Top 6 verborgen multicultihotspots in Amsterdam-Oost

In Amsterdam-Oost bestaan nieuwe hotspots zoals Hartje Oost naast decennia oude toko’s en dat is precies de charme. Dit zijn zes verborgen multiculturele parels in het hart van Oost: de Javastraat.

verborgen-multicultihotspots
Jamie Penders

In Amsterdam-Oost bestaan nieuwe hotspots zoals Hartje Oost naast decennia oude toko’s en dat is precies de charme. Dit zijn zes verborgen multiculturele parels in het hart van Oost: de Javastraat.

Divan pastanesi: de beste baklava

Voor de beste baklava van Amsterdam moet je bij patisserie Divan zijn. Deze Turkse bakkerij is befaamd om haar homemade filodeeg en suikerzoete deegwaren. Pikant detail: de bijnamen van dit soort Arabische zoetigheden hebben vaak een erotisch tintje. Zo kun je je tanden zetten in een koekje met de bijnaam ‘de navel van Fatima’.
> Divan Pastanesi, Javastraat 121, Amsterdam

Lala kasabi: toko van chef-koks

Ingemaakte pompoenen, driekleurige parelcouscous of Palestijnse black seed paste: het is maar een kleine greep uit het assortiment van culinaire aanwinsten die je bij deze toko vindt. Niet verwonderlijk dus dat een bezoek aan deze buurtsuper vaste prik is voor veel Amsterdamse topchefs. Tip: neem ook zeker de tijd om de chocoladeafdeling van Lale Kasabi te bekijken, hier vind je onder andere verrukkelijke chocolade-kaneel-amandelen.
> Lale Kasabi, Javastraat 101, Amsterdam

Ricardo's: authentiek Surinaams

‘Een gave Gods’ noemt eigenaar Ricardo zijn kooktalent. We kunnen alleen maar ontzettend dankbaar zijn dat hij deze gave toebedeeld heeft gekregen, want zo kan iedereen meegenieten van zijn Surinaamse specialiteiten. Onze favoriet? De cassavesoep, die de perfecte balans heeft tussen lichtzoet, zout en superromig.
> Restaurant Ricardo’s: Javastraat 47, Amsterdam

Tigris & Eufraat: sapbar, snackbar en supermarkt

Dit adres is geliefd bij veel Arabische chefs in Amsterdam en dat is goed te begrijpen. Authentieke ingrediënten uit het Midden-Oosten liggen volop in de schappen, vooral producten uit de Syrische en Irakese keuken. Als je er toch bent: probeer een avocadosapje van de sapbar of bestel een portie gevulde aardappelkoek met lamsvlees.
> Tigris & Eufraat: Javastraat 20, Amsterdam

Saeed's curry house: honingzoete mango's

Tot voor kort had dit pand niet eens een luifel en we durven erop te wedden dat je dit winkeltje zo voorbij was gelopen. Zonde! Als je eenmaal binnen bent geweest, kom je gegarandeerd terug voor de honingzoete Pakistaanse mango’s of alle benodigdheden voor een authentieke Indiase curry.
> Saeed’s Curry House, Javastraat 9, Amsterdam

Nour: heerlijke kebab mezze's

Alweer zo’n onopvallende hotspot die je voorbijloopt, als je niet weet dat je hier moet zijn voor de lekkerste Irakese kebabs en mezzes. Achterin het restaurant worden op traditionele wijze de kebabs gegrild en de platbroden hebben die rooksmaak dat je alleen krijgt met een houtskooloven.
> Restaurant Nour, Javastraat 109, Amsterdam

Tekst: Rianne van Vulpen

Deze plekken werden ontdekt dankzij de Mooncake foodtour van Jonneke de Zeeuw . Van baklava tot falafel: waar moet je zijn voor het lekkerste streetfood en ingrediënten in de stad? Jonneke de Zeeuw van de blog Mooncake neemt je mee langs verborgen pareltjes in verschillende buurten.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland