10 adressen voor Bubble Tea

Nee, nee we hebben het niet over een kauwgomballen-thee-cross-over, maar een fenomeen uit Azië dat nu ook in ons land te vinden is. We tippen 10 adressen in Nederland voor bubble tea.

bubble-tea
Getty Images

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de geneugten van deze gekke thee, dit is het principe: men neme een thee, men voege er al dan niet melk/kokosmelk/taro aan toe, plus een siroop voor de liefhebber en tot slot een hele reutemeteut aan bubbles.
Die bubbles zijn een geval apart. De standaard donkerbruine bolletjes die in dit drankje drijven zijn zogeheten tapiocaparels. Dit zijn doorzichtige, rubberachtige bolletjes (klinkt niet zo lekker, is het wel) gemaakt van cassavewortel. Naast de gebruikelijke bubbles, worden er ook smaakjes toegevoegd aan deze balletjes en verschijnen ze in alle kleuren van de regenboog.

Je kunt ook kiezen voor fruitige jelly’s in je drankje, die zijn vierkant en iets minder chewy. Heb je je bubble tea eenmaal samengesteld, dan kun je hem warm of koud verorberen. En dat is een feest: door een (extra dik) rietje zuig je de bubbles zo van plop-plop-plop op.

>Bubble Tea Bar, Ferdinand Bolstraat 37, Amsterdam
>U & Me Bubble Tea, Bilderdijkstraat 170, Amsterdam
>Mister Bubble Tea, Haringpakkersstreeg 11-13, Amsterdam
>Bubbow Tea House, Stormsteeg 8, Amsterdam
>YoYo! Fresh Tea Bar, Karel Doormanstraat 34 & Rodezand 23, Rotterdam & Zeedijk 98-100, Amsterdam
>Nom Nom, Beurstraverse 10, Rotterdam
>Boghuette, Botersloot 60, Rotterdam
>Yum Yum Bubble Tea, Zuidplein hoog 788, Rotterdam
>Yo-Tea, Godebaltkwartier 65, Utrecht
>8tea5, Noordeinde 124, Den Haag en Marienburgstraat 8, Arnhem

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland