Hier eet je de lekkerste appeltaart van Amsterdam

En misschien wel van heel Nederland.

appeltaart-amsterdam
Getty Images

Onze collega's van Het Parool tipten aan de hand van het boek 500 Hidden Secrets of Amsterdam vijf stekken voor lekkere appeltaart in de hoofdstad. Waardevolle informatie, die we niemand willen onthouden. Daarom de top vijf, in willekeurige volgorde.

Winkel 43

Waarschijnlijk de bekendste van de vijf. Winkel 43, of gewoon Winkel, is een begrip in Amsterdam en omstreken en zodra je er binnenloopt, ruik en zie je waarom. Uit de kelder van Winkel komen aan de lopende band versgebakken appeltaarten, en het is lastig gasten te ontdekken die níet zo'n enorm stuk ervan aan het wegwerken zijn. Door velen bestempeld als de lekkerste appeltaart van de stad en uit eigen ervaring kunnen wij zeggen: dat is niet voor niets.
> Winkel 43, Noordermarkt 43, Amsterdam

't Papeneiland

Op slechts honderd meter van Winkel 43 zit café en rijksmonument 't Papeneiland (anno 1642!). Naast typisch Amsterdamse caféhappen als leverworst en kaas serveren ze hier ook huisgemaakte appeltaart, waarvan zelfs Bill Clinton tijdens zijn bezoek aan Amsterdam in 2011 een stuk proefde.
> 't Papeneiland, Prinsengracht 2, Amsterdam

't Sluisje

Een stukje verder van het centrum, aan de Nieuwendammerdijk in Amsterdam Noord zit café 't Sluisje in een snoezig pand dat dateert uit de zestiende eeuw. Ze hebben er enorme stukken enorm lekkere appeltaart die je, als het weer het toelaat, buiten kunt opeten met uitzicht op een van de oudste sluizen van de stad en de haven van Nieuwendam. Appeltaart niet je ding? Ze hebben ook wortel-notentaart en een lekker ouderwetse Mon Choutaart met kersen.
> 't Sluisje, Nieuwendammerdijk 297, Amsterdam Noord

Koffiehuis de Hoek

Een koffiehuis zoals je ze nog maar zelden vindt. Echt Amsterdamse broodjes met pekelvlees of ossenworst, uitsmijters, pannenkoeken, goede erwtensoep, uitstekende filterkoffie en altijd versgebakken appeltaart. Het uitzicht over de gracht is ook niet vervelend.
> Koffiehuis de Hoek, Prinsengracht 341, Amsterdam

Pattisserie Kuyt

In 2006 uitgeroepen tot beste patisserie van Nederland, onder andere vanwege het grote assortiment en de liefde voor het product. De appelschnitt met kaneel, krenten en rozijnen van Patisserie Kuyt heeft een heerlijk dikke korst en een royale laag poedersuiker en amandelen bovenop en is geliefd bij iedereen: er is wekelijks ruim 500 kilo goudreinetten nodig om aan de vraag te voldoen.
> Patisserie Kuyt, Utrechtsestraat 109-111, Amsterdam

Bron: Het Parool

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland