Nieuw in Breda: deze restaurants en bars zijn nu open - 2017

Het is haast niet bij te houden, al het nieuws dat opent in die Parel daar in het zuiden.

restaurants breda
Archief Elle Eten

Het is haast niet bij te houden, al het nieuws dat opent in die Parel daar in het zuiden.

Gaudim

De eigenaars achter Parc Breda raakten geïnspireerd door de Catalaanse keuken, plukten een chef uit Catalonië en begonnen een nieuwe zaak in hun thuisstad. Bij Gaudim aan de haven eet je tapas, maar ook grote vis-, vlees- of vegagerechten en kun je terecht voor zowel lunch, borrel als diner.
> Gaudim, Kloosterplein 5, Breda

Meer hotspots in Breda vind je hier >

Van ’t Spit

De kippen van ’t Spit zullen moeie pootjes hebben, want vanuit Amsterdam liepen ze al richting Rotterdam en Eindhoven, en nu zelfs tot aan Breda. De hele kip of een halve kip staat ook hier op het menu, vergezeld door een aantal simpele bijgerechten. Waarom moeilijk doen als je met makkelijk al zo’n succes hebt?
> Van t Spit, Van Coothplein 33, Breda

Taqueria Tacobar

Wie was er eerder, de kip of de taco? Dat doet er niet toe, want ondertussen zijn de twee Amsterdamse zaken gebroederlijk naast elkaar en vlák na elkaar geopend aan het van Coothplein. De Amsterdamse tacobaas belande in Breda vanwege zijn roots, waar aan de kaart niet werd gesleuteld: taco’s, margherita’s en tequila. Want wat werkt, dat werkt.
> Taqueria Tacobar, Nieuwe Ginnekenstraat 2, Breda

Colins

Laat je niet misleiden door de kip op het logo, Colins is net weer even anders dan bijna-buurman Van ’t Spit. Ja, je hebt er kip, maar meer dan dat alleen. Steaks, burgers, bbq ribs zowel van kip als van varken of rund. Wel handig dus als je worst lust, maar anders is er nog tonijnsteak en één vegetarisch gerecht dat naar eigen zeggen het lekkerste is wat je ooit gegeten hebt.
> Colins, Ginnekenweg 24, Breda

Lunchen? Dat doe je bij deze 12 hotspots in Breda >

Kahuna

De pokébowltrend kwam al even geleden overwaaien vanuit Amerika en is nu ook geland in Breda. Kahuna aan de Ginnekenmarkt serveert de Hawaiiaanse keuken in een bowl die je zelf samenstelt uit verse producten aan de bar. Leuk extraatje? De biertjes komen er ook van het tropische eiland en zijn van de Hawaiiaanse Kona Brouwerij.
> Kahuna , Ginnekenmarkt 12, Breda

Beers & Barrels

Mocht je even vergeten zijn waar je ook alweer voor kwam, dan herinneren de grote ketels middenin het brouwhuis je er wel aan. Bier tappen, dat doe je in de oude brouwerij van Interbrew zelf uit eigen tapkraan en betaal je de kilo. Alhoewel je bij Beers & Barrels voor de nahonger ook terecht kunt: bites, burgers, maar ook surf en turf, veelal rechtstreeks van de Big Green Egg bbq.
> Beers & Barrels, Ceresstraat 15, Breda

Café Noir

Schat, ik ben bij café Noir. Of is het nu chérie, je suis au café Noir? Het bruine café dat al jaren aan de Ginnekenweg huist is niet meer; er is een charmante bar met Parijse grandeur voor in de plaats gekomen. Maar wel met dezelfde naam en – wij gokken – dezelfde gezelligheid als voorheen. Je eet er lunch, borrelhappen en biefstuk met, natuurlijk, een glas bier.
> Café Noir, Ginnekenweg 3, Breda

El Patio

Pintxos y vinos ken je wellicht uit Spanje, maar staan sinds ook aan de Bredase haven op de kaart. Bij El Patio eet je de tapas op stokbrood naar Baskisch recept, maar ook jamón y salchichas en raciones, ofwel Spaans vleeswaar en kleine Spaanse hoofdgerechten. Dat en je glas wijn maak je soldaat je in de nieuwe zaak, óf in de binnentuin, óf op het terras aan de haven.
> El Patio, Haven 7, Breda

Old Dutch Bar

Klinkt als een plek waar je je man of vader heen zou sturen, is het niet. De Old Dutch Bar is deels een bar waar je live sports kunt kijken, deels restaurant. Dat laatste deel gedraagt zich als een Amerikaan en serveert hotdogs en ander voer van de typisch Amerikaanse grill.
> Old Dutch Breda, Sint Janstraat 3A, Breda

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Seafood Bar de Trapkes

Op de oude Tolbrug aan de haven zit tegenwoordig Seafood Bar de Trapkes, waar je bij binnenkomst je avondmaal direct persoonlijk ontmoet in de vitrine. De vis en zeevruchten komen nog nét niet uit het naastgelegen water, maar zijn verser dan vers en worden dagelijks aangeleverd. Jijzelf bent er welkom van lunch- tot ver na dinertijd.
> Seafoor Bar de Trapkes, Tolbrugstraat 19, Breda

Verse vis uit Zeeland: hier moet je eten in Middelburg >

Grand Café Klaarenbeek

Nog een gouwe ouwe. Klaarenbeek is terug, en eigenlijk is er maar één ding veranderd aan het nostalgische concept uit 1989: de ‘e’ op de plaats van de ‘a’ in de naam. Na jarenlange afwezigheid is het alsof de zaak is gecopy-pastet, maar dat is in dit geval alleen maar goed. Op de kaart – zelfs die is in oude stijl – staan namelijk ook de authentieke gerechten én de spareribs waar het grand café jaren geleden beroemd mee werd.
> Grand cafe Klaerenbeek, Ginnekenweg 230, Breda

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland