Sushi in Utrecht! 4x de allerbeste Japanse restaurants

Om te bezoeken én te bestellen.

Getty Images

Maneki

Bij Maneki loopt de gemiddelde Utrechter de deur niet plat om er zijn bord leeg te eten, maar wel om zijn bestelling af te halen. Al sinds 2007 staat er een team ervaren chefs in de keuken om superverse sushi te bereiden, die tegenwoordig ook op een scooter door naar je huis gerold kan worden - krijg je zelfs een gratis rolletje bij.

> Maneki, Nachtegaalstraat 10, Utrecht, 030-2300036

Welke wijn drink je bij... sushi? >

Kyushu

In dezelfde maand als Maneki, maart 2007, opende in Utrecht ook broertje Kyushu. Je eet er sushi van dezelfde goede kwaliteit als Maneki en je zit er net even beter. Kyushu is sinds kort ook open voor de lunch, biedt de optie tot afhalen en bezorgen. Hier alleen geen gratis rol, maar gratis frisdrank bij de bestelling.

> Kyushu, Voorstraat 66, Utrecht, 030-2343630

Liever een pokébowl? Hier eet je de betere des lands >

Konnichi Wa

tekst: Caroline Hulsenbeck

Enige tijd geleden bezochten we Konnichi Wa, het Japanse restaurant van Kelvin en Cass Wong in het centrum van Utrecht. We werden er getrakteerd op wat in Japan een lunchgerecht is, maar ons ook na zevenen bijzonder goed kon smaken: de chirashi-bowl.

De Wongs waren er niet vandaag, maar wij waren in uitstekende handen bij sushichef Ken, Wongs souschef, een vrolijke jongen met een beauty van een tattoo op z’n arm. Nog mooier was zijn bowl. De ene Japanse kok heeft nu eenmaal meer aanleg voor de presentatie dan de ander. Op een bodem van rijst vonden we onder meer stukjes omelet en decoratief gesneden komkommer, gemarineerde pompoen en shisoblad, maar vooral heel goede rauwe vis. De Wongs doen hun inkopen bij viskoning Jan van As en Ken was erg enthousiast over de superverse geïmporteerde yellowfintonijn. Wij vonden de zeebaars goddelijk en voor de rauwe sint-jacobsschelpen mag je ons ook op elk moment wakker maken.

Etiquette

Na deze fijne start volgden nog LA-rolls met zalm en avocado en wagyubeefrolls met avocado en komkommer, plus fijne teriyaki van zalm, kip, biefstuk en shii-take.
Kelvin en Cass Wong runnen het restaurant sinds 2000. Wij vonden Konnichi Wa sympathiek en verzorgd. Kaartjes op tafel wezen ons fijntjes op sushi-etiquette (prik nooit met je eetstokjes in de gerechten!), aan inkoop en presentatie wordt veel aandacht besteed. Je ziet dat hier met liefde voor het vak gewerkt wordt. Wij gaan graag nog eens terug.

> Konnichi Wa, Mariaplaats 9, Utrecht, 030-2416388

Sushi Time

Sushi Time is er een die zich al heeft uitgerold over het hele land, met onder meer een prima vestiging in Utrecht. Consequent, vers en snel. Het is pas echt sushi time op woensdag sushidag, wanneer je je menu voor de helft van de prijs bestelt. Verwacht hier geen lekkere loungebank, want bij deze vestiging kun je enkel afhalen en laten bezorgen.

> Sushi Time, Lange Jansstraat 2, Utrecht, 030-2218385

Nog meer lekkere restaurants in Utrecht

Nieuw! Onlangs geopend in Utrecht >

7x brunchen in Utrecht >

Top 27 favoriete restaurants in Utrecht >

6x lekkere hamburgers eten in Utrecht >

9x favoriete Aziatische restaurants in utrecht >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland