterdam

Kim Chi Wow

Ondergetekende probeerde er dagelijks in het voorbijgaan naar binnen te spieken, toen er nog slechts een roze gevel was met 'Kim Chi Wow' en dichtgeplakte ramen. Gelukkig werden bij het onthullen van de toko alle verwachtingen waargemaakt: de eerste bibimbaptent van Amsterdam, mét fantastische kimchi. Je bibimbap - een traditioneel Koreaans gerecht van rijst en groenten - wordt geserveerd in een kunstig gevouwen doosje en de kimchi kan in een pot mee naar huis. Zeker doen, dat laatste. De geur neem je maar voor lief.
> Kim Chi Wow, Van Woustraat 113, Amsterdam

Naylor's

Het jaar is pas net begonnen, maar Naylor's is het nieuwste restaurant van Amsterdam dat by far de meeste indruk maakte in 2019. In het hart van zijn keuken die het service voor Vermeer* verzorgt, creëerde chef Chris Naylor zijn eigen Dexter-esque laboratorium. Door de plastic lamellen volg je precies wat er in die keuken gebeurt, terwijl de tafel van zes ondertussen op de wenken bediend wordt met de mooiste gerechten en wijnen uit de koker van Naylor. Vermeer-klassiekers, maar ook experimenten. Reserveren in het one table-restaurant kan alleen op uitnodiging van de chef zelf, óf door hem persoonlijk te bellen met een verzoek; je schuift er ten slotte aan alsof je in zijn eigen eetkamer zit.

> Naylor's, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Brasserie Carstens

Geen poespas, écht lekker eten en pal tegenover het Centraal Station. Klinkt als verkooppraatje voor de zoveelste toeristenzaak, maar is er een die daar behoorlijke verandering in gaat brengen. Brein achter Carstens in het Park Plaza Victoria Hotel is niemand minder dan Maik Kuijpers, voormalig chef-kok van De Librije. Achter de pannen Rick van der Meij, die kookt met veel aandacht voor het product. En dat product is mooi: zo ongeveer alles wat je tegenkomt op de kaart is van Hollandse afkomst, tot aan de wijnen toe. Wij werden verrast met Hollandse klassiekers, waarbij zelfs de garnalencocktail (deluxe) de revue passeerde.
> Carstens, Hasselaersteeg 1, Amsterdam

Watergang

We zijn nog niet aangeschoven bij het nieuwe restaurant Watergang, dus benieuwd zijn we des te meer. Van het pand waar voorheen La Cacerola zat, heeft Hotmamahot de sleutel nu in handen. Hotmamahot van Dum Dum Palace, Xampanyeria Centra, Pompet en de Klaproos ja. Bij Watergang gaat het collectief een stapje hoger op de culinaire ladder en staat er fine dining op het menu in knusse setting.

> Watergang, Weteringstraat 41, Amsterdam

The Food Department

Meer dan vijftien foodstands, een cocktailbar, biergarten met speciaalbieren, centrale bar en een coffee corner op de tweede verdieping van Magna Plaza. Je leest hier alles over onze favo stands.

> The Food Department, Nieuwezijds Voorburgwal 182I, Amsterdam

2019

Advertentie - Lees hieronder verder