Nieuw in Breda: deze restaurants en bars zijn geopend in 2018

We zeiden het in 2017 ook al – al dat nieuws in de Parel is haast niet bij te houden.

De keuken van Dok
De Keuken van Dok

De Keuken van Dok

Wie tachtig bieren serveert aan de haven van Breda, doet er uit veiligheidsoverwegingen goed aan om dat niet op nuchtere magen te doen. In het naastgelegen pand opende Dok19 onlangs De Keuken van Dok, waar je terecht kunt voor een goede lunch, borrelplanken om te delen of delicatessen van lokale leveranciers. Ervoor opstaan van je stoel hoeft niet eens, want de zaken delen hetzelfde terras en bij je hap op de kaart staat bijpassend bieradvies.
> De Keuken van Dok, Haven 19, Breda

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bar Bistro Biarritz

De eigenaren achter Bistro Biarritz willen aan de Veemarktstraat een beetje van Frankrijk naar Breda brengen. Voor hun zaak lieten ze zich inspireren door het Franse land – en dan met name surfersstad Biarritz. Verwacht een klassiek Franse kaart, een uitgebreid aanbod kazen (yes!) en natuurlijk wijn (yes yes!).
> Bistro Biarritz, Veemarktstraat 67, Breda

Lekker maar betaalbaar eten? 7x goedkoop uit eten in Breda >

The Tiger Club

Bij The Tiger Club eet je Aziatisch streetfood. Je deelt je happen, die geserveerd worden in prima porties en niet na twee happen op zijn. En alhoewel er niet zo royaal gebruik wordt gemaakt van de smaakmakers die we gewend zijn van de Oosterse keuken, is het met de pittige kippenpootjes wél oppassen geblazen.
> The Tiger Club, Sint Janstraat 4, Breda

Café Lievense

Met een terras aan de voor én achterkant zit je bij café Lievense in ieder geval in de zon. Het historische pand in handen van de familie Lievense is sinds kort weer terug van bedrijfspand naar horecazaak. De bruine kroeg is een knipoog naar een Engelse pub, maar heeft ook een Duitse biergarten. Nu maakt het ons gelukkig niets uit waar ons bier vandaan komt, net zo min als wat de herkomst is van de bourgondische bitterbal. En of we Spaanse worst lusten? Nou en of.
> Café Lievense, Prinsenkade 7, Breda

By Roots

Dat het tot voor kort niet makkelijk was om snel een gezonde maaltijd te eten die niet uit eigen keuken kwam, zat eigenaar Roelf de Bruijne van By Roots dwars. Met zijn restaurant wil hij gezond eten dan ook makkelijker maken op een spannende manier. De kaart is niet geheel vegetarisch, maar groenten voeren er wel de boventoon. En zelfs wie alleen voor een drankje komt, wordt door de Bruijne nog verrast met dingen om te proeven. Als dat niet weet te overtuigen...
> By Roots, Ginnekenweg 16, Breda

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Black & White KAFE

Vegetarisch, veganistisch en pal naast een sportclub. Veel gezonder dan Black & White KAFE ga je ’t niet krijgen. Het Bali meets fabrieksloods-interieur mag ons dan misschien net iets te zen zijn, voor de kaart fietsen we wel een blok om. Klassieke sandwiches worden er in een modern jasje gestoken door beleg als kerrie zonder kip, tempeh op de TLT en vegan kaas, aangevuld met saladebowls en vegaburgers. Plus: de jonge chef-kok Emilio stond ooit in de keuken van De Librije, waar de meesten wel het een en ander opsteken van koken.
> Black & White KAFE, Takkebijsters 72, Breda

14 restaurants in Breda voor ontbijt, lunch, borrel en diner >

ATNOON

Onopvallend is anders - maar wat wil je, als je een designduo een horecazaak laat openen. Samen met ervaren horecaondernemers openden interieurarchitecten Peer & Jacobs onlangs stadsbrasserie ATNOON. Mede-eigenaar en meesterkok Henk Savelberg stelde de internationaal georiënteerde kaart samen, met in het achterhoofd ‘goed doen’.
> ATNOON, Stationslaan 1A1, Breda

2018

FEBO

Het mocht even duren, maar het oudste tapasrestaurant van Breda is bíjna terug. Bij deze FEBO (Federation Español Brabante Occidental) overigens geen kroketten uit de muur, maar croquetas uit een Spaanse keuken. Na een brand in het oude pand en een tijdelijk onderkomen in de huidige Old Dutch Bar, heeft FEBO weer een permanente plek gevonden. Bang voor de concurrentie die er de afgelopen jaren bij kwam in de stad zijn de eigenaren niet – er is geen enkele andere tapastent die het al veertig jaar volhoudt in de Bredase binnenstad.
> FEBO, Halstraat 15A, Breda

Bobby’s Boat

Helmondse horeca zet koers richting Breda en veroverde het schip aan wal bij het Spanjaardsgat. Barboot Spinola is namelijk niet langer meer en maakt binnenkort plaats voor Bobby’s Boat. Aldaar kun je op het uitgebreide terras neerploffen voor je dagelijkse dosis G&T’s. Ook krijgt het schip een kajuit.
> Bobby's Boat, Kraanstraat 7, Breda

Bobbi’s Bar

Helemaal de kluts kwijt waren we naar het nieuws van zowel een Bobby’s Boat als een Bobbi’s Bar in Breda. En je schrijft ze ook nog eens anders... Hoe de vork in de steel zit: Bobbi’s Bar – met de i dus – komt in de Gasthuispoort en is van Jeff Vink, nazaat van de Bredase horecafamilie. Een bar is er, maar niet tot in de late uurtjes en er wordt gezocht naar pizzabakkers en grilmasters, dus dat verraadt dat er te eten valt. Tot zover de verschillen. Wij voorzien verwarrende telefoontjes.
> Bobbi's Bar, Gasthuispoort, Breda

De Veestallen

Ooit bevond er zich ten noorden van het station een veemarkt - precies op en rondom de plek waar binnenkort Grand Café Restaurant De Veestallen herrijst. Dat is overigens niks nieuws; ten tijde van de veemarkt bood het pand al onderdak aan hotelgasten, eters en vee. Dat vee komt er in de nieuwe zaak niet in en je ogen hoef je er ook niet dicht te doen. Het licht mag je er echter wel uit doen, na een diner, borrel of uit de hand gelopen lunch.
> De Veestallen, Speelhuislaan 150, Breda

Alle hotspots op een rij >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland