Hotspots! 11x goede visrestaurants

Waar Amsterdam Eet's Stefanie tipt haar favoriete visrestaurants in de hoofdstad. En wij delen er ook nog een paar!

visrestaurants-
STORK Amsterdam

Stork

Wat mij betreft met stip op één: STORK. Bij deze omgebouwde loods in Noord serveren ze (vrijwel) niets dan vis. Hoewel, voor wijn zit je hier ook meer dan goed. Een plateau fruits de mer vooraf, de dagvisals hoofd en gewoon nog een glaasje bubbels toe. En dat uitzicht hè. Het IJ. Waar ook vis in zwemt. Cirkeltje rond.
> Café-restaurant STORK, Gedempt Hamerkanaal 201, Amsterdam

Vis aan de Schelde

Op een visje knabbelen met Amsterdams voornaamsten doe je bij Vis aan de Schelde. Wijn drinken lukt ook hier weer heel aardig trouwens. Richt een Internet start-up op, breng het naar de beurs, laadt die zakken vol en zet koers naar het Scheldeplein. Vis aan de Schelde is namelijk gewoon heel goed en ja, dat zie je aan het eind van de avond (of middag, hier lunchen is ook al een heel goed idee) als zo’n uitslover-met-sloof je de rekening presenteert. Gewoon ogen dicht en die pas een zwiep geven en je bedenken dat je zojuist de lekkerste vis sinds tijden hebt gegeten. Of heel hard lachen om dat notaatje als je Nina B. heet.
> Vis aan de Schelde, Scheldeplein 4, Amsterdam

Mossel & Gin

Als ze ergens het hele jaar door mijn lievelingseten serveren dan heb je me hoor. Bij Mossel & Gin doen ze dat, want je kunt hier áltijd en praktisch alleen maar mosselen eten (je ziet her en der een verdwaalde kreeft liggen, wat als vloeken in de kerk is in een tent met zo’n naam maar dat hoef ik jullie niet te vertellen, dunkt me). Ze combineren de schelpjes heel gezellig met allerlei gin-cocktails, vraag me niet wie dit heeft bedacht maar het is uiteraard een gouden combinatie. Wel reserveren, want ik ben niet de enige die er zo over denkt.
> Mossel & Gin, Gosschalklaan 12, Amsterdam

The Seafood Bar

Hoe meer vis een restaurant serveert, hoe voor de hand liggender de naam. Dat geldt ook voor The Seafood Bar alwaar je zo’n beetje alles wat in het water zwemt, kruipt of af en toe met zijn schelp klapt, kunt bestellen. The Seafood Bar is van een visboer die De Visscher heet. Ik bedoel maar. Probeer als je bij één van de Bars bent (er is deze zomer een tweede vestiging geopend aan het Spui) in ieder geval het plateau met verschillende oesters. Als aperitiefje dan.
> The Seafood Bar – Van Baerlestraat 5 en Spui 15, Amsterdam

REM Eiland

REM eiland is niet per definitie een visrestaurant, maar omdat de helft van de dinerkaart vis dicteert en deze vis god-de-lijk is (ze hebben twee ceviches waarvoor je er iedere dag naartoe zou gaan) vond ik dat dit op palen staande etablissement niet mocht ontbreken. En laten we wel wezen, sommige (rare) mensen zijn minder dol op vis, dus in dit lijstje niet-te-missen-visrestaurants toch één alternatiefje met ook iets anders op de kaart voor die vleesminnende wederhelften. Of veganistische ‘vriendinnen’.
> REM eiland, Haparandadam 45-2, Amsterdam

Nog meer fijne visplekken:

> Tijger en de Vis, Lindengracht 158, Amsterdam, Jordaan

> Viscafé De Gouden Hoek, Van Limburg Stirumstraat 10A, Amsterdam-West

> Visbar Beet, Dapperstraat 26, Amsterdam-Oost

> Brut de Mer, Gerard Douplein 8, Amsterdam, De Pijp

> Pesca, Rozengracht 133, Amsterdam-Centrum

> John Dory Vistronomie, Prinsengracht 999, Amsterdam-Centrum

Waar Amsterdam eet: Stefanie

Stefanie (29) is politicoloog en copywriter. Ze houdt van de geneugten des levens en voor Waar Amsterdam Eet struint ze dan ook de hele stad (Amsterdam dus) af op zoek naar de leukste, lekkerste en hipste plekken voor een natje en een droogje. De komende weken zal Stefanie samen met het team van Waar Amsterdam Eet iedere woensdag en vrijdag hotspots delen uit heel Nederland.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland