4 Amsterdamse hotspots in multiculti Osdorp

Er is een ware culinaire revolutie gaande in Amsterdam Nieuw-West. Move over Javastraat en Dapperstraat: Osdorp is het nieuwe foodwalhalla.

hotspots amsterdam oostdorp
Noor Boers

Er is een ware culinaire revolutie gaande in Amsterdam Nieuw-West. Move over Javastraat en Dapperstraat: Osdorp is het nieuwe foodwalhalla.

Als je als foodliefhebber op zoek bent naar the next big thing, dan is Amsterdam Osdorp de volgende stop. Enkele jaren geleden viel hier nog weinig op foodgebied te beleven, maar Osdorp is op dit moment het interessantste gebied in Amsterdam, volgens culinair journalist Jonneke de Zeeuw van mooncake.nl. Een plek waar nog onontdekte culinaire schatten verborgen liggen. We tippen alvast twee zoete en twee hartige adressen.

1. Alsham Delights: zoet uit Syrië

Voor de echte zoetekauw is er patisserie Alsham Delights. Hier vind je de lekkerste Syrische zoetigheden: van verschillende soorten baklava en Arabische koekjes tot aan vogelnestjes van krokant engelenhaar. Het was een droom van de eigenaar om een Arabische/Syrische patisserie te openen in Amsterdam, en zowel de Syrische gemeenschap als de rest van Nederland te laten genieten van hun traditionele familierecepten. Dit is hét perfecte adres voor iets anders dan een doorsnee high tea.
> Alsham Delights, Tussenmeer 58, Amsterdam

2. Kungfu Milk Tea: Chinese crêpes

In de Food Court van de Westmarket op het Osdorpplein zit Kungfu Milk Tea waar ze allerlei soorten bubbelthee serveren - een zoete koude theedrank van zwarte of groene thee met melk, vruchtensiroop en dagverse tapioca bobaballetjes (bubbels) erin. Maar voor de hartigere trek is er Jianbing, een Chinese crêpe. Dit populaire Chinese streetfood ontbijt bereiden ze hier vers voor je neus en scoort hoog in de categorie comfort food. Beide kanten worden belegd: de buitenkant met ei, lente-ui en zwart sesamzaad, de binnenkant met hoisinsaus, sla en krokante wontonvellen. Je eet deze lekkernij als een gewone pannenkoek: opgevouwen met het gestolde ei aan de buitenkant en de knapperige verrassing aan de binnenkant. En met je handen, uiteraard.
> Kungfu Milk Tea, Osdorpplein 723, Amsterdam

3. King Kumpir: gepofte piepers op z’n Turks

Bij King Kumpir (ook in de Food Court van de Westmarket) mixen ze de van oorsprong Joegoslavische krompir (aardappel) en het typische Turkse streetfood kumpirtot een vegetarische, snelle hap. Eigenlijk is het gewoon een oversized gepofte aardappel. Je krijgt alleen een totaal andere smaakbeleving dan bij de vertrouwde Nederlandse variant, door de vulling van roomboter, Turkse yoghurt, saus, groente en smaakmakers als augurk, olijven of sucuk (Turkse gedroogde knoflookworst).
> King Kumpir, Osdorpplein 677, Amsterdam

4. Şerifoğlu: baklava als kunst

In de hippe Turkse tent Şerifoğlu in Osdorp heeft de bekende mierzoete baklava een grondige metamorfose ondergaan. Het bereiden van baklava is hier tot kunst verheven en Şerifoğlu is dan ook erg geliefd bij de buurt. Ook fijn: je kunt er tot in de late uurtjes terecht voor een suikerbommetje en kruidenthee.
> Şerifoğlu, Tussen Meer 219-221, Amsterdam

Tekst: Willemijn van Weeghel en Kiki Bosman

Deze plekken werden ontdekt dankzij de Mooncake foodtour van Jonneke de Zeeuw . Van baklava tot falafel: waar moet je zijn voor het lekkerste streetfood en ingrediënten in de stad? Jonneke de Zeeuw van de blog Mooncake neemt je mee langs verborgen pareltjes in verschillende buurten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland