5x boozy brunch in Amsterdam, mét een twist

Óók voor zij die geen gepocheerde eieren blieven.

boozy-brunch-amsterdam
Bluespoon restaurant & Bar, via Facebook

Mad Hatter Sundays @ Bluespoon

'What's the matter, my dear? Don't you care for tea?' Deze woorden van de Mad Hatter uit Alice in Wonderland zijn zeker van toepassing op de Mad Hatter's Brunch bij Bluespoon, in het Andaz-hotel. Een amuse waar je alleen al U tegen zegt, keuze uit vijf verschillende hoofdgerechten, een bijzonder lekkere foodcocktail, meer dan genoeg zoets én onbeperkt bubbels drinken. Al mag een theetje ook best, hoor.

> Bluespoon, Prinsengracht 587, Amsterdam

Little Collins

Moeilijk kiezen is het wel, de gevarieerde en originele eet- en drinkkaart van het Australische zaakje Little Collins in de Pijp. Want wat je ook kiest, je zult gegarandeerd een jaloerse blik op het bord van je buurman werpen. Wachten doe je er vaak net even te lang, maar uiteindelijk zit je wel gebakken met een goed gevuld bord en prima cocktail in de hand.

> Little Collins, Eerste Sweelinckstraat 19F , Amsterdam

The Lobby

Buiten dat lunchen in een hotel nét dat extra beetje decadentie toevoegt aan je brunch, is de brunch bij The Lobby ook ontzettend goed. De Endless Brunch, waar je in anderhalf uur bottomless, ofwel onbeperkt mimoma’s en Bloody Mary’s bestelt naast je à la carte brunchgerecht is haast niet meer, maar boozy brunchen kun je er nog altijd. Bij voorkeur op het ruime terras van de vestiging aan de Fizeaustraat, natuurlijk.

> The Lobby, Fizeaustraat 2, Nesplein 49, Amsterdam

G's

Bij G's krijg je een brunch zoals je ‘m verwacht: de gouden combi van eggs Benedict en Bloody Mary. Of eggs Pedro. Of Benny Henny. Want bij G's is de glansrol er voor het ei met extra’s en moet-ie haast wel met een Bloody Borrel hoe je ‘m zelf wilt. Doorsnee? Nee. Je zult versteld staan welke kanten je allemaal wel niet op kunt met zo’n ei en antikatersap.

> G's, Goudsbloemstraat 91 & Ferdinand Bolstraat 158, Amsterdam
> G's Brunchboot, opstapplaats Keizersgracht 177, Amsterdam

Teds

Naar Teds moet je eigenlijk al voor de Piscine de Prosecco – een glas formaat vissenkom vol prosecco, ijs en vers fruit. Of, vooruit, een van de andere cocktails op de lange boozelijst. Die zul je namelijk nodig hebben als je een keuze wilt maken van de menukaart waarbij bij elke optie het water je in de mond loopt. Vega en vlees, salades en snacks, vernieuwend maar ook vertrouwd. Succes.

> Teds, Bosboom Toussaintstraat 60, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland