Chef's show: in deze restaurants dineer je aan een chef's table

Eten op niveau met een kijkje in de keuken.

FG Restaurant bar
FG Restaurant, via FG Restaurant

De chef's table is - naast een Netflix serie - een speciale tafel, in of aan de keuken van het restaurant, die is gereserveerd voor bijzondere gasten. Dit gaat vaak gepaard met een bijzonder en doorgaans luxe veelgangen menu bereid door de chef zelf. Wij gingen opzoek naar vijf veelbelovende restaurants met zo'n table du chef.

Maris Piper Chef’s Table

Een soort restaurant-in-restaurant. Aan de bar rondom de keuken is op vrijdag, zaterdag en zondag plaats voor een select gezelschap van maximaal twaalf personen. Op het menu een selectie van de beste gerechten uit de brasserie. Kijk uit naar exclusieve producten, verpakt in zeven gangen, met mooie wijn erbij.
> Maris Piper Chef's Table, Frans Halsstraat 76, Amsterdam

212

De keuken ís het restaurant, hier aan de Amstel bij 212. Er zijn 24 zitplaatsen aan meerdere bars rondom een kookeiland. Op maar een paar plaatsen kun je tegenover elkaar zitten, de rest kijkt uit op de keuken. Chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verlieten tweesterrenrestaurant Bord’Eau voor deze eigen zaak, die ze in no time tot een succes maakten. Je kunt à la carte eten of een menu kiezen dat tot zeven gangen gaat. De culinaire kunsten op het bord zijn keer op keer weer een verrassing - als je het ons vraagt een van de beste zaken van de hoofdstad.
> 212, Amstel 212, Amsterdam

Tribeca

De keuken bij Tribeca is internationaal maar heeft een Franse basis. Groenten komen uit eigen tuin. De chef’s table bevindt zich in de ‘keukenkamer’, een deel van de keuken waar speciaal een luxe bar omheen werd gebouwd. Je kunt reserveren van twee tot twaalf personen. Eens in de zoveel tijd nodigt chef Jan Sobecki een andere bekende chef uit om samen een exclusief en eenmalig twaalfgangenmenu te bedenken en bereiden voor zijn speciale gasten.
> Tribeca, Jan Deckersstraat 7, Heeze

Perceel

Bij de restyling van Perceel hoorde een chef’s table. Extra mooi, hoger dan de andere en met een schitterend doorkijkje naar de keuken. Er is plek voor vier personen. Kruiden en bloemen uit eigen tuin zijn hier de signatuur – de naam Perceel verwijst naar de grond waar chef Jos Grootscholten graag met z’n handen in zit. Een apart menu voor de chef’s table is er niet, de tafel is dan ook niet duurder. Zestien maanden na opening werd het restaurant beloond met een ster.
> Perceel, Dorpsstraat 3, Capelle aan den IJssel

FG Restaurant

De chef’s table van FG Restaurant is alsof je live een Netflix-uitzending bijwoont. Vanaf de acht krukken aan de bar kijk je rechtstreeks de tweesterrenkeuken in en kun je de chefs nauwlettend volgen. De kaart staat bomvol luxeproducten, van kaviaar tot gerechten met bladgoud en ‘hida-gyu A5 beef’, wagyuvlees van de allerhoogste kwaliteit. Uitpakken!
> FG Restaurant, Katshoek 37b, Rotterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland