11x favoriete strandtenten door heel Nederland

Want van al dat bakken word je ook best hongerig.

strandtenten nederland
Barbarossa, via website

1. Tijn Akersloot

Al sinds de jaren zestig is Tijn Akersloot een begrip in Zandvoort en vér daarbuiten. We kunnen het niet geloven dat er iemand niet aan zijn trekken komt; de kaart dekt ontbijt tot aan diner en varieert van healthy spul tot aan comfort surf food en de strandtent staat bekend om zijn houtovenpizza’s. Het leukst aan Tijn? Hij is ’t hele jaar lang open!

> Tijn Akersloot, Boulevard Paulus Loot 1B, Zandvoort

2. Parnassia aan Zee

Nét buiten de drukte van het overvolle Bloemendaal vind je het onlangs vernieuwde Parnassia. Geen gekke dingen op het menu, maar gewoon oude, vertrouwde gerechten als belegd landbrood, borrelplateaus, een stuk vlees of vis en pasta’s.

> Parnassia aan zee, Parnassiaweg 1, Overveen (Bloemendaal aan Zee)

3. Natural High

Voor de actieve strandganger is Natural High de perfecte uitvalsbasis op de Brouwersdam. Je kunt er kitebuggen, powerkiten, kitesurfen en meer. Maar ook de strandligger kan er prima terecht. In één van de knusse hoekjes buiten bijvoorbeeld, waar het achter de windschermen al bakken is zodra de eerste zonnestraal verschijnt. Je kunt er lekker snacken, goed lunchen of gaan voor een compleet menu.

> Natural High, Brouwersdam 22, Ouddorp

4. Branding Beachclub

Ook bij Branding kun je het hele jaar terecht. De beachclub in Noordwijk is een lekkere plek voor een goed ontbijt en gezond voer voor of tijdens een stranddag. Denk blueberry pancakes, granola, eggs benedict en visplateau’s of veggiebowls. En voor na die stranddag; gin-tonic in overvloed.

> Branding Beach, Koningin Astridboulevard 105, Noordwijk

5. Aloha

Aloha, nét alsof je in ‘t buitenland vertoeft. Welk buitenland weten we niet precies, want bij deze beachclub krijg je alle nationaliteiten voor je neus. Van Indonesisch tot aan Marokkaanse tagine en van Italiaanse pizza tot aan American pancakes. Kom hier vooral in je casual kloffie aan, want naar Aloha ga je om te chillen.

> Aloha Beach, Reyndersweg 2, Velsen-Noord (Wijk aan Zee)

6. Hippie Fish

Een heerlijke, relatief nieuwe strandtent in Zandvoort. Van het lichte, relaxte interieur word je direct vrolijk - en dat interieur kun je in de meubelloods van Hippie Fish ook zelf aanschaffen. De kaart wisselt regelmatig, maar één ding staat er altijd in overvloed op: vis. Doet het je ergens aan denken? Hippie Fish is van dezelfde eigenaren als Ubuntu, een stukje verderop.

> Hippie Fish, Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort

7. Barbarossa

Ergens aan het eind van het Zwarte Pad hebben ze 't netjes voor elkaar: Barbarossa is een strakke, fijne beachclub die een tikkie Frans oogt, met precies de luxe die je zoekt als je op vakantie bent in eigen land - al is het maar voor een dag. De kaart is gevarieerd en op warme dagen vlamt de BBQ aan. Maar BBQ of niet, wij hebben een favoriet: de flammkuchen tonijn met wasabimayo en yakitoridressing. Bestellen!

> Barbarossa, Zwarte Pad 61, Scheveningen

Dit zijn de leukte strandtenten in Scheveningen >

8. Club Zand

Al daalt het kwik, in de glazen kas van Club Zand is het altijd zomer. Stijgt ‘t kwik, dan zit je buiten net zo prima, met of zonder afdak boven je hoofd. Het menu is een feest voor vegetariërs gaat van all day breakfast tot borrelplanken en pizza’s.

> Club Zand, Zeeweg 70, Castricum aan Zee

9. Elements Beach

Een beetje van Bali (of Ibiza?), net boven Hoek van Holland. De keuken kookt zo veel mogelijk plantaardig - kijk er dus niet van op dat je geen ei in je shakshuka vindt -, maar ook de carnivoor hoeft niet op een houtje te bijten. De dierlijke producten die er wél gebruikt worden zijn allen biologisch. Slechte kiezer? Er is een groot aanbod aan gerechten om te delen.

> Elements Beach, Slag Vlugtenburg 5, ‘s Gravenzande

Waarom je kaas moet eten bij warm weer ('t is heus!) >

10. Ubuntu

Het oudere, ‘Afrikaanse’ broertje van Hippie Fish dus. Ubuntu gaat ondertussen al jaren mee en blijft een topper onder de strandtenten. Tikkie hip, maar fijne vibe, lekker eten, goede wijn. Zelfs als je alleen de borrelkaart aanvalt.

> Ubuntu, Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort

11. Hart Beach

Hart Beach is een aangename surfspot aan het strand van Scheveningen. Kom je om te bewegen, dan zit je goed: bij gebrek aan surfgear loop je er zelfs met splinternieuwe wetsuit én board de deur uit. De dranken en happen sluiten daar perfect bij aan; juices, bowls, salades en burgers. Maar vrees niet dat je er geen kaassoufflé tussen vindt. Ook aan de strandzitter is gedacht.

> Hart Beach, Strandweg 3b, Zandvoort

14x terrassen aan het water in Amsterdam >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland