Hotspots: 6x Royal Afternoon Tea’s

Rond een uur of vier kleine broodjes en zoetigheid eten, dat is dus een afternoon tea.

Waldorf Astoria
Waldorf Astoria. Credits: Studio Phylicia

Rond een uur of vier kleine broodjes en zoetigheid eten, dat is dus een afternoon tea. Niet te verwarren met een high tea; het verschil zit ‘m in dat die maaltijdvervangend is. Wij zetten de hotspots voor de allerbeste afternoon tea in Amsterdam voor je op een rij. Kom maar door met die sandwich zalm.

Waldorf Astoria

Je kunt in het Waldorf Astoria genieten van een Traditional Afternoon Tea in de charmante Peacock Alley. Patissier Vipin Charly en chef Tomas Bron hebben zich uitgeleefd op een scala aan oogstrelende hartige en zoete ijsjes, met elk seizoen een ander thema. De Afternoon Tea deze herfst is geïnspireerd op de Choices By DL-juwelen van Debora Leeser. Laat het menu even rustig op je inwerken: een goudkleurige karamelthee, een hoorntje met tonijn, wasabi en furikake, een ei- en truffelsandwich en zoetigheden als een champagne- en frambozenparel en chocolaatjes en snoepjes als exacte replica’s van originele edelstenen.
> Waldorf Astoria, Herengracht 542-556, Amsterdam

Conservatorium Hotel

Chef-kok Schilo van Coevorden werd geïnspireerd door de exotische kleuren, smaken en textuur van het eten in Japan. Het Conservatorium Hotel dat pal naast het Museumplein ligt ging onlangs de samenwerking met het Van Gogh museum aan. Sinds 23 maart serveert het hotel een heuse Van Gogh Afternoon Tea.
> Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

The Grand

Het hotel an sich is al prachtig en de moeite van het bezoek waard. Sluit bijvoorbeeld om 11 uur ‘s ochtends aan voor een tour door het hotel en stort je daarna op The Afternoon Tea. Pink in de lucht en sippen van de thee, want zo hoort het.
> The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam

Amstel Hotel

Zin in een Afternoon Tea met een wauwfactor? De Royal Afternoon Tea bij het Amstel Hotel serveert vier gangen van hartig tot zoet met vier uitgelezen theeën die de gerechten complementeren. Maar als je in bent voor cocktails (waar thee in is verwerkt), ga dan voor de Late Tea: een mooi begin van de avond. In de Amstel Lounge kun je elke vrijdag en zaterdag om 19.00 uur de Late Tea boeken, waarbij je chique happen naar binnen werkt, begeleid door charmante (thee)cocktails. Zo aten we een hartige macaron van makreel en biet, die verrassend lekker smaakt. Uiteraard is er een non-alcoholische Late Tea.
> Amstel Hotel InterContinental, Professor Tulpplein 1, Amsterdam

14x terrassen aan het water in Amsterdam >

Hotel De l’Europe

In de Promenade, in het midden van het hotel, smikkel je van de zoetigheden. Buiten kun je er heerlijk zitten in de zon. De sandwich met komkommer, cream cheese en romeinse sla is smullen, én natuurlijk ook de macarons.
> De l’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Café Americain

Een Afternoon Tea met uitzicht over de welbekende fontein, da’s goed toeven. Voor € 29,50 p.p. eet je hier goede petit fours, sandwiches en drink je geurige thee.
> Café Americain, Leidsekade 97, Amsterdam

Lekkerste eten afhalen in Amsterdam, dat doe je hier >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland