Budget-Eats in Amsterdam: Lekker eten onder een tientje

Even krap bij kas zitten betekent nog niet dat je iedere dag met een bordje voor de buis hoeft te zitten. Lekker eten voor minder dan een tientje: het kan! En wel hier.

beste-lekkerste-budget-restaurants-goedkoop-uit-eten-afhalen-amsterdam
Spaghetteria

Even krap bij kas zitten betekent nog niet dat je iedere dag met een bordje voor de buis hoeft te zitten. Lekker eten voor minder dan een tientje: het kan! En wel hier.

Geflipt Burgers

De enorme burgers van Geflipt worden gemaakt van Gasconne rundvlees en geserveerd op een geroosterde briochebol. Paradepaardje is de Geflipt-burger met bacon, cheddar, huisgemaakte rode-uiencompote en een gebakken ei, al is de Vurig met pittige chutney en jalapeños ook niet verkeerd. Oh, en hadden we de burger van malse kippendijen en guacamole al genoemd?

> Geflipt Burgers, Van Woustraat 15, Amsterdam

Vleminckx

Vlaams Friethuis Vleminckx ligt op een steenworp afstand van onze redactie en wij kunnen je vertellen: deze frieten zijn niet mis. Dat wij niet de enigen zijn die dat vinden, bewijzen de immer tien- of meerkoppige rij en de snack- en friettests waar Vlemincks steevast in de hoogste regionen eindigt. De naam 'sausmeesters' hebben ze trouwens niet voor niets: er zijn maar liefst 28 verschillende sauzen om uit te kiezen, waaronder vier soorten mayo, samuraisaus en groene pepersaus.

> Vlaams Friethuis Vleminckx, Voetboogstraat 33, Amsterdam

Nam Kee

Al sinds 1981 een begrip in Amsterdam. Beroemd om de oesters - die uit dat boek en die film, ja - met zwartebonensaus. In 2013 werd Nam Kee uitgeroepen tot beste Chinese restaurant van Nederland.

> Nam Kee, Zeedijk 111-113, Geldersekade 117 en Marie Heinekenplein 4, Amsterdam

De Stadskantine

Bij De Stadskantine serveren ze een dagelijks wisselend menu dat aangepast wordt op de seizoenen. De keuze is er klein, maar fijn: een vlees-, een vis- en een vegagerecht, alledrie voor de vaste en zeer schappelijke prijs van €8,85. Ook geopend voor ontbijt en lunch - dan kun je kiezen tussen bijzonder lekkere broodjes en maaltijdsalades.

> De Stadskantine, Van Woustraat 120, Amsterdam

Buuf

Bij Buuf wordt alles zelfgemaakt, van het brood tot aan de ketchup. Je eet er een van de dagelijks wisselende maaltijden of sluit met je bordje aan in de rij voor het buffet, waar je je eigen maaltijd kunt samenstellen. In de zomer kun je een picknickpakket meenemen voor in het park of op de boot. Leuk: het jaren zestig en zeventig interieur.

> Buuf, Overtoom 495, Amsterdam

Spaghetteria

Huisgemaakte pasta van biologische bloem, grote aanschuiftafels, overal flessen olijfolie met pepertjes erin en al-tijd druk. Wij worden altijd erg blij van het broodje dat je krijgt om je saus mee op te deppen. Drie van de zes pasta's op de kaart wisselen dagelijks, en er zijn er altijd twee voor minder dan een tientje.

> Spaghetteria, Van Woustraat 123 en Jan Hanzenstraat 32, Amsterdam

Soup en Zo

Altijd keus uit acht verschillende soepen en voor ieder wat wils: er zijn zowel vlees- als vega en zelfs vegan keuzes. Vergeet je moeders tomatensoep met ballen, hier eet je zoete aardappelsoep met kokos en cashewnoten, Noord-Afrikaanse spliterwtensoep met munt of Surinaamse gele pesiesiep. Ze openden onlangs hun derde vestiging op de Van Baerlestraat.

> Soup en Zo, Nieuwe Spiegelstraat 54, Jodenbreestraat 94 en Van Baerlestraat 81, Amsterdam

Stamppotje

Hollands glorie! Stamppotje bracht stamppot-sexy back met een kaart vol klassiekers. Van zuurkool en hutspot tot spinazie met ricotta en pompoen. Voor erbij zijn er sudderlappen, worsten, ballen en spekjes. En jus, natuurlijk. Om dooie mussen te voorkomen: in de zomermaanden wordt er ijs geschept in plaats van piepers gestampt.

> Stamppotje, oa Eerste van der Helststraat 27, Haarlemmerdijk 14 en op het Westergasterrein, Amsterdam

Salsa Shop

Kies een soort maaltijd - burrito, burrito bowl, salade of taco's - en vul naar hartelust aan met kip, steak, groenten, kaas, sour creme, guacamole en salsa. Bij die laatste moet je goed opletten trouwens: de Fiery Yellow Habanerosalsa schijnt de heetste saus van de stad te zijn. Wie durft?

> Salsa Shop, Amstelstraat 32A en Ferdinand Bolstraat 1, Amsterdam

Sari Citra

We waarschuwen je vast: bij Sari Citra is het lastig kiezen tussen de tientallen gerechten die je vanuit de glazen toonbank aanloeren. Onze tip: bestel een bami, nasi of mihoen rames speciaal, dan krijg je er twee vlees- en twee groentegerechten bij. Haast moet je hier trouwens niet hebben - tussen 18.00 en 20.00 is het er steevast druk en alles gaat zoals het een echte toko betaamt nogal pelan-pelan: rustig aan.

> Sari Citra, Ferdinand Bolstraat 52, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland