9x de beste ijszaken in Utrecht

Warm? Bij deze Utrechtse ijszaken zoek je verkoeling in de vorm van biologisch roomijs, mojito-ijs, of misschien wel geitenmelkijs, of…

ijszaken-utrecht
Getty Images

IJssalon Dam

Bij IJssalon Dam is alles huisgemaakt. Favoriete smaken van de redactie: citroengras met gember en dadel. Krijgen we meteen weer zin in.
> IJssalon Dam, Damstraat 45, Utrecht

Dit zijn trouwens de fijnste terrassen van Utrecht >

Roberto Gelato

Een internationaal bekende ijsspecialist, die op de 2e plek eindigde op de wereldwijde ranglijst voor ambachtelijke ijsmakers. Kan niet misgaan dus.
> Roberto Gelato, Poortstraat 93, Utrecht

Lorenzo

Onze favoriet bij Lorenzo is pure chocolade, maar er ligt ook heel wat exotisch in de vitrine. Neem bijvoorbeeld pandan, roze ruby chocolade of zonnebloem. Alle smaken zijn vrij van kleurstoffen en je vindt er een handig overzicht met betrekking tot allergieën, die je als goed voorbereide ijs-eter online al kunt bekijken.
> Lorenzo, Rijnlaan 29, Utrecht

Vorst

De melk voor het ijs komt van boer Bert uit Woerden en is helemaal biologisch, net als de andere ingrediënten die ijsmaker Jan Rudolf Westerveld voor zijn creaties gebruikt.
> Vorst, Prins Hendriklaan 6, Utrecht

Ben je in Amsterdam? Dan haal je hier een ijsje >

Luciano

Klassiekers zoals aardbei en vanille, maar ook ijs met de naam ‘raspberry crumble pie’.
> Luciano, Nobelstraat 215, Utrecht

Venezia

Voor deze ijskar staat nagenoeg altijd een rij met mensen te wachten. Meer dan dertig ijssmaken, waaronder mojito en Italiaanse bitterkoekjes. Op de Jansbrug in Utrecht tegenover Oudegracht 105.
> Venezia, Jansbrug, Utrecht

IJs en Zopie

Meesterijsbereider Wilbert Palm uit Brabant maakt het ijs voor deze winkel, en studenten van hardroeivereniging ORCA verkopen het. Leuk: voor het roomijs wordt biologische melk gebruikt.
>IJs en Zopie, Twijnstraat 79, Utrecht

Of ga thuis aan de slag met deze ijsrecepten >

Il Mulino

Naast de standaard smaken ook ijs gemaakt van geitenmelk én suikervrij ijs.
> Il Mulino, Adelaarstraat 2-4, Utrecht

Roma

In Zuilen al bijna zestig jaar een begrip. Met 36 soorten ijs, waaronder ook lactosevrij, is er genoeg keus. Leuk: de ijszaak heeft een eigen app!
> Roma, Sint Bernulfstraat 1, Utrecht

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland