Restaurants in De Pijp in Amsterdam! 22x ontbijten, lunchen, borrelen en dineren

We delen onze favorieten in De Pijp. Gaat dat zien! En proeven.

hotspots-de-pijp
Hoed & Krelis, via Facebook

Raighley & Ramsay

Raighley & Ramsay is de hemel voor wijnliefhebbers. Met je eigen credietpasje tap je een slok, half glas of heel glas. De connaisseur kan zo keuze maken uit meer dan honderd open wijnen, de leek doet er een proefrondje door de zaak om te ontdekken wat-ie wel of niet lust. Daarbij oesters op zaterdagmiddag en wij zijn tevree. En dan hebben we de borrelhappen en dinerkaart dus nog niet eens besproken, hè.

> Raighley & Ramsay, Van Woustraat 97, Amsterdam

Maris Piper

Brasserie van de hand van horecavrienden Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk. Die drie die ook achter BREDA en GUTS zitten ja. Typische brasserieklassiekers op de kaart, comfortfood en een beef wellington waar je voor terugkomt. De zaak heeft ook nog een exclusief extraatje achterin zitten, waar aan de chef's table op hoger dan hoog niveau gekookt wordt.

> Maris Piper, Frans Halsstraat 76HS, Amsterdam

Hoed & Krelis

Fijn, als ergens bekende gerechten op de kaart staan die precíes zo smaken als je had gehoopt. De uitgebreide kaart is op het eerste gezicht wat overweldigend, maar hier kan íedereen voldaan de deur uitlopen. Bovendien: erg knappe zaak. Hoed & Krelis is er zo-een waar je iedereen mee naartoe kunt nemen, van je date tot aan je schoonouders.

> Hoed & Krelis, Ferdinand Bolstraat 58, Amsterdam

Café Caron

Bij café Caron eet je de Franse keuken in een huiselijke sfeer. Chef Alain Caron begon het familierestaurant samen met zijn twee zoons. Laagdrempelig, hoogstaand.

> Café Caron, Frans Halsstraat 28A, Amsterdam

Auberge Jean & Marie

Nog zo'n Franse topper in de Pijp. Al zijn Jan en Marije hartstikke Nederlands, in de herberg wordt er als Jean en Marie fantastisch Frans gekookt. Gluur ook zeker even naar binnen in de wijnkamer, als wijnliefhebber.
> Auberge Jean & Marie, Albert Cuypstraat 58 - 60, Amsterdam

Sinne

Leg jezelf volledig in de watten bij Sinne. Hier staat verwennerij op nummer één. Klassieke gerechten met een Franse basis en Mediterraanse twist. Een culinair hoogstandje, dat zeker.
> Sinne, Ceintuurbaan 342, Amsterdam

Manamana

Bij Manamana eet je de Israëlische keuken van de hummus, baba ganoush, falafel en andere favoriete vegetarische gerechten. Maar al is de kaart grotendeels vega, er wordt hier en daar wel vis en vlees geserveerd.
> Manamana, Eerste Jan Steenstraat 85, Amsterdam

Scandinavian Embassy

Hier vind je misschien wel de allerbeste koffie van Amsterdam. Ze staan er in ieder geval om bekend. Mode, eten en koffie. Alles op een plek met een Scandinavisch tintje.
> Scandinavian Embassy, Sarphatipark 34, Amsterdam

Escobar

Bij Escobar kun je de hele week door terecht voor Spaans-georiënteerde happen, maar het leukst is het op woensdag. Dan bestel je pinxtos voor een prikkie en gaat na de dis de salsamuziek aan.

> Escobar, Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam

Little Collins

Bar en Restaurant Little Collins heeft echte Australische roots. Ze maken hier ruime, goede porties eten die perfect zijn voor de zondagse brunch en hebben wel vier verschillende Bloody Mary’s. Bereid je wel voor, want het is er bijna altijd druk.
> Little Collins, Eerste Sweelinckstraat 19F, Amsterdam

Yamazato

Authentiek Japans in het hart van zuidelijk Amsterdam. Yamazato, dat zich op de begane grond van het Okura hotel bevindt, houdt al jaren vast aan een welverdiende Michelinster. De kaseiki keuken is net even anders dan de moderne Japanse keuken die we kennen, met gerechten, servies en serveersters in kimono die allen symbool staan voor de veranderingen van seizoenen.
> Yamazato, Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam

CT Coffee & Coconuts

Ontbijtmeeting? Lunchafspraak? Bij Coffee & Coconuts ben je aan het perfecte adres. Met een kaart vol gezonde sapjes, lekkere ontbijtjes, smakelijke lunchgerechten en verrukkelijke maaltijden kun je hier uren doorbrengen.
> Coffee & Coconuts, Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam

The ARC. by LUTE

Chef-kok Peter Lute heeft zijn ervaring en technieken als chef-kok opnieuw in een andere jas weten te stoppen bij The ARC. by Lute. Het restaurant huist in het chique vijfsterrenhotel Pestana.
> The ARC by LUTE, Amsteldijk 67, Amsterdam

Brut de Mer

Dit is dé plek voor seafood-liefhebbers. Bubbels, oesters en de lekkerste Fruits de Mer. Het is hier gezellig druk, dus boek vroeg van tevoren je plekje.
> Brut de Mer, Gerard Douplein 8, Amsterdam

De Wasserette

Bij de Wasserette kun je genieten van de lekkerste ontbijtjes en lunch. Je zit hier heerlijk buiten op het gezellige Gerard Douplein, zowel in de zomer als in de winter.
> De Wasserette, Eerste van der Helststraat 27, Amsterdam

Sir Hummus

Hou jij van Hummus maar wil je wel is wat anders dan de standaard smaak? Bij Sir Hummus maken ze er werk van. Met lekkere hapjes en broodjes erbij kunnen alle hummusliefhebbers hier hun lol op.
> Sir Hummus, Van der Helstplein 2, Amsterdam

Bakers & Roasters

Ontbijten met een Nieuw-Zeelands tintje. Bakers & Roasters is een echt ontbijtwalhalla met misschien wel de beste gepocheerde eieren met Hollandaisesaus.
> Bakers & Roasters, Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam

Izakaya

Bij Izakaya eet je sushi in stijl. Spot hier menig BN’er onder het genot van de lekkerste Japanse hapjes en een goed glas champagne. Alles kan en mag hier.
> Izakaya, Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam

The Butcher

Bij de Butcher kun je terecht voor goede hamburgers, maar ook voor een fijne cocktail in de geheime cocktailbar die hier achterin zit. Je moet wel in het bezit zijn van het wachtwoord, dus binnenkomen is nog een kunst.
> The Butcher, Albert Cuypstraat 129, Amsterdam

Paskamer

Passen en meten bij de Paskamer. Hier vind je een unieke combinatie van hapjes met bijpassende cocktails. De hapjes zijn hoogstaand en erg lekker. De enthousiaste eigenaar moet je vooral zijn gang laten gaan, want hij verzint de leukste en beste combi’s.
> Paskamer, Lutmastraat 132, Amsterdam

Calle Ocho

Calle Ocho staat bekend om z'n cocktails en het Zuid-Amerikaanse eten dat iedere dag vers wordt bereid door chefs Angel, Miguel en Zakaria. De naam Calle Ocho komt van Little Havana in Miami. Bij Calle Ocho eet je dan ook 'Miami Streetfood', een mix van Mexicaans, Cubaans, Carribean en Tex-Mex. Taco's met een speciale taco-taco saus, quesedilla's met pico de gallo, ceviche, nacho's, Jamaican jerk. Het staat allemaal op de kaart.
> Calle Ocho, Albert Cuypstraat 226, Amsterdam, De Pijp

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nederland