Dit Turkse eethuis is een verborgen parel die we liever geheimhouden

Maar we gaan het toch met je delen.

turks eethuis amsterdam
Links: kunefe door Stasja Kapitonov / Rechts: pide via Getty Images

De mannen van restaurant Scheepskameel noemden het Turkse eethuis Birtat als een van de lievelingen. En ook wij zijn het ermee eens. We liepen er op een zondagmiddag binnen, op zoek naar Turks comfortfood. Jawel, dat kregen we.

Bolo

Birtat is gevestigd in het Amsterdamse Bos en Lommer en zit propvol Turkse families. Loop je rond etenstijd binnen, dan moet het geluk aan je zijde staan. Het restaurant is druk, met een reden. Hier bestel je niet alleen lahmacun en döner. Nee, wat dacht je van adana kebab van de grill (aanrader!), pide's met kaas of vlees uit de houtoven, complete maaltijden met bijvoorbeeld lamsbouten voor €6,50 en als toetje kunefe: gesmolten kaas in een krokantje jasje van engelenhaar in suikersiroop. Vooraf krijg je standaard een mandje hemels Turks brood met drie typisch Turkse dipsauzen. Heerlijk!

> Birtat, Bos en Lommerweg 242, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland