We love carbs: de beste broodjes van Amsterdam Centrum

Dit zijn Amsterdam Centrum's klassiekers en hidden gems op broodjesgebied.

broodjes-amsterdam
Uliveto Alimentari

De Kaaskamer

Niet de meest royaal belegde broodjes - al is de kaas driedubbeldik! -, wel de allerlekkerste kazen. De Kaaskamer maakt het je makkelijk: een wit of bruin pistolet, met of zonder boter, kaas en eventueel saus. De enige keuzestress is welke van de tig kazen je moet kiezen. Uit het vuistje eten wij tussen de middag een broodje van de Kaaskamer met Comté en zontomaten of schapenkaas met artisjokpesto. Of een oeroude brokkelkaas.
> De Kaaskamer, Runstraat 7, Amsterdam

De Laatste Kruimel

Vanachter de ruiten van dit poppenhuisachtige lunchtentje liggen de brownies, scones, taarten en quiches al naar je te lonken. Aanrader: het zuurdesembroodje met Stolwijker kaas en hazelnootpesto. Het broodje werd ooit van de kaart gehaald, maar na veel protest van de vaste clientèle stond hij er in no time weer op. Leuk: er is een piepklein terrasje aan het water en studenten krijgen 10% korting.
> De Laatste Kruimel, Langebrugsteeg 4, Amsterdam

Caldi e Freddi

Caldi e Freddi mag niet ontbreken op deze lijst. Hier begroeten ze je bij binnenkomst met een hartelijk ‘ciao!’ en maken ze de lekkerste Italiaanse broodjes, canneloni en tiramisu. Kiezen wordt lastig - ze hebben enorm veel. Bijvoorbeeld ciabatta met mortadella en gegrilde aubergine, een broodje parmaham, buffelmozzarella, tomaat en pesto, en heel veel vegetarische broodjes. Bonuspunten: de prijzen zijn vriendelijk, voor een flink belegde ciabatta leg je een schamele € 3,50 neer, en voor € 1 krijg je een koffietje.
> Caldi e Freddi, Spuistraat 102, Amsterdam

Artikel gaat verder onder de video.

Ook lekker: zomerse tosti met brie en perzik

Uliveto Alimentari

Randje centrum. Op de hoek van de Weteringschans en de Nicolaas Witsenstraat zit Uliveto Alimentari, een, je raadt het al, Italiaanse traiteur. Omdat ze uitsluitend werken met producten van het seizoen wisselt de kaart vaak, maar wees niet bang, alles is even lekker. Mocht hij op de kaart staan, ga dan voor het broodje gehakt.
> Uliveto Alimentari, Weteringschans 118, Amsterdam

Cora

Met keuze uit 26 broodjes is beslissen niet makkelijk, maar je zit bij Cora in ieder geval gauw goed. Zeker wanneer je voor (extra) truffelmayo gaat. Opeten doe je voor de deur, op de stoep, aan de Prinsengracht. Met je neus in de zon.
> Cora, Prinsengracht 705A, Amsterdam

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Slagerij Vet

Slagerij Huib Vet op de Zeedijk is een begrip in Amsterdam, maar zijn ‘broodje Zeedijk’ is zo mogelijk nog bekender – een wit pistoletje met zelfgemaakte kerriesaus (geheim recept van Huib), spek, huisgerookte kipfilet en sla. Zoals Het Parool ooit al eens schreef, een waarschuwing is op zijn plaats: één broodje Zeedijk is genoeg voor een levenslange verslaving.
> Slagerij Vet, Zeedijk 99, Amsterdam

Broodje Bert

Dit is een typisch gevalletje 'waar voor je geld': voor een euro of vijf krijg je een broodje, bedolven onder een enorme berg beleg en geserveerd met een uitgebreide salade. Als je geluk hebt kun je buiten aan de gracht zitten. Publieksfavoriet: de Bert Burger en het broodje gegrilde kip.
> Broodje Bert, Singel 321 IV, Amsterdam

Small World

Small World, big broodjes. Hier zit je gebakken tijdens de lunch. Aanraders zijn de spicy salami met gegrilde courgette, tallegio en rucola, of die met ricotta, pesto en gegrilde groenten.
> Small World, Binnen Oranjestraat 14, Amsterdam

Comestibles Kinders

Een heerlijk typisch Jordanese tent op een hoekje, ramvol vlees, kazen en huisgemaakte salades voor op brood. Én een koffieautomaat die je zelf (voor een prikkie) bedient. Ja, je krijgt je carprese soms met ijsbergsla, maar ook wij hebben niet altijd behoefte aan een pretentieuze maaltijd vol opsmuk. Zeker niet als dat broodje je amper iets kost. Al staat er ook echt wel iets spannenders op het menu, hoor.
> Comestibles Kinders, Westerstraat 189, Amsterdam

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hotspots