Bij deze restaurants eet je de lekkerste fondue

De traditionele versie, fondue el nacho en truffelfondue: dit wil je.

fondue-restaurant
Fondue Fabriek

Fondue Oost

Het nieuwste kaasfonduerestaurant van Amsterdam, waar ze fonduen naar een heel ander niveau tillen. Waar wij alleen al gelukkig werden van gewoon gesmolten kaas, kwamen zij namelijk met fondue truffel en fondue el nacho, kaasfondue op zijn Mexicaans. Zegt genoeg toch? Verder staat hier ook chocoladefondue op het menu. En tiramisu, worden we blij van.
> Fondue Oost, Javastraat 49, Amsterdam

De Fondue Fabriek

Gouda, de stad van de kaas. Logisch dus, dat je daar terechtkunt voor kaasfondue. En wel bij De Fondue Fabriek, het gloednieuwe restaurant in de kelder van de lichtfabriek. En ook als niet-kaasliefhebber kun je er terecht: de zaak serveert namelijk ook satéfondue én een fondue met chocolade. Let op: fonduen kan hier niet iedere dag, De Fondue Fabriek is enkel geopend op dinsdag, donderdag en zondag.
> De Fondue Fabriek, Hoge Gouwe 189, Gouda

Hello Again

Onbeperkt dippen, dat doe je bij Hello Again. In een traditionele kaasfondue, een kaasfondue met sambal, spinazie en knoflook of een fondue van blauwe schimmelkaas. Voor als je eens iets anders wilt. En toe? Geen chocoladefondue dit keer. Bij Hello Again dip je je zoet in stikstof. IJsfonduen dus.
> Hello Again, Zwarteweg 5, Leusden

Café Bern

Een begrip in Amsterdam, als het om fonduen gaat. Met nu, haast veertig jaar na opening, nog steeds dezelfde fondue op de kaart. Dan moet-ie wel goed zijn, toch? En bestel ook eens een glas van één van de o-zo-goede Zwitserse wijnen uit hun assortiment, als je er toch bent.
> Café Bern, Nieuwmarkt 9, Amsterdam

Koeien en Kaas

Ook in Gouda, maar dan een restaurant geheel in het teken van mooie stukken vlees en kaas. En om dat laatste gaat het ons. Want naast de kaasproeverij, de kaasburger en de kaassoep – die trouwens echt een aanrader is – serveert het restaurant ook hele fijne kaasfondues. Onder andere gemaakt van Goudse, natuurlijk. Nog ruimte voor een toetje? Net als bij Hello Again kan dit geheel in stijl, met een ijsfondue.
> Koeien en Kaas, Achter de Waag 20, Gouda

In 't Goede Uur

Een van de oudste restaurants van Haarlem, en dat zie je. Het restaurant, dat overigens terug te vinden is in een klein, groenovergoten straatje, is namelijk nog helemaal in traditionele sferen. Ook het klassieke recept van vroeger is nog op de kaart terug te vinden. Daarnaast serveert het ook een hele hoop nieuwe versies. Stuk voor stuk no nonsense, gewoon goed. En fondue je liever thuis? Ook dit kan. In 't Goede Uur heeft namelijk ook een kaaswinkel, waar je de fondue gewoon voor thuis kunt halen.
> In 't Goede Uur, Korte Houtstraat 1, Haarlem

Fondue & Fondue

Voor meer dan alleen traditionele kaasfondue. Hier eet je namelijk ook truffelkaasfondue, vleesfondue of visfondue. Nog ruimte voor een toetje? Ook dit gaat hier in gepaste vorm. Net als De Fondue Fabriek en Fondue Oost staat er bij Fondue & Fondue een chocoladefondue op de kaart, een waar je verschillende soorten fruit en marshmallows bij krijgt.
> Fondue & Fondue, Overtoom 415, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland