Lunchen! 10x de beste lunchplekken in Amsterdam-Oost

Lekker lunchen: dat kan zeker in Oost. En omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet - dit stadsdeel zit vol leuke lunchplekken - tippen wij onze lievelingen.

lunchen-amsterdam
Stek

De Ruyschkamer

Op een regenachtige dag, waarop je nomaal de deur niet uitkomt is de Ruyschkamer zeker een bezoek waard. Plof neer in een van de vintagemeubels, bestel een speciaalbiertje bij de borrel of blijf wat langer hangen voor de huisgemaakte kaasfondue.
> De Ruyschkamer, Ruyschstraat 34, Amsterdam- Oost

Bakers & Roasters

Bakers & Roasters heeft een pracht van een ei-assortiment: van eggs benedict tot huevos rancheros. Ook op de kaart: homemade granola, bagels en pies. Bestel zeker een keer de chocolademelk met chili of munt.
>Bakers & Roasters , Kadijksplein 16, Amsterdam

Stek

Aan de Wibautstraat zit deze gezellige plek, genaamd Stek. Hé, dat rijmt! Van mayo's tot chutneys: alles is huisgemaakt. En ook de koffie is om over naar huis te schrijven.
> Stek, Wibautstraat 95, Amsterdam

Hartje Oost

Hartje Oost is een hipperdepippe koffieboetiek. Wat dat betekent? Je kunt er koffie drinken en kleren kopen. Maar lekker ontbijten en lunchen kan er ook. Bijvoorbeeld met een Deens ontbijt, bestaande uit zuurdesembrood met een gekookt ei, zalm en avocado.
> Hartje Oost, Javastraat 23, Amsterdam-Oost

Beter & Leuk

Zin in een biologische scone met haver en frambozen. Of een Koreaanse bibimbap? Bij Beter&Leuk hebben ze het allebei. Of ga voor een brownie van chocola en zoete aardappel en kies er een van de vele lekkere theesoorten bij.
> Beter & Leuk, Eerste Oosterparkstraat 91, Amsterdam

Thull's

Bij Thull's eet je een broodje pastrami met ingemaakte groenten en hummus. Simone van Thull begon deze eetwinkel omdat ze zo graag groenten fruit uit het seizoen inmaakt. Vroeger noodzaak, nu een grote trend. En daar zijn we maar wat blij mee.
> Thull's, Pretoriusstraat 69, Amsterdam

Bar Basquiat

Een bekende bar waar we vaak komen, vernoemd naar een schilder uit de jaren 80. Viêt View heeft de regie over menukaart van Basquiat en dat betekent een kaart vol Vietnamees streetfood. Biertje erbij, wij blij.
> Bar Basquiat, Javastraat 88, Amsterdam

De Plantage

Loop het Artisplein op – je hebt er geen kaartje voor nodig – en strijk neer voor onbijt, lumch of diner. De lunch kun je hier zo bont maken als je zelf wilt. Denk aan desembrood met Amsterdams pekelvlees en ravioli van wildzwijnragout. Wat je ook kiest, het is sowieso lekker.
> De Plantage, Plantage Kerklaan 36, Amsterdam

Bar Botanique

Bar Botanique is een prachtige locatie. Denk: veel groen, planten en palmen. Wij waren fan van de hamburgers en de pizza’s met dunne, knapperige bodem gingen er ook goed in.
> Bar Botanique, Eerste van Swindenstraat 581, Amsterdam

Louie Louie

Pal tegenover het Tropenmuseum zit Louie Louie. Van dezelfde eigenaar als Bar Bukowski en De Biertuin., dus dat belooft veel goeds. En dat maken ze ook met deze stek helemaal waar. Lekker eten voor een kleine prijs, fijne dranken (sangria!) en een groot terras. Wat wil een mens nog meer.
> Louie Louie, Linnaeusstraat 13, Amsterdam

Brunchen in Rotterdam doe je op deze 10 plekken >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland