Hotspots: 6x Royal Afternoon Tea’s

Rond een uur of vier kleine broodjes en zoetigheid eten, dat is dus een afternoon tea.

Afternoon tea Waldorf Amsterdam
Jan-Kees Steenman

Rond een uur of vier kleine broodjes en zoetigheid eten, dat is dus een afternoon tea. Niet te verwarren met een high tea; het verschil zit ‘m in dat die maaltijdvervangend is. Wij zetten de hotspots voor de allerbeste afternoon tea in Amsterdam voor je op een rij. Kom maar door met die sandwich zalm.

Waldorf Astoria

Je kunt in het Waldorf Astoria genieten van een Traditional Afternoon Tea in de charmante Peacock Alley. Patissier Vipin Charly en het keukenteam hebben zich uitgeleefd op een scala aan oogstrelende hartige en zoete ijsjes, met elk seizoen een ander thema. De Afternoon Tea is deze zomer zomerser dan ooit. Laat het menu even rustig op je inwerken: twee zachte theesoorten, strandbedjes belegd met zalm, gestoomde makreel op dashinbrood, zeewiercrackers met geitankaas in zeestervorm en zoetigheden als een blueberry-octopus-cupcakes en mini piña colada's in chocoladekokosnoot.
> Waldorf Astoria, Herengracht 542-556, Amsterdam

Conservatorium Hotel

Chef-kok Schilo van Coevorden werd geïnspireerd door de exotische kleuren, smaken en textuur van het eten in Japan. Het Conservatorium Hotel dat pal naast het Museumplein ligt ging onlangs de samenwerking met het Van Gogh museum aan. Sinds 23 maart serveert het hotel een heuse Van Gogh Afternoon Tea.
> Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam

The Grand

Het hotel an sich is al prachtig en de moeite van het bezoek waard. Sluit bijvoorbeeld om 11 uur ‘s ochtends aan voor een tour door het hotel en stort je daarna op The Afternoon Tea. Pink in de lucht en sippen van de thee, want zo hoort het.
> The Grand, Oudezijds Voorburgwal 197, Amsterdam

Amstel Hotel

Zin in een Afternoon Tea met een wauwfactor? De Royal Afternoon Tea bij het Amstel Hotel serveert een smakelijk entree, iconische sandwiches in brood geserveerd en zoetigheden, met daarbij drie uitgelezen theeën die de gerechten complementeren. Maar als je in bent voor cocktails (waar thee in is verwerkt), ga dan voor de Late Tea: een mooi begin van de avond. In de A-Bar kun je elke vrijdag en zaterdag om 19.00 uur de Late Tea boeken, waarbij je chique happen naar binnen werkt, begeleid door charmante (thee)cocktails. Uiteraard is er een non-alcoholische Late Tea.
> Amstel Hotel InterContinental, Professor Tulpplein 1, Amsterdam

Hotel De l’Europe

In de Promenade, in het midden van het hotel, wordt een theekrans van drie gangen geserveerd op Delfts Blauw. Oer-Hollands met typisch Nederlandse ingrediënten en smaken. Met zoveel thee als je zelf maar wilt.
> De l’Europe, Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Café Americain

Een chique Tea met uitzicht over de welbekende fontein, da’s goed toeven. Voor € 26,50 p.p. eet je hier goede petit fours, sandwiches en drink je een pot geurige thee. Wie een upgrade wil, kiest voor de Royale met cocktail, of gaat all out met champagne bij de High Tea DeLuxe.
> Café Americain, Leidsekade 97, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder