Een vluggertje met Julius Jaspers! 3 snelle vragen over zijn nieuwe zaak

Wij spraken trotse eigenaar Julius Jaspers tijdens de opening van zijn nieuwe streetfoodrestaurant Happyhappyjoyjoy en vroegen onder andere welk gerecht we ab-so-luut moeten uitproberen...

happyhappyjoyjoy
Happyhappyjoyjoy

Welk gerecht mogen we écht niet missen?
'Dat is lastig, want ik kan natuurlijk niet kiezen. Maar als het moet, dan de Massamancurry en de Bun Cha meatballs. Die gehaktballen zijn zo'n leuk gerechtje omdat je er zelf wat van kan maken. Je krijgt sla, noedels, saus, kruiden en gehaktballen en die maak je zelf tot iets wat je in je mond stopt. Het zijn trouwens maar 32 gerechtjes op de kaart, dus eigenlijk allemaal highlights.'

Wat een volle keuken, waar komt iedereen vandaan?
'We hebben 3 Thai, 1 Vietnamees, 2 Chinezen en 1 Filippijn. De enige kok die niet Aziatisch is, is de chef. Dat houden we zo denk ik, want die bepaalt niet echt de smaken. Dat doe ik samen met de koks, want zij weten het het best. De chef is meer de leider. Die zorgt voor de roosters, boodschappen etc.'

Ga je vaak wisselen van kaart?
'In principe wel. We hebben nu 32 gerechten. Daar zit nog niks van de bakplaat en satégrill bij. Maar die komen binnenkort en dan gaan we naar veertig gerechtjes. De helft behoort tot de vaste collectie en de rest rouleert. We hebben niet echt te maken met seizoensproducten, dus we gaan voor de klassiekers, zonder middle of the road te worden hoop ik. Ik eet graag zelf bij Oriental City en dan bestel ik reepjes koeienmaag in zwartebonensaus. Ontzettend lekker, maar als ik het hier op de kaart zet, gaat het niet werken. Dat wordt dus nog even aftasten. Ook qua pittigheid trouwens.'

> Happyhappyjoyjoy, Bilderdijkstraat 158, Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland