Hotspots Rotterdam! Het Wilhelminapier en De Kaap

De Kop van Zuid is het meest kosmopolitische stukje van de stad en wordt daarom niet onbescheiden ook wel Manhattan aan de Maas genoemd.

Hotspots Rotterdam
Fenix Food Factory

De Kop van Zuid is het meest kosmopolitische stukje van de stad en wordt daarom niet onbescheiden ook wel Manhattan aan de Maas genoemd. Hier toont Rotterdam zich op haar imposantst, maar tegelijkertijd ook op haar gezelligst. De makers van Stadskookboek Rotterdam tippen de beste plekken. Geniet op de Wilhelminapier van de hoogbouwarchitectuur en het panorama op de rivier. En wandel schiereiland Katendrecht, ofwel De Kaap, op voor de overdekte Fenix Food Factory-markt en de vele eethuisjes in dit buurtje.

Wilhelminapier

Smalle maar spectaculaire strook hoogbouw ingeklemd tussen de Maas en de Rijnhaven. Fotografen en architectuurfans krijgen nooit genoeg van de aanblik ervan, foodliefhebbers weten hun weg ook naar dit nieuwe stadsdeel te vinden: onder andere Las Palmas van Herman den Blijker, Hotel New York, Japans restaurant Ono, restaurant Aqua Asia en Café Rotterdam zijn hiergevestigd. De terrassen kijken uit op het water, dat van Hotel New York heeft ookstrandstoelen pal aan de rivier.

LAS PALMAS

Groots en gezellig
> Las Palmas, Wilhelminakade 330, Rotterdam

Ono

De beste sushi
> Ono, Antoine Platekade 1005, Rotterdam

Aqua Asia

Klein Azië aan de Maas
> Aqua Asia, Holland Amerikakade 106, Rotterdam

Café Rotterdam

Uitzicht op de skyline
> Café Rotterdam, Wilhelminakade 699, Rotterdam

Hotel New York

Icoon van de Holland- Amerika Lijn
> Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

De Kaap

Via de Rijnhavenbrug (‘de Hoerenloper’, zeggen sommigen in Rotterdam) steek je van de Wilhelminapier over naar Katendrecht. Rechts van de brug is de Fenix Food Factory, recht voor je ligt het Deliplein. Vijftig jaar geleden was dit een waar zeemanswalhalla met kroegen, hoerenkasten en tattooshops, tegenwoordig zijn het foodwinkeltjes en restaurantjes die de harten van bezoekers sneller doen kloppen. Onze tips: table d’hôte De Matroos en het Meisje, pastawinkel Burro e Salvia en Thais eethuis en afhaal Delibird.

Fenix Food Factory

Tegendraadse producten van lokale ondernemers
> Fenix Food Factory, Veerlaan 19d, Rotterdam

De Mastroos en het Meisje

Op niveau eten wat de pot schaft
> De Matroos en het Meisje, Delistraat 52, Rotterdam

Delibird

Authentiek Thais met een Rotterdams randje
> Delibird, Delistraat 46c, Rotterdam

Burro e Salvia

Verse pasta’s als in Italië
> Burro e Salvia, Delistraat 16, Rotterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland