Dit zijn de beste eetplekken in de Rotterdamse Markthal

In de Markthal zijn Wim de Jong en Frank van Dijl (de makers van het Stadskookboek Rotterdam) bij elkaar opgeteld elke week wel een paar uur te vinden. Om er boodschappen te doen aan enkele van de 96 kramen, of om er ’s middags of ’s avonds te eten in de skybars en andere eethuisjes. We tippen de 5 beste eetplekken in de Markthal.

Eetplekken Markthal Rotterdam
Markthal Rotterdam via Getty Images

De overdekte foodmarket ging in het najaar van 2014 open en trok de aandacht van de hele wereld. In één jaar tijd hebben meer dan vijf miljoen Rotterdammers, buitenlandse toeristen en dagjesmensen al een bezoek gebracht aan deze ‘eettempel’ van culinair Rotterdam. Dit zijn de vijf favoriete eetspots van Wim en Frank.

Wah Nam Hong Supermarkt - Alle Aziatische producten

Heeft zowat alles wat je kent en vooral niet kent uit de Aziatische keuken, met eigen import uit tientallen landen in het Oosten. Op de bovenste etage kun je shoppen voor Aziatisch kookgerei en er is een fijn restaurant gevestigd met onder meer Chinese en Vietnamese gerechten op de kaart.
> Wah Nam Hong Supermarkt, Markthal Unit 108, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Obba Foodbar - Gezelligste restaurant

Drukstbezochte eethuis annex terras van de Markthal. Vanwege de royale schotels Turkse mezze die je hier krijgt, maar ongetwijfeld ook omdat het hier altijd gezellig is. Al vroeg in de middag komt er her en der wijn op de tafeltjes en mag je ook livemuziek verwachten.
> Obba Foodbar, Markthal unit 73-75, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Fresh Food Friends - De viereenheid

De gezamenlijke marktkraam van vier Rotterdamse topproducenten op het gebied van food. Bij slager Piet van den Berg koop je vlees van koeien (Japanse wagyu-runderen), lammeren en varkens die een prima leven hebben gehad alvorens ze naar de slacht gaan. Top-horeca specialist Rungis etaleert er zijn beste groenten, Schmidt Zeevis tekent voor verse dagvis en fruits de mer, poelier Treuren voor gevogelte en wild. In de skybar boven op de stand kun je prima eten.
> Fresh Food Friends, Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Natuurlijk! - Biologisch groente en fruit

Hier koop je tomaten, cressen en andere groenten van een aantal bevlogen kwekers uit het Westland. Het assortiment wisselt regelmatig, maar is altijd bijzonder en van hoge kwaliteit. Proef aan de kraam alvast hoe ‘echte’ tomaten smaken.
> Natuurlijk!, Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Basq Kitchen - Baskisch restaurant

Het eerste Baskische restaurant in Nederland, met echte Baskische chefs boven de pannen. Op de kaart natuurlijk de typisch Baskische pintxos en ook andere traditionele gerechtjes. Uitgebreide wijnkaart. Fijne open bar aan een van de drukke ‘straten’ van de Markthal en een prachtig terras op de eerste verdieping.
> Basq Kitchen, Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Van de makers van Stadskookboek Rotterdam

Deze adressen en meer staan in het Stadskookboek Rotterdam. In dit boek nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. In hun kielzog ontdek je de buurtjes en adressen die ertoe doen en maak je kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. Of leer koken op z’n Rotterdams van echte Rotterdammers. Wij zijn fan!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland